Onbeperkt internet

onbeperkt internetEen sim only met onbeperkt internet geeft jou alle vrijheid en is een absolute aanrader. Je kunt met zo’n abonnement nu immers onbeperkt data verbruiken. Hiermee voorkom je kosten buiten de bundel en kun je nooit teveel data verbruiken. Instagrammen, live video’s kijken, Youtuben: alles volledig onbeperkt! Steeds meer providers kiezen ervoor deze mogelijkheid op te nemen in hun assortiment. In onderstaand overzicht zie je alle providers die dit type abonnement aanbieden.

Vergelijk alle abonnementen met onbeperkt data

Waarom kiezen voor Sim Only Onbeperkt Internet?

Bij eem onbeperkt internet abonnement van T-Mobile, Tele2, Youfone en Robin Mobile is niet alleen het gebruik van mobiel internet onbeperkt; ook kun je onbeperkt bellen en smsen. Verwacht wordt dat er in de toekomst meer providers abonnementen gaan aanbieden met onbeperkt internet, bellen en sms’en. Momenteel worden er voornamelijk sim only met onbeperkt bellen aangeboden in combinatie met grote internet bundels. Maar welke providers bieden het momenteel aan? Dat zijn:

  • T-Mobile
  • Tele2
  • Youfone
  • Robin Mobile
  • Lebara

Helaas is het nog niet bekend welke providers er naast deze providers abonnementen met unlimited data gaan aanbieden. Uiteraard zijn er veel zeer grote databundels te verkrijgen bij andere providers waarmee je ook goed uit de voeten kunt. De goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt internet vind je in de bovenstaande vergelijker. Met behulp van de filters kun je snel de abonnementen vinden die perfect aansluiten op jouw wensen.

Heeft in de toekomst iedereen onbeperkt internet?

Tegenwoordig is een ruime internetbundel voor de meeste consumenten belangrijker geworden dan een grote belbundel. Kies je voor sim only met onbeperkt internet dan kun je ook buitenshuis onbeperkt data verbruiken met al je social media, muziek en video-diensten en blijf je altijd en overal bereikbaar via bijvoorbeeld Whatsapp. Waar we vroeger de telefoon nog voornamelijk gebruikten om te bellen en te sms’en, verbruiken de meeste klanten tegenwoordig voornamelijk internet MB’s.

Het gemiddeld dataverbruik van de Nederlanders zit nog altijd flink in de lift en de gemiddeld databundel van een sim only wordt dan ook steeds groter. Zo is het dataverbruik in 2018 alleen al verdubbeld t.o.v. 2017 (bron: ACM, Telecommonitor). Ten opzichte van het jaar 2014 steeg het dataverbruik in 2015 zelfs met 200%.

Hoe komt dat? Deze enorme stijging heeft met de volgende vier ontwikkelingen te maken:
Unlimited data

1. Alles verplaatst zich naar de online wereld

De Nederlandse consument gebruikt in toenemende mate zijn of haar smartphone. Niet alleen om contact te houden met vrienden, familie of kennissen, maar ook om het laatste nieuws online te volgen, e-mail te checken of via de mobiele telefoon een aankoop te doen. Steeds meer fysieke winkels dreigen failliet te gaan door de opkomst van online winkelen. De smartphone wordt steeds meer het apparaat waar ze werkelijk álles mee doen.

Dit heeft als gevolg dat we steeds meer data gaan verbruiken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gemiddelde sim only abonnement bestaat uit een steeds grotere databundel.

2. Toenemende populariteit van 4G internet

Door de introductie van de razendsnelle 4G abonnementen is ook het dataverbruik de laatste jaren flink toegenomen. Doordat het internet enorm fijn en snel werkt bij 4G internet zijn consumenten ook geneigd eerder de smartphone te pakken om allerlei toepassingen te gebruiken.

