Simyo

Als je een sim only abonnement af wil sluiten, kun je bij vele verschillende aanbieders terecht. Eén van de Nederlandse providers die diverse sim only abonnementen aanbiedt, is Simyo. Simyo is een bedrijf met een klein team, maar het is wel onderdeel van KPN. Omdat het bedrijf een klein team heeft, word je altijd persoonlijk geholpen. En omdat het bedrijf onderdeel is van KPN, kan het wel een groot aantal sim only abonnementen bieden, kan het gebruik maken van het betrouwbare netwerk van KPN en kan het diverse schaalvoordelen bieden die enkel grote bedrijven kunnen bieden om de prijs te verlagen.

Wat Simyo anders maakt dan vele andere aanbieders van sim only abonnementen, is het feit dat Simyo alleen maar sim only abonnementen aanbiedt. Je kunt bij de aanbieder ook terecht voor prepaid simkaarten en losse telefoons, maar het is niet mogelijk om een toestel aan te schaffen door een abonnement af te sluiten. Dit in tegenstelling tot veel andere aanbieders, want aanbieders als Vodafone bieden vaak zowel sim only abonnementen als abonnementen met toestel. Je kunt wel stellen dat Simyo zich in het aanbod gespecialiseerd heeft in sim only abonnementen.

Mogelijkheden bij Simyo

Een groot voordeel van het afsluiten van een sim only abonnement bij Simyo, is het feit dat je bij deze provider jouw eigen abonnement samen kunt stellen. Dit kun je doen door te kiezen hoe lang jouw contract moet duren, hoeveel belminuten en sms’jes je af wil nemen en hoeveel MB’s aan internet je op jouw telefoon wil gebruiken.

Wil je een abonnement afsluiten, dan doe je dit door eerst aan te geven hoe lang jouw contract geldig moet zijn. Hierbij heb je de keuze uit één maand of uit één jaar. Door op jouw keuze te klikken, wordt deze geselecteerd. Heb je gekozen hoe lang jouw contract moet duren, dan geef je aan hoeveel belminuten en/of sms’jes je nodig hebt binnen jouw abonnement. Ook hierbij kun je weer uit diverse opties kiezen, die je kunt selecteren door op jouw gewenste optie te klikken. Heb je gekozen hoeveel belminuten en/of sms’jes je bij Simyo af wil nemen, dan selecteer je hoeveel MB’s aan internet je op jouw toestel wil gebruiken. Heb je ook dit gedaan, dan krijg je een maandelijkse prijs te zien op basis van jouw voorkeuren. Ga je akkoord met deze prijs, dan kun je jouw abonnement direct online afsluiten. Ga je niet akkoord, dan kun je de eerder doorgegeven voorkeuren nog even aanpassen door bijvoorbeeld het aantal belminuten en/of sms’jes naar beneden te schroeven of het aantal MB’s aan internet naar beneden te schroeven en zo de prijs van het abonnement te verlagen.

Actieve sim only bundels

Waar je bij andere sim only aanbieders een geschikt abonnement moet zoeken door naar de bestaande abonnementen te kijken, kun je bij Simyo jouw abonnement zelf samenstellen. Je zit dus niet vast aan een standaard aanbod met sim only abonnementen voor jouw telefoon, maar kiest zelf wat je nodig hebt en wat je bij Simyo af wil nemen. Omdat je zelf kan kiezen wat je af wil nemen, kun je de maandelijkse prijs van jouw sim only abonnement voor een groot deel beïnvloeden. Dit geeft je niet alleen controle over de prijs, maar biedt je ook de mogelijkheid om de prijs van jouw abonnement zo laag mogelijk te houden. De keuzes die je hebt bij het afsluiten van een Simyo sim only abonnement, zijn de volgende.

De duur van het contract: Geen tweejarige contracten

Kies voor een jaar of kies voor een maand contractduur. Kies je voor een maand, dan kun je jouw abonnement maandelijks opzeggen. Kies je voor een jaar, dan heb je jouw abonnement minimaal een jaar en kun je na dit jaar verlengen of opzeggen. Het abonnement van een jaar is goedkoper, maar het abonnement van een maand is uiteraard flexibeler. Je kunt zelf kiezen of je meer waarde hecht aan een goedkoper abonnement of een flexibeler abonnement.

