Vodafone

Logo Vodafone
  • Dubbele data + €5 korting + extra TV pakket + Veilig Online pakket voor Ziggo-abonnees.
  • Een van de meeste betrouwbare, kwalitatieve providers met een uitstekend 4G netwerk.
  • Uitstekende dekking en klantenservice.
  • Eerste 3 maanden onbeperkt data bij een Vodafone Red abonnement.
  • Met Vodafone NEXT stap je tijdens je sim only abonnement gemakkelijk over naar een telefoon abonnement + toestel, alleen wanneer je dat wil natuurlijk.

» Vergelijk abonnementen       Of bekijk alle acties op Vodafone.nl »

Logo VodafoneWie aan mobiele telefonie denkt, zal heel snel ook aan Vodafone denken. Vodafone is een van de oudste aanbieders van sim only abonnementen in de wereld en is inmiddels actief in een groot deel van Europa. De provider staat internationaal bekend als een zeer betrouwbare aanbieder, met een degelijk en snel 4G netwerk.

Niet voor niets wordt dit netwerk ook door andere providers gebruikt om bundels aan te bieden aan haar klanten. Vodafone Sim only biedt voor ieder wat wils met een grote diversiteit aan abonnementen. Naast de standaard abonnementen is het mogelijk om deze uit te breiden met losse bundels, zodat je enige vorm van flexibiliteit hebt bij het samenstellen van je maandelijkse bundel.

In Nederland is Vodafone niet de grootste aanbieder, maar moet het KPN nog voor zich dulden. Met een tweede plaats doet Vodafone echter goed mee in de markt voor sim only, abonnementen met toestel en prepaid simkaarten. Het bedrijf, wat van oorsprong uit het Verenigd Koninkrijk komt, is met de overname van Libertel naar Nederland gekomen. Vodafone staat voornamelijk bekend om haar degelijke netwerk, zodat klanten altijd en overal de toegang hebben tot mobiel internet.

De provider biedt verschillende bundels aan passend bij het verschil in gebruik van klanten. Zo heeft het ene abonnement meer megabytes voor mobiel internet terwijl andere abonnementen geschikter zijn voor mensen die veel bellen of sms’jes versturen. Vanzelfsprekend is ook een combinatie van beide soorten bundels mogelijk zodat je zorgeloos kunt internetten en onbeperkt bellen met je mobiele telefoon.

Vodafone MobileWidgetCamp

Vodafone is een kwalitatief sterke provider die buiten het aanbod zich ook verantwoordelijk voelt om internet steeds meer mobiel te maken. Daarom organiseert Vodafone jaarlijks het Vodafone Mobile Widget Camp, een wedstrijd waarbij technische web- en mobiele ontwikkelaars worden aangemoedigd widgets te ontwikkelen die mobiel internet nog aantrekkelijker en toegankelijker maken. Vodafone stelt: “Het mobiel maken van internet is een belangrijke strategische pijler van Vodafone. MobileWidgetCamp biedt technische – web en mobiele – ontwikkelaars en start-ups de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan het mobiel maken van het internet. Samen met de organisatie van Mobile Widget Camp kijken we ieder jaar met spanning uit naar de wedstrijd en alle inzendingen van mobiele widgets.”

Mobile widget camp

Smart, Red, Scherp

Het aanbod van Vodafone sim only abonnemementen is zeer divers en bestaat uit drie verschillende categorieën, te weten: Smart, Red en Scherp. Hierbij zijn de Sim Only Scherp-bundels voornamelijk bedoelt voor gebruikers die hun smartphone nauwelijks gebruiken voor mobiel internet, weinig bellen en vooral actief zijn op Wifi-netwerken. Deze Scherp-bundels zijn aanzienlijk goedkoper dan de meeste Red- en Smart-bundels van Vodafone, maar hebben ook minder voordelen. Met Red- en Smart-bundels heb je voldoende megabytes om te Whatsappen met vrienden, familie of collega’s, filmpjes te bekijken en bijvoorbeeld muziek te stream. De bundels in deze categorieën verschillende onderling sterk van elkaar maar hebben wel dezelfde voordelen. Zo is het bij Vodafone mogelijk om je sim only abonnement maandelijks uit te breiden met losse bundels die je voor een of meerdere maanden kunt activeren. Zo krijg je bijvoorbeeld een maand lang meer mobiel internet, kun je meer bellen, enzovoorts. Andere voordelen van de Red- en Smart-bundels zijn bijvoorbeeld meer voordeel tijdens je reizen binnen Europese landen, een handige app om controle te houden over je verbruik en kosten, razendsnel internet via het 4G-netwerk en een klantenservice die 24/7 bereikbaar is. Sommige losse bundels uit deze categorieën hebben nog een aantal losse voordelen, om je nog meer comfort te bieden.

