Onbeperkt bellen

onbeperkt bellenHet sim only abonnement met onbeperkt bellen en sms’en is flink in opkomst: steeds meer providers kiezen ervoor om onbeperkte belbundels aan te bieden tegen zeer scherpe prijzen. Het is bijna zonde om een belbundel met een beperkt aantal minuten te nemen als je ziet hoe goedkoop een bundel met onbeperkt bellen tegenwoordig is.

Met behulp van onze vergelijker vind je alle bundels met onbeperkt bellen:

Alle abonnementen met onbeperkt bellen:

Kun je met een sim only met onbeperkt bellen ook écht unlimited bellen en sms’en?

sim only onbeperkt internetJa, als gebruiker kun je zorgeloos en ongelimiteerd bellen en sms’en met een sim only abonnement met onbeperkt bellen; er geldt immers geen limiet voor bellen en sms’en. De providers vermelden echter wel in de voorwaarden dat misbruik niet is toegestaan. Dit wordt ook wel de ‘Fair Use Policy’ genoemd. Wanneer je iedere dag bewust velen uren achter elkaar gaat bellen om zo optimaal te profiteren van het abonnement, dan wordt er wel contact met je opgenomen door de provider. In de praktijk blijkt dit echter vrijwel nooit voor te komen. Iedereen met een normaal gebruik kan zorgeloos onbeperkt bellen en sms’en vanuit Nederland naar vaste en mobiele nummers in Nederland. Dit geldt niet voor bellen en sms’en in/naar het buitenland. Daarnaast vallen betaalde servicenummers (0900) en betaalde sms-diensten logischerwijs buiten de bundel. Neem ten alle tijden toch goed de Fair Use Policy door wanneer je een belbundel met ongelimiteerde belminuten wil afsluiten. Zo kun je in ieder geval nooit voor verrassingen komen te staan.

Providers die ongelimiteerde belbundels aanbieden

KPN en Vodafone waren de eerste providers in Nederland die zijn begonnen met het aanbieden van ongelimiteerde belbundels binnen een sim only abonnement. Inmiddels lijken deze onbeperkte belbundels een echte ‘trend’ te zijn; ook kleinere providers bieden deze bundels tegenwoordig aan tegen ongelooflijk scherpe prijzen. Provider Simpel adverteert in 2016 flink met ‘De Belrevolutie’ waarbij onbeperkt bellen voor slechts 10 euro per maand mogelijk is in combinatie met een databundel van 1000 MB. Maar er zijn meer aanbieders met interessante aanbiedingen: In de bovenstaande vergelijker zie je direct alle abonnementen en prijzen van abonnementen met onbeperkt bellen. De volgende providers bieden momenteel bundels met onbeperkt bellen aan: KPN, Vodafone, T-Mobile, Tele2, Simpel, Ben, Youfone, Robin Mobile, Telfort.

Zoals je kunt zien bieden negen van de elf providers in Nederland momenteel een sim only abonnement met onbeperkt bellen en sms’en aan. Alleen Simyo en Hollandsnieuwe bieden nog niet dergelijke abonnementen aan. Verwacht wordt dat ook deze providers de ongelimiteerde bundels in hun assortiment gaan opnemen.

Nederlanders verbruiken weer méér belminuten

Onbeperkt internet Robin-MobileUit cijfers van toezichthouder ACM bleek in het eerste kwartaal van 2016 dat Nederlanders gemiddeld méér zijn gaan bellen, vermoedelijk door de opkomst van onbeperkte bundels. Het gemiddeld aantal belminuten liet de jaren daarvoor namelijk juist een dalende trend zien. Ten opzichte van dezelfde periode van 2015 verbruiken Nederlanders in 2016 ruim 9 procent méér belminuten, aldus de Telecom Monitor. Momenteel verbruikt de Nederlandse consument gemiddeld 117 belminuten, tegenover 106 minuten in het eerste kwartaal van een jaar geleden. Deze lichte stijging is ook volgens de Telecom Monitor te danken aan de opkomst van onbeperkte abonnementen. Consumenten met een dergelijk abonnement lijken dus ook daadwerkelijk vaker te gaan bellen. Hoeveel belminuten de consument gemiddeld verbruikt met een onbeperkte belbundel, is niet bekend.

T-Mobile, Tele2 en Youfone Robin Mobile bieden ook onbeperkt internet aan
In tegenstelling tot het grote aanbod aan onbeperkte belbundels, bieden vrijwel alle providers nog niet de mogelijkheid om een sim only abonnement met onbeperkt internet af te sluiten. Er zijn in Nederland momenteel vier providers die deze mogelijkheid bieden; T-Mobile, Robin Mobile, Tele2 en Youfone. Bij Robin Mobile kun je zelfs alleen maar kiezen uit abonnementen die onbeperkt bellen, sms’en én internet aanbieden. Naast het zorgeloos bellen en sms’en kun je bij Robin-Mobile dus ook zorgeloos internetten! Je kiest bij deze provider uit abonnementen met verschillende internetsnelheden en bandbreedte. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen voor 4G internet. Bij T-Mobile kun je voor een toeslag van slechts 2 euro per maand ook onbeperkt bellen. Het is waarschijnlijk dat ook andere providers naast Robin Mobile, Tele2, Youfone en T-Mobile in de nabije toekomst ook onbeperkte internetbundels gaan aanbieden. Mocht dit het geval zijn, dan nemen wij deze abonnementen uiteraard op in onze vergelijker.

Ben hollandsnieuwe kpn robin-mobile simpel simyo t-mobile tele2 telfort vodafone youfone