Het aantal belminuten en/of sms’jes: Ruime keuze

Het aantal belminuten en/of sms’jes wordt samen in een sim only abonnement berekend. Heb je bijvoorbeeld belminuten en/of sms’jes en stuur je vijf sms-berichten, dan heb je nog 295 belminuten en/of sms’jes over. Bel je vervolgens vijf minuten, dan heb je nog 290 belminuten en/of sms’jes over. Simyo is overigens niet de enige die de belminuten en sms’jes samen rekent, want dit doen de meeste providers.

Als je een sim only abonnement afsluit bij Simyo, kun je zelf kiezen hoeveel belminuten en/of sms’jes je af wil nemen. Hierbij heb je de keuze uit 100 minuten en/of sms’jes, 200 minuten en/of sms’jes, 300 minuten en/of sms’jes, 500 minuten en/of sms’jes of 1250 minuten en/of sms’jes. De meeste mensen kiezen het pakket met 300 minuten en/of sms’jes, maar uiteraard ben je vrij in jouw keuze en kun je ook voor meer of minder belminuten en/of sms’jes kiezen.

Het aantal MB’s aan internet

Wie gebruik wil maken van internet op zijn of haar telefoon, moet een vast aantal MB’s aan internet afnemen bij het afsluiten van een sim only abonnement bij Simyo. Bij het selecteren van een vast aantal MB’s per maand, kun je bij Simyo kiezen voor 0 MB (geen internet op je telefoon), 200 MB, 500 MB, 1000 MB, 2000 MB of 4000 MB. De meeste mensen kiezen bij deze optie voor 1000 MB, maar als je meer of minder internet wil gebruiken kun je uiteraard ook afwijken van de meest gekozen optie. Wil je helemaal geen internet gebruiken op jouw toestel, bijvoorbeeld omdat je hier het geschikte toestel niet voor hebt, dan kies je voor 0 MB.

Heb je al jouw keuzes doorgegeven door deze te selecteren, dan wordt er automatisch een maandelijkse prijs berekend. De prijs die je krijgt, is afhankelijk van de keuzes die je hebt gemaakt. Zo ben je bijvoorbeeld automatisch meer kwijt per maand als je meer belminuten en/of sms’jes neemt dan wanneer je nauwelijks wil gaan bellen en sms’en, maar kun je de kosten van jouw abonnement wel weer drukken door een jaarlijks abonnement te nemen in plaats van een maandelijks abonnement.

Het maandelijks aanpassen van jouw abonnement

Een groot voordeel van Simyo in vergelijking met andere aanbieders van sim only abonnementen, is het feit dat je jouw Simyo abonnement maandelijks aan kan passen. Dit is niet alleen het geval bij het abonnement dat je maandelijks op kunt zeggen, maar ook bij het abonnement dat je voor een jaar afsluit. Heb je bijvoorbeeld 300 belminuten en/of sms’jes afgenomen in jouw abonnement, terwijl je eigenlijk nauwelijks belt? Dan kun je dit kosteloos naar beneden schroeven. Heb je 500 MB aan internet afgenomen voor jouw telefoon en ga je iedere maand over de 500 MB aan internet heen? Dan kun je jouw abonnement ook aanpassen door juist meer internet af te nemen. In tegenstelling tot de abonnementen van andere providers, is jouw sim only abonnement van Simyo erg flexibel.

Je kunt jouw abonnement eenvoudig aanpassen via Mijn Simyo. Dit is een online omgeving die klanten van Simyo kunnen gebruiken om hun gegevens in te zien, hun verbruik te bekijken, hun facturen op te slaan of te printen en hun abonnement aan te passen. Je hoeft dus niet te bellen om jouw abonnement te veranderen, maar kan dit eenvoudig online doen.

Gratis nummerbehoud bij Simyo Sim only

Niets is zo vervelend als het krijgen van een nieuw telefoonnummer. Als je een nieuw telefoonnummer krijgt, moet je namelijk aan al jouw persoonlijke en zakelijke relaties gaan doorgeven dat je een nieuw nummer hebt en zal je zeker in het begin van de omschakeling veel telefoontjes missen van mensen die nog steeds naar jouw oude nummer bellen. Wil je jouw oude nummer behouden bij andere providers, dan moet je hier vaak een vast bedrag aan kosten voor betalen. Wil je jouw nummer behouden bij het afsluiten van een Simyo sim only abonnement, dan kun je jouw nummer zonder extra kosten behouden. Dit betekent dat je gewoon bereikbaar blijft op hetzelfde nummer en dat je hier niets extra voor hoeft te betalen bij het afsluiten van een sim only abonnement.

