Vodafone komt met een aantal nieuwe zakelijk abonnementen: Red Pro. Roaming binnen de Europese Unie gaat hierbij niets extra kosten. Het dataverbruik komt uit één en dezelfde bundel. Zowel In Nederland als in het buitenland. Vanaf 10 oktober kun je deze zakelijke abonnementen afsluiten. Wellicht een optie wanneer je ZZP’er bent.

Red Pro abonnement: 3 varianten

  • Om te beginnen is er Red Pro Connect. Een sim only dat 30 euro per maand gaat kosten (ex btw). Met dit abonnement kun je als zakelijk klant onbeperkt bellen en sms’en. Bovendien krijg je een databundel van 2 GB. Je kunt 100 minuten bellen naar andere EU-landen.
  • De andere opties heten Red Pro Select en Red Pro Elite. Deze abonnementen hebben databundels van respectievelijk 7 en 15 gigabyte. Zowel bij Select als bij Elite kun je onbeperkt bellen en sms’en (zowel in NL als in de EU).

Daarnaast bieden alle drie de abonnementen online beveiliging en een reparatieservice. Dit is inclusief een vervangend toestel.

Met de lancering van Red Pro neemt Vodafone alvast een voorschot op de nieuwe wet aangaande roaming die in juni volgend jaar van kracht wordt. Vanaf 17 juni 2017 is het voor providers niet meer toegestaan om klanten meerkosten te berekenen voor telefoneren of datagebruik vanuit het buitenland. Vodafone introduceert nu dus al zakelijke abonnementen die aan de nieuwe wetgeving voldoen.

→ Heb je een sim only bij Vodafone en ben je benieuwd wanneer ook jij als privéklant van deze ontwikkeling kan profiteren? Hou deze website dan in de gaten voor nieuwsupdates.

Surfen zonder grenzen bij Vodafone

Surfen zonder grenzen bij Vodafone.

‘Partner’ Ziggo onderzoekt abonnementen met toestel

Daarnaast is Ziggo – toekomstig partner van Vodafone – bezig met een interne pilot waarbij het mogelijk is om een mobiel abonnement met toestel te kopen. Het bedrijf introduceerde enige tijd geleden al ‘Ziggo Mobiel’. In het aanbod zat ook sim only. Tot op heden is het nog niet mogelijk om een mobiel abonnement met toestel aan te schaffen. Daar lijkt dus verandering in te komen. Dat heeft Ziggo bevestigd tegenover Tweakers.net.

Aanvankelijk was het niet de bedoeling om de pilot te delen met de buitenwereld, maar de tech-geeks van Tweakers ontdekte de pilot via de intranetsite van Ziggo. De kabelaar gaf toe dat de pilot gaande was, maar voegt daaraan toe dat de pilot volledig los staat van de mogelijk fusie met Vodafone.

Hoe gaat het met Ziggo Mobiel?

Op dit moment heeft Ziggo Mobiel zo’n 186.800 simkaarten verstrekt. Dus er zijn op dit moment nog geen 200.000 sim only abonnementen afgesloten. Door deze tegenvallende resultaten is het voor Ziggo gunstig om te fuseren met Vodafone.

Vodafone heeft op het gebied van mobiele telefonie een enorm bereik. Daartegenover staat uiteraard het enorm grote marktaandeel van Ziggo op het gebied van (vast) internet.

Uit de cijfers blijkt dat Ziggo Mobiel nu ongeveer 4,3 procent van de Nederlanders MVNO-markt in handen heeft. De MVNO-markt staat voor de ‘virtuele providers’ in Nederland buiten de aanbieders met een eigen netwerk: KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2. Ziggo maakt momenteel al gebruik van het Vodafone netwerk voor het aanbod mobiele abonnementen.

Wanneer vindt de fusie plaats?

Wanneer de twee bedrijven op het gebied van mobiele telefonie gaan fuseren, is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat er nog dit jaar meer duidelijkheid zal komen over de fusie.