Ziggo Mobiel stopt per direct met het aanbieden van mobiele- en sim only abonnementen. De aanbieder stopt met het aanbieden van deze abonnementen in verband met de samenwerking met Vodafone. Vodafone zal voortaan nu de mobiele telefonie namelijk voor zijn rekening nemen. Het is gevolg van een fusie die eerder dit jaar tot stand kwam. Vodafone daarentegen is gestopt met het aanbieden van vast internet: T-Mobile Thuis heeft inmiddels deze tak overgenomen. Dit was nodig om toestemming te krijgen voor de fusie.

Fusie Ziggo en Vodafone

Ziggo en Vodafone zette eind vorig jaar de fusie in: beide bedrijven richtten toen samen een joint venture op genaamd ‘VodafoneZiggo’. In eerste instantie werd verwacht dat beide bedrijven ook onder deze naam diensten zouden gaan aanbieden, maar uiteindelijk bleek dit niet het geval. Zowel Ziggo als Vodafone blijven hun diensten aanbieden onder hun eigen naam. De samenwerking moet er voor zorgen dat er stevige concurrentie kan worden geboden aan KPN, die met KPN Compleet de combinatie tussen vaste en mobiele diensten erg aantrekkelijk maakt.

Gratis extra’s

Zoals gezegd proberen Vodafone en Ziggo de strijd aan te gaan met KPN Compleet. Dit doen ze door gratis extra’s aan te bieden aan klanten die zowel vast internet van Ziggo als een mobiel- of sim only abonnement van Vodafone hebben. Deze klanten kunnen vanaf nu profiteren van dubbel zowel data binnen je sim only, een extra TV pakket naar keuze bij Ziggo en het Veilig Online pakket waarmee je verschillende apparaten in huis kunt beveiligen.

Ziggo en Vodafone geven gratis extra's

Ziggo Mobiel

Ziggo besloot enkele jaren geleden om sim only abonnementen aan te bieden als zelfstandige provider. Zeker in combinatie met vast internet van Ziggo was dit een aantrekkelijke optie, hoewel veel andere prijsvechters goedkopere abonnementen konden aanbieden. Voor het verstrekken van deze abonnementen maakte de provider al gebruik van het netwerk van Vodafone. Op die manier kwamen zij op het idee om uiteindelijk de krachten te bundelen. De nieuwe extra’s zoals dubbele date, een extra TV zender naar keuze en extra beveiligen gelden voor nieuwe klanten van Vodafone. Bestaande klanten van Ziggo krijgen later dit jaar nog een interessant overstap-aanbod naar de mobiele diensten van Vodafone.

Gerelateerd nieuws: