KPN

KPN Sim only abonnement

  • Razendsnel en stabiel 4G internet bij elke sim only.
  • Geniet van combivoordeel met ‘KPN Compleet’.
  • Tijdens je contractperiode bundel naar boven/beneden aanpasbaar.
  • Top 3 provider van Nederland volgens de Consumentenbond (2019).

Vergelijk direct »        Of bekijk alle acties op KPN.nl

Vergelijk alle abonnementen:

KPN Sim Only-abonnementen

LogoOp dit moment is KPN de marktleider in de telecommarkt. Het bedrijf heeft tevens verschillende dochtermerken heeft zoals Simyo en Telfort. Kenmerkend voor KPN is een uitstekend en zeer stabiel 4G netwerk. Alle sim only abonnementen maken gebruik van het 4G-netwerk van KPN, zodat je overal razendsnel internet hebt met de beste dekking van Nederland.

Een groot voordeel van KPN is dat je tussentijds kan wijzigen van abonnement. Zelfs wanneer je naar een kleinere bundel wilt switchen. Deze flexibiliteit maakt KPN Sim Only naast de uitmuntende dekking, snelheid en betrouwbaarheid erg populair.

KPN Compleet biedt velen extra’s

Maar er is meer: Heb je momenteel ook al andere producten van KPN in huis, zoals televisie of vast internet? Dan kom je in aanmerking voor KPN compleet, een combi-voordeel die je extra korting geeft bij het afsluiten van je sim only. Zo krijg je dubbele mobiele data én 5 euro korting op je mobiele abonnement. Daarnaast is het mogelijk om MB’s voor mobiel internet onderling te delen binnen je familie én kun je gratis bellen met enkele gezinsleden. Super interessant dus!

Die bel- en databundels

KPN bood voorheen diverse bel- en databundels aan met de namen ‘Basis’, ‘Zorgeloos’ en ‘Zorgeloos Premium’. Sinds 2019 heeft de telecomprovider ervoor gekozen geen namen meer te geven aan hun bundels.

  • Je krijgt standaard als belbundel onbeperkt bellen bij je abonnement.
  • Daarnaast kun je kiezen uit diverse databundels (0 GB, 2 GB, 5 GB, 15 GB, 50 GB, 100 GB). Alle abonnementen zijn met 4G of 4G+. Met 4G behaal je een snelheid van 100 Mbit/s (uploadsnelheid 10 Mbit/s), met 4G+ loopt dit tot 300 Mbit/s down en 35 Mbit/s up.
  • Standaard krijg je onbeperkt sms bij KPN. Je kunt er kiezen hier maximaal 150 sms’jes van de maken. Dit levert een voordeel van 2 euro per maand op. Maak hier gebruik van, want wie sms’t er nou nog meer dan 150 keer per maand?
  • Wat betreft de looptijd kun je kiezen uit een 1-jarig of 2-jarig abonnement. Maandelijks opzegbaar is niet mogelijk bij KPN.
  • De aansluitkosten zijn eenmalig 25 euro.

KPN sim only

Megabytes op? KPN waarschuwt je

Om traag internet te voorkomen, waarschuwt KPN je per sms als je 50%, 75% of 100% van je mobiele data verbruikt hebt. Zo weet je precies wanneer je over moet schakelen op een Wifi-netwerk. Of je koopt MB’s bij. De app van KPN geeft je hier eveneens een goed overzicht van, zodat je gedurende de maand kunt zien hoeveel megabytes je nog mag gebruiken.

Mocht je toch buiten je sim only bundel gaan dan verlaagt KPN de snelheid van je internet automatisch. Het (trage) internet wat je buiten de bundel om verbruikt is gratis. Dit is fijn, nooit meer onverwachte kosten dus.