Lagere prijzen voor toestellen als je Simyo klant bent

Heb je een sim only abonnement van Simyo en heb je een nieuw toestel nodig om jouw Simyo simkaart in te stoppen, dan profiteer je standaard van lagere prijzen. Simyo hanteert namelijk twee prijzen in de webwinkel per telefoon die wordt aangeboden: prijzen voor gewone klanten en prijzen voor Simyo klanten. Ben je een Simyo klant en heb je een nieuwe telefoon nodig, dan betaal je automatisch tientallen euro’s minder dan klanten die geen Simyo simkaart hebben. Niet alleen het afsluiten van een sim only abonnement is dus interessant bij deze aanbieder, maar ook het aanschaffen van een toestel om de simkaart van dit sim only abonnement in te stoppen is een aanrader.

Korting krijgen op je factuur met de Simyo VriendenDeal

Een tijdje geleden heeft Simyo de zogeheten Simyo VriendenDeal in het leven geroepen. Gebruiken klanten van de provider de Simyo VriendenDeal, dan kunnen zij een eigen Simyo shop openen. Deze shop kun je vervolgens delen met vrienden, waarna vrienden de mogelijkheid hebben om over te stappen op Simyo. Stappen vrienden inderdaad over op Simyo, dan krijg je als eigenaar van de Simyo shop een beloning voor het aanbrengen van een nieuwe klant in de vorm van korting op de nieuwe factuur. Op dit moment zijn er al 16.000 Simyo shops geopend door klanten van Simyo.

Waarom Simyo Sim only?

Het afsluiten van een sim only abonnement bij Simyo brengt enkele voordelen met zich mee. Het eerste voordeel van de sim only abonnementen van Simyo is de flexibiliteit van deze abonnementen. Dit uit zich niet alleen in de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten die je maandelijks op kunt zeggen, maar ook in het feit dat je jouw abonnement iedere maand kosteloos aan kan passen. Niet alleen door jouw belminuten en sms’jes of MB’s naar boven te schroeven, maar ook door jouw maandelijkse kosten te verlagen en het verbruik juist naar beneden aan te passen. Vind je het belangrijk om flexibel te blijven na het aanschaffen van een sim only abonnement, dan is deze aanbieder zeker een aanrader voor jou.

Een ander voordeel van Simyo is het feit dat je bij deze provider altijd persoonlijke service krijgt. Er zit geen team van honderden werknemers achter deze provider, maar een klein team van enkele tientallen mensen die je graag de beste service geven. Bel je naar Simyo of stuur je een e-mail, dan word je altijd op een persoonlijke manier geholpen om de beste service te bieden.

Tot slot profiteer je als klant van Simyo van het feit dat deze aanbieder bij KPN hoort. Hierdoor kan de aanbieder niet alleen aantrekkelijke prijzen aanbieden en een groot aanbod presenteren, maar maak je als klant ook gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN. Kortom: je profiteert van de goede service van een klein team, maar kan ook van de voordelen van een grote multinational profiteren als je klant bij Simyo bent. In feite krijg je bij Simyo het beste van twee werelden.

Algemene informatie over Simyo

Simyo is een vrij jonge en kleine aanbieder van sim only abonnementen die officieel onder KPN valt. De aanbieder richt zich niet op telefoonabonnementen met toestel, maar verkoopt enkel sim only abonnementen, prepaid simkaarten en losse toestellen met een standaard lage prijs voor Simyo klanten.

Het uitgangspunt van Simyo is dat klanten van deze provider volledig ‘in control’ moeten blijven. Dit uit zich onder andere in Mijn Simyo: een online platform waar klanten hun verbruik in kunnen zien, hun abonnement aan kunnen passen en in contact kunnen komen met Simyo als zij een vraag hebben. Een andere manier om de klanten van Simyo ‘in control’ te houden, is door de mogelijkheid aan te bieden om abonnementen van Simyo maandelijks gratis aan te passen. Dit betekent niet alleen dat je jouw abonnement maandelijks gratis kunt verhogen, maar ook dat je maandelijks de mogelijkheid hebt om jouw abonnement juist naar beneden te schroeven.

In de maand juli van 2015 werd Simyo verkozen tot beste mobiele provider van 2015 door de Consumentenbond. Andere prijzen die Simyo heeft gewonnen, zijn de prijs ‘beste mobiele provider 2015’ van CCDNA Awards, en ‘beste sim only website’ van WUA 2015.