Sim Only maandelijks opzegbaar

Maandelijks opzegbaarHet is zeer verstandig om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Het komt namelijk geregeld voor dat klanten twee jaar lang aan een contract vast zitten terwijl zij uiterst ontevreden zijn over de provider. Met een maandelijks opzegbaar abonnement kun je binnen één maand weer overstappen.

Wanneer je wél tevreden bent met de provider, kun je met dit abonnement ook iedere maand switchen tussen bundels. Zonder extra kosten, en ook wanneer er acties zijn bij jouw provider.

Gebruik onze vergelijker om de goedkoopste aanbiedingen te vinden voor abonnementen met 1 maand looptijd:

Vergelijk maandelijks opzegbare abonnementen:

Maandelijks opzegbaar abonnement: wat zijn de voordelen?

maandelijks opzegbaarDoor de toenemende concurrentie op de markt van sim only abonnementen kiezen steeds meer providers voor interessante opties die je als consument kunt benutten. Eén van deze opties is de mogelijkheid om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar sim only abonnement. Zoals de naam het al zegt, zit je hierbij niet vast aan een één- of tweejarig contract. Je kunt hierbij binnen één maand het contract al eenzijdig verbreken. De drie grootste voordelen van dit abonnement zijn:

1. Altijd flexibel, nergens meer aan ‘vast’

Dit maakt een snelle overstap mogelijk en deze flexibiliteit is een hoop waard. De kwaliteit van bellen, sms’en en internetten laat bij sommige providers nog wel eens te wensen over. Ook scheelt dit vaak sterk per regio en gebied in Nederland. Woon je toevallig in een gebied waar de dekking van de provider niet optimaal is? Dan zit je bij een tweejarig contract voor een lange periode vast aan een matig bereik, wat zeer frustrerend kan werken. Daarom is een maandelijks opzegbaar abonnement een mooie uitkomst: je kunt binnen korte tijd een andere provider proberen.

2. Snelle overstap bij ontevredenheid

Maar er is meer. In sommige gevallen wil je graag de bel- of internetbundel naar beneden bijstellen, maar bij verschillende providers is dat tussentijds niet meer mogelijk. Je zal het contract moeten uitdienen voordat je kan overstappen naar een contract met een kleinere bel- of internetbundel. Ook in dit geval biedt dit abonnement uitkomst: je kiest na één maand vrijblijvend voor een abonnement met minder belminuten en/of internet MB’s. Zonder extra kosten.

3. Tussentijds gebruikmaken van nieuwe acties

Al met al heeft het veel voordelen om te kiezen voor maandelijkse opzegbaarheid. Alleen al vanuit het oogpunt dat de prijzen van grote bel- en internetbundels dalende zijn is het verstandig. Zo kun je na een paar maanden wellicht gebruik maken van bijvoorbeeld een scherpe actie die eigenlijk veel interessanter is dan je huidige abonnement. Binnen je provider kun je dan gewoon ‘verlengen’ naar een nieuw maandelijks opzegbaar abonnement.

Veel voordelen dus. Nu rest alleen nog de hamvraag: wat kost het?

Flexibel zijn is fijn.

Sim only maandelijks opzegbaarExtra kosten: gemiddeld 1 á 2 euro per maand

Aan de hoge mate van flexibiliteit hangt een prijskaartje. Hoeveel deze extra kosten bedragen verschilt per provider en soms ook per belbundel. Bovendien bieden niet alle providers deze mogelijkheid. Tijdens het sim only vergelijken zal je snel zien dat deze kosten meevallen. Bij de meeste providers betaal je gemiddeld slechts 1 á 2 euro per maand meer dan bij een langdurig contract.

Heb je dat er niet voor over? Bedenk dan goed met welke bel- en internetbundel je jezelf één of twee jaar laat vastleggen. Of kies voor een provider waarbij je de bundels tussentijds kunt aanpassen.

Welke providers bieden het aan?

De volgende providers bieden maandelijks opzegbare abonnementen:

 • Ben
 • Youfone
 • Lebara
 • Simyo
 • Tele2
 • Telfort
 • Robin Mobile

Welke providers bieden het niet aan?

De volgende providers bieden (nog) geen maandelijkse opzegbaarheid:

 • T-Mobile
 • KPN
 • Vodafone
 • Simpel
 • Hollandsnieuwe

Ben je overtuigd? Met onze vergelijkingstool bovenaan de pagina kun je eenvoudig alle prijzen en abonnementen met elkaar vergelijken.

Met behulp van de filters selecteer je de gewenste looptijd: maandelijks opzegbaar, 12 maanden (1 jaar) of 24 maanden (2 jaar). Een tweejarig abonnement is het meest goedkoop, een maandelijks opzegbaar abonnement relatief het meest duur.

Mobiele telefoon

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only