Abonnement bijstellen gedurende je looptijd

Bij KPN is het mogelijk om eens per 31 dagen je sim only naar boven of beneden bij te stellen. Zo kun je in specifieke maanden meer of minder verbruiken. Ga je bijvoorbeeld een maand kamperen? Ben je bijvoorbeeld een maand meer weg van huis, dan kan het verbruik van mobiel internet hoger liggen. Het is dan aan te raden om je bundel tijdelijk te verhogen. Het is echter niet mogelijk om je abonnement te verlagen onder het punt waarop je bent ingestapt. Dit kan pas aan het einde van de looptijd van je contract. Neem dus een bundel die ruim genoeg is.

Deel je mobiele internet met gezinsleden

Soms heb je met meerdere gezinsleden op een adres met een KPN sim only abonnement. De telecomprovider biedt in deze gevallen de mogelijkheid om de databundel onderling met elkaar te delen. Deze unieke dienst van KPN is ideaal als je eigen bundel bijvoorbeeld op is en een ander gezinslid nog veel megabytes over heeft.  Het is immers zonde als de overgebleven megabytes niet benut worden, want je kunt ze niet meenemen naar de volgende maand. Het overzetten van megabytes voor mobiel internet is erg simpel via de gratis app. In drie stappen kun je MB’s afstaan aan anderen of juist vragen om meer tegoed voor mobiel internet op je telefoon.

Let op: deze dienst wordt alleen aangeboden aan klanten die KPN Compleet hebben afgesloten bij de provider.

Dus: waarom kiezen voor KPN?

KPN is de marktleider in het aanbieden van mobiele telefonie binnen Nederland, wat onder meer komt door het stabiele netwerk en de goede service van de provider. Alle sim only abonnementen die bij KPN worden afgesloten maken gebruik van het razendsnelle en betrouwbare 4G netwerk die behoort bij de top 3 beste van Nederland.

Met KPN Compleet krijg je maandelijks vijf euro korting op je sim only abonnement en velen andere extra’s zoals dubbele data. Dit is zeer interessant. Hiervoor kom je in aanmerking wanneer je vast internet van KPN hebt.

Algemene informatie over KPN

kpn-logo[1]KPN is ontstaan halverwege de 19e eeuw, toen de overheid nationale telegrafieverbindingen aan begon aan te leggen en te exploiteren. Circa twintig jaar na het begin van deze verbindingen werden de telegrafiediensten en posterijen in Nederland samengevoegd. Toen in de jaren 80 de telefoon opkwam als communicatiemiddel, waren de aanbieders van telefonie nog sterk lokaal versnipperd. Het zou tot het eind van de 19e eeuw duren, voordat de telefonie werd genationaliseerd en in handen kwam van de overheid. Eerst werden de diensten door verschillende ministeries uitgevoerd, later ontstond in 1928 de PTT (Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie).

Zelfstandig in 2005

Pas op 1 januari 1989 werd deze tak van de overheid zelfstandig en omgetoverd naar de ‘Koninklijke PTT Nederland NV’. Vijftien jaar na de verzelfstandiging van deze NV, volgde de beursgang van KPN. Eerst op de Amsterdamse beurs en een jaar later ook in New York. De beursgang zorgde ervoor, dat de overheid niet langer de enigste aandeelhouder was.

Helemaal zelfstandig werd het bedrijf pas in 2005, doordat de overheid tot dan toe steeds een gouden aandeel in haar bezit had gehad. Met dit gouden aandeel had de overheid het recht om een beslissende invloed uit te voeren bij belangrijke besluiten binnen de onderneming. Na de verkoop van het gouden aandeel bleef de Nederlandse overheid 8% van de aandelen in handen houden, die eind 2006 uiteindelijk ook werden verkocht.

Gerelateerd nieuws

KPN wijzigt databundels van sim only abonnementen

Vanaf vandaag zijn de nieuwe sim only abonnementen van KPN gelanceerd. De grootste telecom provider van Nederland heeft het aanbod van data flink uitgebreid door de bundels met onbeperkt bellen te combineren met dubbele data. Dit betekent dat je voor dezelfde prijs...

Lees meer

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only