Smart

SmartMet de Smart 200-bundel kun je maandelijks voor 200 MB aan mobiel internet verbruiken, honderd minuten bellen en onbeperkt sms’en. Daarbij krijg je nu 500 MB gratis om nog meer te kunnen internetten. Dit geldt gedurende de volledige looptijd van je abonnement, zodat je feitelijk 700 MB aan mobiel internet kunt verbruiken. Dit is voldoende om te Whatsappen, je sociale media te bekijken en het laatste nieuws te lezen. Wanneer je af en toe ook een filmpje wilt kunnen bekijken, is een Smart 500-bundel wellicht geschikter. Hierbij krijg je eveneens 500 MB gratis, bovenop de 500 MB die standaard bij deze bundel zit inbegrepen. Naast de 1 GB aan mobiel internet, kun je met deze bundel tevens 150 minuten bellen en onbeperkt sms’en. Voor beide Smart-bundels geldt, dat je gebruik kunt maken van het razendsnelle 4G-netwerk van Vodafone. Mocht je nog meer willen internetten, om bijvoorbeeld ook muziek te kunnen streamen, vaker filmpjes te kunnen bekijken, enzovoorts, dan is een Red-bundel passender.

Red

RedDe bundels uit de Red-categorie zijn het vervolg op de sim only abonnementen van de Smart-categorie. Met Vodafone Red heb je nog meer internet, meer belminuten en standaard een onbeperkt aantal sms’jes. De Red-bundels worden in drie verschillende vormen aangeboden, namelijk: Red Essential, Red en Red Super. Van deze drie is de Red Essential-bundel de goedkoopste variant. Hierbij krijg je standaard een gigabyte mobiel internet , gecombineerd met 300 belminuten. Tevens biedt Vodafone je nu een gigabyte bovenop de standaardbundel, die je gedurende de gehele looptijd van je abonnement gratis krijgt. Zo heb je met een Red Essential-bundel feitelijk twee gigabyte per maand! Dit is genoeg om geregeld een video te bekijken, af en toe muziek te streamen en foto’s naar je Facebook of Instagram te uploaden. Een vervolg op de Red Essential-bundel is de Red-bundel waarbij je twee gigabyte aan mobiel internet krijgt, gecombineerd met onbeperkt bellen en sms’en. Net als bij de Red Essential-bundel krijg je ook bij de Red-bundel een gigabyte gratis gedurende de looptijd van je contract. Zo heb je met deze bundel voldoende internet om muziek te luisteren onderweg, filmpjes te kijken wanneer je dat wilt, enzovoorts. Tot slot biedt Vodafone de Red Super-bundel aan, waarmee je vrijwel onbeperkt kunt internetten, bellen en sms’en. De bundel biedt je namelijk standaard zes gigabyte aan mobiel internet, plus de gratis gigabyte gedurende de looptijd van je contract. De hoeveelheid gigabyte voor mobiel internet is echter niet de enige reden om te kiezen voor een Vodafone Red Super-bundel. Je kunt namelijk ook gebruik maken van een speciale hotline, waarmee lange keuzemenu’s worden overgeslagen. Daarbij krijg je een vervangend toestel, als je huidige toestel kapotgegaan is. Ideaal, want zo ben je ook met een kapot toestel nog bereikbaar en hoef je hier zelf niks voor te regelen. De multi sim bij een Red Super-bundel maakt het aanbod compleet! De multi sim kun je bijvoorbeeld in een tablet gebruiken, zodat je ook met je tablet kunt internetten. Let wel, met de multi sim is het niet mogelijk om te bellen en sms’en.

Scherp

ScherpDe laatste categorie uit het aanbod bestaat uit de Scherp-bundels. Deze bundels zijn ideaal voor klanten die hun toestel minder veel gebruiken, weinig internetten en nauwelijks bellen. In deze categorie worden vier soorten bundels aangeboden, te weten: Scherp Small, Scherp Medium, Scherp Large en Scherp XL. Alle bundels zijn aangesloten op het 3G-netwerk, het gebruik van het 4G-netwerk van Vodafone is niet mogelijk met Vodafone Scherp. Met Scherp Small heb je een bundel, waarbij geen mobiel internet zit inbegrepen. Wel biedt de bundel de mogelijkheid om 200 minuten te bellen of 200 sms’jes te versturen. Ideaal voor iemand die zijn of haar toestel altijd verbindt met een Wifi-netwerk om apps als Whatsapp of Facebook te gebruiken. Kies je voor een Scherp Medium-bundel, dan kun je eveneens 200 minuten bellen of 200 sms’jes versturen en heb je daarnaast 200 MB aan mobiel internet. Dit is voldoende om af en toe berichten te versturen via Whatsapp of Facebook Messenger. Voor het bekijken van nieuws, het uploaden van foto’s, etc. heb je meer MB nodig. Bij de Scherp Large-bundel heb je een bundel met 500 MB aan mobiel internet en 300 belminuten of 300 sms’jes. Met 500 MB heb je voldoende mobiel internet om zorgeloos te kunnen Whatsappen, het nieuws af en toe te bekijken en mailtjes te lezen. Voor het bekijken van filmpjes, het luisteren van muziek of het uploaden van foto’s, is de Scherp XL-bundel het meest geschikt. Deze bundel biedt je 1 GB aan internet, gecombineerd met 300 belminuten of sms’jes.

