Sim Only Onbeperkt Internet abonnementen

Bij een Sim Only Onbeperkt Internet abonnement kun je unlimited internetten: je hebt immers de beschikking immers over onbeperkt data. In onderstaande overzicht zie je de providers die dit type abonnement aanbieden. De meest gekozen providers zijn T-Mobile en Tele2, Robin Mobile is relatief duurder voor onbeperkt 4G internet.

Waarom kiezen voor een sim only met onbeperkt internet?

onbeperkt internetBij het onbeperkt internet abonnement van T-Mobile en Robin Mobile is niet alleen het gebruik van mobiel internet onbeperkt; ook kun je onbeperkt bellen en smsen. Verwacht wordt dat er in de toekomst meer providers abonnementen gaan aanbieden met onbeperkt internet, bellen en sms’en. Momenteel worden er voornamelijk sim only abonnementen met onbeperkt bellen aangeboden in combinatie met grote internet bundels. Helaas is het nog niet bekend welke providers er naast T-Mobile en Robin Mobile abonnementen met onbeperkt internet gaan aanbieden. Uiteraard zijn er veel zeer grote databundels te verkrijgen bij andere providers waarmee je ook goed uit de voeten kunt. De goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt data vind je in de bovenstaande vergelijker. Met behulp van de filters kun je snel de abonnementen vinden die perfect aansluiten op jouw wensen.

Onbeperkt data heeft de toekomst

Tegenwoordig is een ruime internetbundel voor de meeste consumenten belangrijker geworden dan een grote belbundel. Kies je voor Sim Only Onbeperkt Internet dan kun je ook buitenshuis onbeperkt gebruikmaken van al je social media, muziek en video-diensten en blijf je altijd en overal bereikbaar via bijvoorbeeld Whatsapp. Waar we vroeger de telefoon nog voornamelijk gebruikten om te bellen en te sms’en, verbruiken de meeste klanten tegenwoordig voornamelijk internet MB’s. Het dataverbruik van de Nederlanders zit nog altijd flink in de lift. Ten opzichte van het jaar 2014 steeg het dataverbruik in 2015 zelfs met 200% in Nederland! Deze enorme stijging heeft met verschillende ontwikkelingen te maken:

 • Alles verplaatst zich naar de online wereld
  De Nederlandse consument gebruikt in toenemende mate zijn of haar smartphone. Niet alleen om contact te houden met vrienden, familie of kennissen, maar ook om het laatste nieuws online te volgen, e-mail te checken of via de mobiele telefoon een aankoop te doen. Steeds meer fysieke winkels dreigen failliet te gaan door de opkomst van online winkelen. De smartphone wordt steeds meer het apparaat waar ze werkelijk álles mee doen. Dit heeft als gevolg dat we steeds meer data gaan verbruiken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gemiddelde sim only abonnement bestaat uit een steeds grotere databundel.
 • Toenemende populariteit van 4G internet
  Door de introductie van de razendsnelle 4G abonnementen is ook het dataverbruik de laatste jaren flink toegenomen. Doordat het internet enorm fijn en snel werkt bij 4G internet zijn consumenten ook geneigd eerder de smartphone te pakken om allerlei toepassingen te gebruiken. Maar dit is niet het enige punt waardoor het internet verbruik een flinke toename laat zien. Het 4G netwerk trekt namelijk binnen een fractie van een seconde grote bestanden binnen. Wanneer je een video bekijkt in de tijdlijn van Facebook, download een smartphone met 4G internet het bestand vrijwel direct en volledig. Vroeger duurde het binnenhalen van zo’n video veel langer, waardoor je indirect ook internet MB’s bespaarde.
 • Toenemende grootte van bestanden
  Een andere reden waarom het dataverbruik flink toeneemt is de steeds beter wordende camera’s op de smartphones van tegenwoordig. Hierdoor worden de foto’s en video’s die tussen gebruikers worden verstuurd, alsmaar groter. Met Whatsapp download je bijvoorbeeld ook buitenshuis deze afbeeldingen en video’s automatisch, waardoor je snel veel data verbruikt. Ook geldt dit voor Facebook en Instagram; beide bedrijven staan steeds grotere afbeeldingen en video’s toe. Dit is geweldig voor de gebruikerservaring, maar doet een nóg groter beroep op de databundel in het sim only abonnement!
 • Streaming diensten in Nederland
  Verschillende streaming diensten in Nederland kennen een enorme populariteit. Denk hierbij aan muziekprogramma’s als Spotify en Deezer, of video-diensten als Youtube en Videoland. Maar ook Youtube-video’s worden steeds vaker via de mobiele smartphone bekeken in plaats van op een desktop of laptop. Het wordt steeds vervelender voor de consument om video’s niet meer te kunnen bekijken buiten een Wifi-verbinding om, omdat er anders teveel data wordt verbruikt. Deze ergernis kan ook voorkomen worden door te kiezen voor een sim only abonnement met véél internet of zelfs een bundel met onbeperkt internet.

Onbeperkt internet Robin-MobileDe bovenstaande factoren zijn zoals gezegd deels verantwoordelijk voor het explosief stijgende dataverbruik. Wanneer je een grootverbruiker bent en hoge kosten wil voorkomen is het absoluut verstandig om te kiezen voor een Sim Only Onbeperkt Internet abonnement of in ieder geval voor een zeer grote databundel. In de vergelijker bovenaan deze pagina vergelijk je onafhankelijk alle abonnementen die voldoen aan deze eisen.

Het laatste nieuws over onbeperkt internet-abonnementen:

Telfort presenteert ruimere en goedkopere sim only bundels

Telecomprovider Telfort heeft nieuwe, gunstiger databundels gepresenteerd. Het aantal MB’s van haar twee grootste databundels is verhoogd en tegelijk zijn de prijzen van de bundels verlaagd. De grootste bundel van Telfort biedt nu voortaan 5.000 MB in plaats van...

Lees meer
Pagina 1 van 512345

Ben hollandsnieuwe kpn robin-mobile simpel simyo t-mobile tele2 telfort vodafone youfone