KPN Sim only abonnementKPN

Met een KPN sim only abonnement kies je voor betrouwbaarheid, kwaliteit, optimaal bereik en een hoge internetsnelheid (4G). Met een sim only abonnement van KPN beschik je dan ook over één van de beste sim only abonnementen op de markt. KPN biedt bovendien de mogelijkheid om tijdens de contractperiode van bundel te wisselen, zélfs wanneer je toch een goedkopere bundel wilt. De goedkoopste aanbiedingen bij KPN Sim only vergelijk je direct in de onderstaande vergelijker.

Een sim only abonnement bij KPN: de voordelen

KPN sim onlyWanneer je voor een sim only abonnement van KPN kiest, dan kies je voor flexibiliteit en een uitstekend bereik in Nederland en elders in Europa! KPN biedt uiteenlopende sim only abonnementen aan, verschillend in aantal belminuten, sms’jes en aantal megabytes voor het gebruik van mobiel internet. Het fijne aan de sim only abonnementen van KPN, is zoals gezegd dat je tussentijds kunt wisselen van abonnement. Zelfs als je gedurende de looptijd van je abonnement naar een kleinere bundel wilt switchen! Deze flexibiliteit maakt de sim only abonnementen van KPN erg populair.

Heb je momenteel ook al andere producten van KPN in huis, zoals televisie, vast bellen of internet van KPN? Maak dan gebruik van KPN compleet, waarmee je extra korting krijgt bij het afsluiten van je sim only abonnement. Neem bijvoorbeeld met het gehele gezin een sim only abonnement, dan krijg je per abonnement een korting van maar liefst vijf euro per maand. Daarbij is het mogelijk om megabytes voor mobiel internet onderling te delen en kun je gratis bellen met gezinsleden! Kortom, korting en overal bereik voor het hele gezin met een sim only abonnement van KPN.

Op dit moment is KPN de marktleider in het aanbieden van mobiele telefonie in Nederland, waarbij het tevens verschillende andere merken in haar bezit heeft. Denk aan aanbieders van sim only abonnementen als Simyo en Telfort. Kenmerkend voor KPN is een goed en stabiel netwerk, zodat je overal de mogelijkheid hebt om te bellen, te sms’en of mobiel te internetten. Daarbij maken alle sim only abonnementen van KPN gebruik van het 4G-netwerk van deze provider, zodat je overal snel internet hebt. Momenteel is KPN bezig met het uitrollen van een 4G+-netwerk, waarvan de maximale snelheid op kan lopen tot 225 Mbit/s. Dit is nog een stuk sneller dan de snelheid van het huidige 4G-netwerk, wat circa 150 Mbit/s bedraagt.

Sim only bundels bij KPN

Sim only abonnement KPNKPN Sim only biedt verschillende abonnementen aan, waarbij het haar klanten onderverdeelt in verschillende categorieën. Zo vindt iedereen bij KPN een sim only abonnement die aansluit bij zijn of haar gebruik van belminuten, sms’jes en mobiel internet. Het gebruik van mobiel internet verschilt bijvoorbeeld sterk per persoon. De een zal veel thuis zijn en daar gebruik maken van een Wifi-netwerk, terwijl andere klanten veel onderweg zijn en juist overal de beschikking willen hebben over een snelle verbinding voor mobiel internet. Bij KPN is het zowel mogelijk om sim only bundels met mobiel internet te nemen, als ook sim only bundels zonder mobiel internet. Dit is handig als je bijvoorbeeld geen smartphone hebt en je toestel enkel gebruikt voor het bellen of sms’en met anderen.

De KPN Sim only abonnementen die momenteel worden aangeboden zijn onderverdeeld in de categorieën: budget, basis, vooral internet en zorgeloos. De sim only abonnementen in de categorie ‘budget’ bevatten geen mobiel internet, waardoor je enkel kunt bellen en sms’en binnen de bundel. Deze budget bundels zijn aanzienlijk goedkoper dan de andere bundels uit het aanbod van KPN. Ook de ‘basis’ sim only bundel is nog relatief goedkoop. Met dit sim only abonnement kun je zowel bellen, sms’en, als ook mobiel internetten.