Maar dit is niet het enige punt waardoor het internet verbruik een flinke toename laat zien. Het 4G netwerk trekt namelijk binnen een fractie van een seconde grote bestanden binnen. Wanneer je een video bekijkt in de tijdlijn van Facebook, download een smartphone met 4G internet het bestand vrijwel direct en volledig. Vroeger duurde het binnenhalen van zo’n video veel langer, waardoor je indirect ook internet MB’s bespaarde binnen je bundel.

3. Toenemende grootte van bestanden

Een andere reden waarom het dataverbruik flink toeneemt is de steeds beter wordende camera’s op de smartphones van tegenwoordig. Hierdoor worden de foto’s en video’s die tussen gebruikers worden verstuurd, alsmaar groter. Met Whatsapp download je bijvoorbeeld ook buitenshuis deze afbeeldingen en video’s automatisch, waardoor je snel veel data verbruikt. Ook geldt dit voor Facebook en Instagram; beide bedrijven staan steeds grotere afbeeldingen en video’s toe. Dit is geweldig voor de gebruikerservaring, maar doet een nóg groter beroep op de databundel.

4. Streamingdiensten in Nederland (zowel audio als video)

Verschillende streaming diensten in Nederland kennen een enorme populariteit. Denk hierbij aan muziekprogramma’s als Spotify en Deezer, of video-diensten als Youtube en Videoland. Maar ook Youtube-video’s worden steeds vaker via de mobiele smartphone bekeken in plaats van op een desktop of laptop. Het wordt steeds vervelender voor de consument om video’s niet meer te kunnen bekijken buiten een Wifi-verbinding om, omdat er anders teveel data wordt verbruikt. Deze ergernis kan ook voorkomen worden door te kiezen voor een sim only met véél internet of zelfs een bundel met onbeperkt internet.

5. Live televisie kijken

Waar we vroeger alleen nog tv-programma’s keken op onze televisie, doen we dat nu steeds vaker op onze mobiel. Diverse televisie-aanbieders hebben namelijk apps uitgebracht waarmee je ook onderweg live tv kunt kijken. Vroeger was dit ondenkbaar door de kleine databundel binnen je abonnement. Bij een sim only met onbeperkt data is het nu mogelijk om overal en nergens live tv te kijken. Ook de steeds populairder wordende livestreams op Facebook en Youtube zijn geen probleem met een onbeperkt internet abonnement. Het nieuwe televisie kijken is gewoon via je mobiel, en daarvoor heb je onbeperkt data nodig.

Conclusie

De bovenstaande factoren zijn zoals gezegd deels verantwoordelijk voor het explosief stijgende dataverbruik. Wanneer je een grootverbruiker bent en hoge kosten wil voorkomen is het absoluut verstandig om te kiezen voor een onbeperkt internet abonnement. Of in ieder geval voor een zeer grote databundel,  zoals 20.000 MB. In de vergelijker bovenaan deze pagina vergelijk je onafhankelijk alle abonnementen die voldoen aan deze eisen.

Welke providers bieden het aan?

Tele2 groot

T-Mobile groot

Youfone groot

Robin Mobile groot

Toelichting

De meest gekozen providers zijn T-Mobile en Tele2. Robin Mobile is relatief duurder voor onbeperkt 4G internet. Youfone (opererend op het KPN netwerk) heeft zich recent aangesloten bij de groep onbeperkt internet-providers en is ook zeer interessant omdat zij samen met Tele2 de enige provider zijn die hierbij een maandelijks opzegbaar abonnement aanbieden. Hierdoor blijf je altijd flexibel en kun je binnen een maand weer overstappen wanneer je niet tevreden bent. Kies je voor het allerbeste netwerk? Dan kun je het beste gaan voor T-Mobile; zij zijn al jaren achtereen uitgeroepen tot de provider met het beste netwerk in Nederland.

Ben hollandsnieuwe kpn robin-mobile simpel simyo t-mobile tele2 telfort vodafone youfone