Meer voordeel met Vodafone Blox

Naast de standaard Vodafone sim only abonnementen is het mogelijk om dit abonnement uit te breiden met extra belminuten, meer internet of voordelig bellen en internetten in het buitenland. Dit kan door gebruik te maken van Vodafone Blox die in verschillende vormen worden aangeboden. Het fijne aan deze Vodafone Blox is de mogelijkheid om ze maandelijks weer stop te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld een maand lang meer internetten via je mobiele telefoon en dit een maand later weer stopzetten. Vodafone Blox worden aangeboden in de categorieën: Blox Beperkt Internet, Blox Data Extra en Buitenland.

The Future

Met de Blox Beperkt Internet-voordeelbundel van Vodafone vermijd je hoge kosten buiten je reguliere bundel om. Deze voordeelbundel is gratis aan te zetten en zorgt ervoor dat je internetsnelheid automatisch naar 64 kbps wordt bijgesteld, als je reguliere databundel op is. Het aantal megabytes wat je vervolgens nog buiten je bundel gebruikt, is eveneens gratis. Kortom, een ideale manier om de controle over je datakosten te behouden. Mocht je wel snel mobiel internet wensen buiten je bundel om, dan kun je de voordeelbundel eenvoudig uitzetten. Naast de data die je buiten je bundel gebruikt, kun je ook kiezen voor een Blox Data Extra-voordeelbundel. Hiermee koop je voor een maand 500 MB, 1 GB, 3 GB of zelfs 5 GB extra voor een relatief lage prijs. Ook deze bundel is na een maand weer stop te zetten en kun je gedurende de maand activeren. Het enige nadeel aan deze bundel, is dat het tegoed tot de laatste dag van de maand waarin de bundel geactiveerd wordt, te gebruiken is. Het is dus niet mogelijk om tegoed mee te nemen naar een volgende maand.

Voordeel in het buitenland

Tot slot biedt Vodafone verschillende voordeelbundels voor het gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland. Zo kun je voor één dag kiezen voor een Alles-in-1 op Reis Dagbundel of Alles-in-1 op Reis XL Dagbundel. De kleine dagbundel biedt je 20 belminuten, 20 sms’jes en 35 MB aan mobiele data. Zo heb je voldoende mogelijkheden om kort contact op te nemen met het thuisfront, vrienden, enzovoorts. De belminuten zijn te gebruiken om te bellen naar een ander nummer in het land waar je verblijft, Nederland of andere landen binnen de Europese Unie. Op het moment dat je belt, sms’t of internet via je mobiele telefoon, wordt de blox ingeschakeld. Let wel, je dient deze hier eerst voor te activeren. Mocht je geen van deze diensten gebruiken, dan betaal je hier vanzelfsprekend ook niet voor. Met een XL-dagbundel heb je iets meer, namelijk: 100 belminuten, 100 sms’jes en 100 MB aan mobiele data. Hiermee heb je iets meer mogelijkheden, waardoor je ook sociale media kunt bekijken, het nieuws kunt lezen en bijvoorbeeld mailtjes kunt beantwoorden. Verder gelden hierbij dezelfde voorwaarden, als de eerder beschreven voorwaarden voor de reguliere Op Reis Dagbundel van Vodafone. Je kunt ook kiezen voor een dagbundel, waarmee je enkel kunt internetten in het buitenland. Deze bundel is voornamelijk bedoeld voor mensen die in landen buiten de Europese Unie gebruik willen maken van mobiele data. Deze bundel biedt je dagelijks 30 MB aan mobiel internet, wat je in vrijwel ieder land ter wereld kunt gebruiken. Ideaal om het thuisfront te Whatsappen, een mail te lezen, enzovoorts. Wil je binnen de Europese Unie internetten, dan zijn de eerder genoemde bundels voordeliger.

Bel+SMS naar het buitenland

De ‘Bel+SMS naar buitenland’-bundel is een gratis te activeren voordeelbundel, waarmee het mogelijk is om relatief goedkoop naar buitenlandse nummers te bellen. Dit is zeker voor zakenmensen een aantrekkelijke aanbieding, omdat zij geregeld naar partners in het buitenland moeten kunnen bellen of sms’en. Met deze bundel bel je al voor €0,79 per gesprek plus €0,19 per minuut naar het buitenland! Ook het versturen van een sms naar het buitenland is met deze bundel een stuk goedkoper. Hiervoor betaal je voortaan nog maar €0,30 per bericht. Met de ‘voordeel naar buitenland’-bundel kun je voordelig naar familie of vrienden in het buitenland bellen en sms’en. De bundel biedt je de mogelijkheid om gedurende 150 minuten naar het buitenland te bellen of 150 sms’jes te versturen naar het buitenland.