Logischerwijs zijn de sim only abonnementen uit de categorie ‘vooral internet’ voornamelijk gericht op het gebruik van mobiel internet. Nu het met veel apps voor smartphones mogelijk is om te bellen of berichten te versturen met vrienden, familie en collega’s, zijn deze bundels momenteel erg populair. Je hoeft immers niet veel belminuten meer te hebben, als je ook kunt bellen via Whatsapp, Facebook Messenger of Skype! Dergelijke applicaties hebben het versturen van sms’jes eveneens sterk in populariteit laten dalen. Het versturen van een sms is alleen nog handig, als je contact wenst te hebben met iemand die geen gebruik maakt van Whatsapp, Telegram of Facebook Messenger.

LogoTot slot biedt KPN Sim only verschillende bundels in de categorie ‘zorgeloos’ aan. Hiermee heb je voldoende mogelijkheden om zorgeloos te kunnen bellen, sms’en en internetten met je mobiele telefoon. Handig als je bijvoorbeeld veel filmpjes wilt kunnen bekijken, muziek wilt luisteren, enzovoorts. Dergelijke handelingen kosten vaak veel megabytes aan mobiel internet, waardoor je met een kleinere bundel snel door je tegoed aan mobiel internet bent.

Kortom, KPN Sim only biedt met haar verschillende bundels voor ieder wat wils! Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van mobiel internet? Kies dan voor ‘vooral internet’. Gebruik je heel weinig, of juist heel veel belminuten en megabytes? Dan past respectievelijk een ‘budget/basis’ of ‘zorgeloos’ bundel het beste bij je.

De huidige bundels

Basis Mobiel Basis
De Basis Mobiel Basis is het goedkoopste sim only abonnement van KPN en bevat 150 belminuten of sms’jes, gecombineerd met 500 megabytes aan mobiel internet. Dit abonnement is voldoende voor een beginnende smartphonegebruiker, die af en toe wil kunnen bellen, internetten en sms’jes wil versturen. Met 500 megabytes aan mobiel internet heb je voldoende megabytes om de hele maand zorgeloos te kunnen Whatsappen met je vrienden, je mail te bekijken, enzovoorts. Voor het bekijken van filmpjes, het streamen van muziek of bijvoorbeeld het versturen van veel foto’s, is deze bundel minder geschikt. Deze bundel is bijvoorbeeld ideaal als je veel thuis werkt en daar gebruik kunt maken van een Wifi-netwerk en vaste telefonie. Mocht je dan toch een keer op stap gaan, dan heb je aan 500 megabytes ruim voldoende.

Vooral Internet Instap
Met de Vooral Internet Instap sim only abonnement van KPN heb je voldoende internet om zorgeloos te Whatsappen met vrienden, je sociale media bij te werken en het nieuws te volgen. Deze bundel bevat een gigabyte aan mobiel internet, waarmee ook het af en toe bekijken van een filmpje mogelijk is. Naast de gigabyte aan mobiel internet krijg je in deze bundel 150 belminuten of sms’jes, voor wanneer je even niet online bent.

Vooral Internet Standaard
Vooral Internet Standaard is de grote broer van de Vooral Internet Instap sim only abonnement van KPN, waarmee je maar liefst vijf gigabyte aan mobiel internet krijgt. Met vijf gigabyte aan mobiel internet heb je voldoende om muziek te streamen, filmpjes te kijken wanneer je wilt, foto’s te uploaden naar sociale media, enzovoorts. Kortom, een ideale bundel voor iedereen die dagelijks online wil zijn! Deze bundel bied je daarnaast 200 belminuten of sms’jes.

Zorgeloos Instap
Zorgeloos Instap is het beginners abonnement uit deze categorie van KPN, waarmee je onbeperkt kunt bellen en sms’en. Daarbij krijg je een gigabyte aan mobiel internet, zodat je dagelijks kunt Whatsappen met vrienden en familie, je foto’s op Facebook kunt zetten, enzovoorts. Met een gigabyte aan mobiel internet is het mogelijk om af en toe een filmpje te kijken, naast het gebruik van internet voor andere apps.

Zorgeloos Standaard
Het vervolg op de Zorgeloos Instap sim only abonnement van KPN, is Zorgeloos Standaard. Zorgeloos Standaard biedt je alles om overal online te kunnen zijn, foto’s te kunnen delen op sociale media en bijvoorbeeld muziek te kunnen luisteren. Naast vijf gigabyte aan mobiel internet biedt de Zorgeloos Standaard sim only bundel van KPN onbeperkt bellen en sms’en.

