Black Friday 2023 Deals!

ℹ️ November is dé maand voor het afsluiten van een goedkoop abonnement met onbeperkt internet of een grote databundel.
Welke aanbieding kies jij? Bekijk de top 3: 👇

1. Simyo (KPN) » Black Friday Deals!

✅ De hoogste korting op databundels én gratis aansluitkosten!
✅ Voor de 30e keer uitgeroepen tot beste provider door de Consumentenbond! Kwalitatief én prijstechnisch de beste keuze tijdens Black Friday
.

ℹ️  Combivoordeel: 2x zoveel GB’s en belminuten voor klanten met vast internet van KPN.
ℹ️  Hoogste bundel is 15GB, of 30GB bij combivoordeel. Zoek je echt unlimited? Kies dan een andere provider.

Bekijk Simyo Actie »


2.
Odido » Black Friday Deals!

✅ Hoge korting op alle databundels én gratis aansluitkosten!
ℹ️  Combivoordeel: Unlimited voor slechts €22,50 per maand wanneer je ook Odido Vast Internet afsluit (anders €27,50)

Bekijk Simyo Actie »

3. Vodafone (Ziggo) » Black Friday Deals! 

✅ Extra korting én gratis aansluitkosten!
ℹ️  Combivoordeel: €5 euro extra korting, dubbele data en meer extra’s exclusief voor klanten met vast internet van Ziggo! (Ziggo heeft nu Sprinters: 6 maanden lang 50% korting op vast internet).

Bekijk Vodafone Actie »

4. KPN » Black Friday Deals!

Tijdelijk extra korting op Unlimited.
ℹ️  Combivoordeel: Tot €5 korting exclusief voor klanten met vast internet van KPN.

Bekijk Simyo Actie »

Sim Only Onbeperkt InternetEen sim only abonnement met onbeperkt internet geeft je alle vrijheid. Je krijgt bij zo’n abonnement namelijk onbeperkt data. Kosten buiten je bundel zijn verleden tijd: je kunt maximaal data verbruiken. Instagram, livestreamen, Youtube, televisie kijken: voor alles heb je unlimited data! Steeds meer sim only providers kiezen ervoor deze bundels aan te bieden.

Het goedkoopste sim only abonnement met onbeperkt data is al verkrijgbaar vanaf €25,- per maand:

Unlimited dataWat is een Sim Only abonnement met onbeperkt data?

Zoals gezegd biedt een sim only met onbeperkt internet veel vrijheid. In het verleden zijn wij gewend om altijd onze internetbundel in de gaten te houden. Je datalimiet overschrijden betekent dan dat je moet bijbetalen. Goedkoop is duurkoop dus. Een unlimited internet-abonnement betekent dat je géén datalimiet hebt. Je kunt dus zoveel internetten als je wil. Buitenshuis, of op vakantie. De bundel is namelijk binnen de gehele EU geldig. Bij alle abonnementen krijg je standaard 4G internet. Razendsnel dus. Meestal krijg je bij unlimited ook onbeperkt bellen en sms’en. Dus je mag ook losgaan met je belminuten. Wat betreft de contractduur zijn de meeste abonnementen met een tweejarig contract. Tegen een kleine meerprijs kun je kiezen voor een eenjarig (+1 euro per maand) of maandelijks opzegbaar contract (+2 euro per maand). Ontevreden? Je stapt met maandelijks opzegbaarheid binnen één maand weer over.
Onbeperkt data zorgt voor rust

Onbeperkt data zorgt voor rust: buitenshuis kun je maximaal en zorgeloos internetten.

Aanbieders

Maar welke providers bieden onbeperkt sim only aan? Op dit moment bieden vijf sim only providers unlimited internet aan:
 • T-Mobile
 • Tele2
 • Youfone
 • Robin Mobile
 • Lebara
Verwacht wordt dat er in de toekomst meer providers zullen aansluiten. Helaas is het nog niet bekend welke providers dat zijn. Uiteraard zijn er veel zeer grote databundels te verkrijgen bij de overige providers. Met een databundel van 10.000 of 20.000 MB kun je vaak ook goed uit de voeten. Bekijk hiervoor zorgvuldig je huidige internet verbruik. → Benieuwd naar de goedkoopste aanbieder? Vergelijk alle aanbiedingen bovenaan deze pagina.