Datalimiet

Om te hoge kosten te voorkomen bij het gebruik van mobiel internet buiten je bundel, heeft Vodafone een datalimiet ingesteld. Zijn je kosten buiten je reguliere bundel om hoger dan €60,50, dan sluit Vodafone je automatisch van het internet af.

Waarom Vodafone Sim Only?

Vodafone is een van de oudste aanbieders van sim only en mobiele telefonie in Nederland, wat de kwaliteit van de aanbieder ten goede komt. De provider beschikt over een zeer degelijk 4G-netwerk, waarmee klanten razendsnel kunnen internetten, bellen en sms’en. Daarbij hebben klanten van Vodafone de beschikking over een goede klantenservice, die 24/7 te bereiken is via een telefoonnummer, per mail of via kanalen op sociale media. Zo word je bij vragen of klachten snel geholpen! Kies je voor een Red Super sim only bundel, dan krijg je zelfs de mogelijkheid over een hotline waarbij keuzemenu’s worden vermeden. Daarnaast biedt Vodafone Sim only veel flexibiliteit bij het samenstellen van je maandelijkse bundel. Hoewel Vodafone in principe vaste abonnementen aan biedt in verschillende categorieën, kun je deze zelf uitbreiden met losse voordeelbundels. Deze voordeelbundels zijn maandelijks te activeren of stop te zetten, zodat je de kosten voor je abonnement in eigen hand houdt. Gebruik je de ene maand meer mobiel internet dan de andere dan kun je een voordeelbundel (Blox) voor meer mobiele data tijdelijk activeren. Een maand later zet je deze eenvoudig weer uit. Tot slot biedt Vodafone bundels aan in verschillende formaten. De Scherp-bundels zijn bijvoorbeeld uitermate goed geschikt voor smartphone-gebruikers die nauwelijks internetten en bellen, terwijl je met Red-bundels alles hebt om zorgeloos je mailtjes te bekijken, het nieuws te lezen, enzovoorts. Kortom, voor ieder wat wils!

Algemene informatie over de provider

VodafoneVodafone, een afkorting van Voice Data Fone, valt onder de Vodafone Group en komt van oorsprong uit het Verenigd Koninkrijk. Hier werd het in 1982 opgericht en introduceerde het in 1985 de mogelijkheid om mobiel te bellen. De afgelopen jaren is Vodafone begonnen met het aanbieden van haar diensten in maar liefst 42 verschillende landen. Daarbij nam het bedrijf meerdere keren een andere telecomprovider over in onder meer Turkije en India. In 2010 was Vodafone naar eigen zeggen qua omzet het grootste telecommunicatienetwerkbedrijf ter wereld.

Het bedrijf vestigde zich in 1995 voor het eerst in Nederland, toen het Vodafone Libertel introduceerde op de markt voor mobiele telefonie. Pas later zou Libertel, wat destijds al wel onderdeel van Vodafone was, vernoemd worden naar het moederbedrijf. Uit cijfers uit 2003 blijkt dat Vodafone meet dan vijf miljoen aansluitingen in ons land heeft. Hiermee is Vodafone op dit moment de op een na grootste provider in Nederland. Alleen KPN heeft meer aansluitingen volgens hetzelfde onderzoek. De afgelopen jaren, om precies te zijn sinds 15 augustus 2011, is Vodafone zich meer gaan richten op Alles-in-1 pakketten voor haar klanten. Zo werd het mogelijk om naast een sim only abonnement ook internet, vast bellen en televisie af te sluiten bij de provider. Hiermee haakte het bedrijf in op de trend, dat steeds meer gebruikers deze diensten bij hetzelfde bedrijf onderbrengen.

Inmiddels heeft Vodafone een samenwerking opgestart met Ziggo: klanten van Ziggo profiteren van velen extra’s voor hun mobiel abonnement. Zo ontvangen zij dubbele data, 5 euro extra korting en extra televisiezenders.

Gerelateerd nieuws

Ziggo Mobiel stopt per direct met sim only
Ziggo Mobiel stopt per direct met sim only

Ziggo Mobiel stopt per direct met het aanbieden van mobiele- en sim only abonnementen. De aanbieder stopt met het aanbieden van deze abonnementen in verband met de samenwerking met Vodafone. Vodafone zal voortaan nu de mobiele telefonie namelijk voor zijn rekening...

Lees meer

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only