Zorgeloos Premium
Wil je echt helemaal zorgeloos kunnen internetten? Kies dan voor de Zorgeloos Premium sim only abonnement van KPN. Deze bundel is bedoelt voor mensen die overal muziek willen kunnen streamen, filmpjes willen kunnen bekijken en bijvoorbeeld video’s willen kunnen uploaden. De bundel biedt je tien gigabyte aan mobiel internet, wat ontzettend veel is. Daarbij kun je onbeperkt bellen en sms’en, naast het gebruik van mobiel internet. Deze sim only bundel is geschikt voor iedereen die regelmatig onderweg is en daarbij wil kunnen bellen met collega’s, vrienden en familie, wil kunnen internetten, enzovoorts. Wanneer je veel onderweg bent zal je nauwelijks de beschikking over een Wifi-netwerk hebben, waardoor het vrij hard kan gaan met je tegoed aan mobiel internet. Met de Zorgeloos Premium sim only bundel heb je voldoende mobiel internet om overal zorgeloos te kunnen internetten!

Gratis Spotify bij Zorgeloos Premium

Wanneer je voor de Zorgeloos Premium kiest, krijg je hier gratis Spotify Premium bij. Met Spotify Premium is het mogelijk om gratis en onbeperkt naar muziek te luisteren via de gelijknamige app. Tevens biedt de app de mogelijkheid om je favoriete nummers te bundelen in je eigen afspeellijsten, te bladeren door bestaande afspeellijsten, muziek te delen met je vrienden en familie, enzovoorts. De voornaamste voordelen aan Spotify Premium zijn dat je geen reclame tussen de nummers door hoort en dat je afspeellijsten ook offline kunt beluisteren. Doordat je met dit sim only abonnement tien gigabyte aan mobiel internet hebt, ben je niet langer afhankelijk van een Wifi-netwerk om muziek via Spotify te kunnen streamen. Het gebruik van Spotify kost doorgaans namelijk veel mobiel internet.

Spotify & KPN

Megabytes op? KPN waarschuwt je!

Om traag internet te voorkomen, waarschuwt KPN je per sms als je 50%, 75% of 100% van je mobiele data verbruikt hebt. Zo weet je precies wanneer je over moet schakelen op een Wifi-netwerk, om niet buiten je bundel te komen. De app van KPN geeft je hier eveneens een goed overzicht van, zodat je gedurende de maand kunt zien hoeveel megabytes je nog mag gebruiken.

Mocht je toch buiten het tegoed van je sim only abonnement komen, dan verlaagt KPN de snelheid van je internet automatisch. Het internet wat je buiten de bundel om verbruikt is gratis, maar over het algemeen een stuk trager dan je reguliere internet.

Abonnement veranderen gedurende je looptijd

Bij KPN is het mogelijk om eens per 31 dagen je sim only abonnement naar boven of beneden bij te stellen, zodat je sommige maanden bijvoorbeeld meer internet kunt verbruiken. Ben je bijvoorbeeld een maand meer weg van huis, dan kan het verbruik van mobiel internet hoger liggen. Het is dan aan te raden om je sim only bundel tijdelijk te verhogen. Het is echter niet mogelijk om je bundel te verlagen onder het punt waarop je bent ingestapt, dit kan pas aan het einde van de looptijd van je contract.

Geen gebruik van sim only bundels in het buitenland

Evenals bij de meeste andere aanbieders van sim only abonnementen in Nederland, is het ook met KPN Sim only niet mogelijk om je tegoed in het buitenland te gebruiken. Voor het gebruik van belminuten of mobiel internet in het buitenland gelden andere tarieven, die niet verrekend kunnen worden met het tegoed uit je bundel. Mocht je veel in het buitenland zijn, dan is het aan te raden om te kiezen voor een kleine sim only bundel. In de maanden dat je wel in Nederland bent, kun je deze vervolgens verhogen om ook in Nederland zorgeloos te kunnen bellen, sms’en en internetten. De maanden dat je in het buitenland zit betaal je dan in ieder geval niet meer dan noodzakelijk is!

Deel je mobiele internet met gezinsleden

Soms heb je met meerdere gezinsleden op een adres een abonnement met Sim only. KPN biedt in deze gevallen de mogelijkheid om de megabytes voor mobiel internet onderling met elkaar te delen. Deze unieke dienst van KPN is ideaal als je eigen bundel bijvoorbeeld op is en een ander gezinslid nog veel megabytes over heeft! Het is immers zonde als de overgebleven megabytes niet benut worden, want je kunt ze niet meenemen naar de volgende maand. Het overzetten van megabytes voor mobiel internet is erg simpel via de gratis app. In drie stappen kun je megabytes afstaan aan anderen of juist vragen om meer tegoed voor mobiel internet op je telefoon. Let wel, deze dienst wordt alleen aangeboden aan klanten die KPN Compleet hebben afgesloten bij de provider.