Heeft in de toekomst iedereen onbeperkt internet?

Tegenwoordig is een ruime internetbundel voor de meeste consumenten belangrijker geworden dan de belbundel. Kies je voor onbeperkt internet, dan kun je ook buitenshuis unlimited data verbruiken. Handig voor bijvoorbeeld Whatsapp, social media, muziek- en video-diensten. Waar we vroeger de telefoon nog voornamelijk gebruikten om te bellen en te sms’en, verbruiken de meeste klanten tegenwoordig voornamelijk internet MB’s.
Het gemiddeld dataverbruik van de Nederlanders zit nog altijd flink in de lift en de gemiddeld databundel van een sim only wordt dan ook steeds groter. Zo is het dataverbruik in 2018 alleen al verdubbeld t.o.v. 2017 (bron: ACM, Telecommonitor). Ten opzichte van het jaar 2014 steeg het dataverbruik in 2015 zelfs met 200%.

Data verbruik stijgt explosief, hoe komt dat?

1. Alles verplaatst zich naar de online wereld

Ten eerste gebruikt de Nederlandse consument in toenemende mate zijn of haar smartphone. Niet alleen om contact te houden met vrienden, familie of kennissen, maar ook om het laatste nieuws online te volgen, e-mail te checken of een aankoop te doen. Steeds meer fysieke winkels dreigen failliet te gaan door de opkomst van online winkelen. De smartphone wordt steeds meer het apparaat waar wij werkelijk álles mee doen. Dit heeft tot gevolg dat we steeds meer data gaan verbruiken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het gemiddelde sim only abonnement een steeds grotere databundel heeft. Een stijgend percentage sim only abonnementen wordt afgesloten met onbeperkt internet.

2. Toenemende populariteit van 4G internet

Door de introductie van de razendsnelle 4G abonnementen is ook het dataverbruik toegenomen. Doordat het internet enorm fijn en snel werkt bij 4G internet zijn consumenten geneigd eerder de smartphone te pakken om allerlei toepassingen te gebruiken. Maar dit is niet het enige punt. Het 4G netwerk trekt namelijk binnen een fractie van een seconde grote bestanden binnen. Wanneer je een video bekijkt op Youtube, download een smartphone met 4G internet de video vrijwel direct en volledig. Vroeger duurde het binnenhalen van zo’n video veel langer waardoor je indirect ook internet MB’s bespaarde.
4G mast

4G masten zorgen voor hoge internetsnelheden. En meer dataverbruik!

3. Toenemende grootte van bestanden

Een andere reden waarom het dataverbruik flink toeneemt is de steeds beter wordende camera’s op de smartphones. Hierdoor worden de foto- en videobestanden alsmaar groter. Met Whatsapp download je bijvoorbeeld buitenshuis deze afbeeldingen/video’s automatisch. Al die video-updates van je vrienden, dat kost erg veel data. Dit geldt ook voor Facebook en Instagram: beide bedrijven staan steeds grotere afbeeldingen en video’s toe op hun platform. Dit is geweldig voor de gebruikerservaring, maar doet een groot beroep op je databundel! Met unlimited data voorkom je dus dat je buiten de bundel treedt. Urenlang rondzwerven op Instagram of Youtube is geen probleem.
Hoge kwaliteit foto's betekent méér internet MB's

Hoge kwaliteit foto’s betekent méér internet MB’s.

4. Streaming diensten in Nederland

Verschillende streaming diensten in Nederland kennen een enorme populariteit. Denk hierbij aan muziekprogramma’s als Spotify en Deezer, of video-diensten als Youtube en Videoland. Maar ook Youtube-video’s worden steeds vaker via de mobiele smartphone bekeken. De consument vindt het steeds vervelender om video’s niet meer te kunnen bekijken omdat er anders teveel data wordt verbruikt. Deze ergernis kan voorkomen worden door te kiezen voor een sim only met onbeperkt internet.
Streamingdiensten

Social mediakanalen vreten je databundel op.