Waarom KPN Sim only?

KPN is de marktleider in het aanbieden van mobiele telefonie binnen Nederland, wat onder meer komt door het stabiele netwerk en de goede service van de provider. Alle sim only abonnementen die bij KPN worden afgesloten maken gebruik van het razendsnelle 4G netwerk. Over een tijdje is het zelfs mogelijk om over te schakelen naar het 4G+ netwerk, wat momenteel wordt uitgerold. Let wel, je smartphone moet 4G netwerken vanzelfsprekend wel ondersteunen. Met het 4G netwerk haal je snelheden tot maximaal 150 Mbit/s.

Hoewel KPN Sim only niet de meest voordelige abonnementen aanbiedt op de telefoniemarkt, biedt de provider wél kortingen die hoog op kunnen lopen. Zo worden de kosten een stuk lager. Denk aan KPN Compleet, waarmee je maandelijks vijf euro korting kunt krijgen op je sim only abonnement! Deze korting ontvang je wanneer je meerdere diensten gebruikt, zoals televisie, internet en mobiele telefonie. Ook het delen van je mobiele internet met andere gezinsleden is mogelijk een van de pluspunten.

Ook de extra diensten die de provider aanbiedt, zoals gratis Spotify Premium bij Zorgeloos Premium, maakt KPN tot een aantrekkelijke sim only aanbieder.

Algemene informatie over KPN

kpn-logo[1]KPN is ontstaan halverwege de 19e eeuw, toen de overheid nationale telegrafieverbindingen aan begon aan te leggen en te exploiteren. Circa twintig jaar na het begin van deze verbindingen, werden de telegrafiediensten en posterijen in Nederland samengevoegd. Toen in de jaren 80 de telefoon opkwam als communicatiemiddel, waren de aanbieders van telefonie nog sterk lokaal versnipperd. Het zou tot het eind van de 19e eeuw duren, voordat de telefonie werd genationaliseerd en in handen kwam van de overheid. Eerst werden de diensten door verschillende ministeries uitgevoerd, later ontstond in 1928 de PTT (Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie).

Pas op 1 januari 1989 werd deze tak van de overheid zelfstandig en omgetoverd naar de ‘Koninklijke PTT Nederland NV’. Vijftien jaar na de verzelfstandiging van deze NV, volgde de beursgang van KPN. Eerst op de Amsterdamse beurs en een jaar later ook in New York. De beursgang zorgde ervoor, dat de overheid niet langer de enigste aandeelhouder was. Helemaal zelfstandig werd het bedrijf pas in 2005, doordat de overheid tot dan toe steeds een gouden aandeel in haar bezit had gehad. Met dit gouden aandeel had de overheid het recht om een beslissende invloed uit te voeren bij belangrijke besluiten binnen de onderneming. Na de verkoop van het gouden aandeel bleef de Nederlandse overheid 8% van de aandelen in handen houden, die eind 2006 uiteindelijk ook werden verkocht.

Vertrouwd aanbieder van telefonie, sim only, internet en televisie

Inmiddels is KPN in Nederland uitgegroeid tot een betrouwbaar aanbieder van vaste en mobiele telefonie, internet en televisie voor particulieren en zakelijke klanten. De aanbieder staat bekend om zijn betrouwbare netwerk, waar vooral veel zakelijke klanten dagelijks gebruik van maken. Het netwerk van wordt niet alleen door klanten van KPN zelf gebruikt, ook andere aanbieders van sim only abonnementen als Telfort en Simyo maken hier gebruik van. Voorheen was ook Hi onderdeel van KPN, wat zich met Hi voornamelijk richtte op de jongere generatie, maar in 2015 werd Hi volledig opgenomen in KPN zelf.

Tot 2005 had KPN een monopolie op het netwerk voor vaste telefonie binnen Nederland. Sinds de Opta het netwerk ook voor andere providers heeft opengesteld, is het voor consumenten mogelijk geworden om ook vaste telefonie bij andere providers af te sluiten. Hiermee heeft de provider heel wat marktaandeel moeten inleveren op het gebied van vaste telefonie.