5. Live televisie kijken

Waar we vroeger alleen nog tv-programma’s keken op onze televisie, doen we dat nu steeds vaker op mobiel. Diverse televisie-aanbieders hebben namelijk apps uitgebracht waarmee je ook onderweg live tv kunt kijken. Of op vakantie. Vroeger was dit ondenkbaar door de kleine databundel binnen je abonnement. Het nieuwe televisie kijken is gewoon via je mobiel, en daarvoor heb je onbeperkt data nodig. Want televisie kijken is een enorme datavreter. Bij een sim only abonnement met unlimited data kijk je zorgeloos naar televisie of livestreams, ook buitenshuis!

Online mogelijkheden

4 tips bij het afsluiten van een internetbundel

 • Analyseer jouw internetverbruik: Kijk goed naar de facturen van je vorige provider. Hoeveel data verbruik je per maand? Ligt het laag; Dan is een unlimited bundel niet per se nodig. Verbruik je meer dan 10 GB? En zou je meer internet MB’s willen verbruiken in de toekomst? Een unlimited abonnement is dan zeer zeker aan te raden.
 • Neem een ruime marge: Kies altijd voor een zeer ruime databundel op basis van je huidige gebruik. In het algemeen stijgt het gemiddelde dataverbruik explosief. Databundels bijkopen is relatief duur. De kans is groot dat je dan zelfs duurder uit bent dan de maandelijkse kosten bij onbeperkt internet.
 • Databundels bijstellen: Vind je het lastig om in te schatten hoeveel data je de komende twee jaar verbruikt? Kies dan voor een provider waar je je databundel maandelijks kan aanpassen. Bij sommige providers kun je zelfs naar beneden en boven bijstellen. Of kies voor maandelijks opzegbaarheid. Dan kun je met één maand opzegtermijn wisselen van bundel, of van provider.
 • Internetsnelheid: Kijk niet alleen naar de prijs van de sim only’s met onbeperkt internet. Kijk zeer zeker ook naar de kwaliteit van de provider. Vergeet daarnaast ook niet de internetsnelheid te checken. Zo ligt de internetsnelheid van Lebara veel lager dan T-Mobile. En ja, beide abonnementen worden aangemerkt als ‘4G internet’. Check dus altijd de ‘mb/s’ (staat voor: mbit per seconde).

Conclusie

Een Sim Only Onbeperkt Internet neemt dus toe in populariteit. En terecht: het is heerlijk om zorgeloos en onbeperkt data te verbruiken. Het dataverbruik stijgt daarnaast explosief. Wanneer je een grootverbruiker bent of denkt dat je internetverbruik stijgt, is het verstandig om te kiezen voor een onbeperkt internet abonnement. Het is niet het goedkoopste type abonnement, maar je voorkomt hoge kosten bij overschrijding van een gelimiteerde databundel.
→ Zeer regelmatig zijn sim only abonnementen met onbeperkt internet in de aanbieding. In de vergelijkingstool bovenaan deze pagina vergelijk je eenvoudig de beste deals van dit moment.

Welke providers bieden sim only met onbeperkt internet aan?

Tele2 groot

T-Mobile groot

Youfone groot

Robin Mobile groot

Welke provider kies jij?

De meest gekozen sim only providers in deze categorie zijn T-Mobile en Tele2.
 1. T-Mobile heeft het beste netwerk. Het is daarom wel iets duurder. Abonnementen zijn alleen voor een contract van 1 jaar of 2 jaar af te sluiten.
 2. Tele2 valt tegenwoordig ook onder T-Mobile (overname). Deze provider is een stuk goedkoper. Daarnaast biedt Tele2 als enige provider ook maandelijks opzegbaarheid aan. Ben je niet tevreden over het unlimited abonnement bij Tele2? Overstappen kan binnen één maand.
 3. Bij Lebara zijn de prijzen laag. Let op: de internetsnelheid is hier ook een stuk lager dan bij Tele2 of T-Mobile!
 4. Robin Mobile biedt zeer goedkope sim only abonnementen aan. Let op dat ook bij Robin Mobile de internetsnelheid relatief laag ligt.

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only