Volgens de laatste Word of Mouth-score van Telecompaper scoren sim only aanbieder Simyo en de Samsung Galaxy SY Edge het beste in Nederland. Volgens recent onderzoek geeft 74 procent van de ruim 7.5000 ondervraagde Nederlanders aan Simyo aan te bevelen.

Op het gebied van smartphones staat de Samsung Galaxy S7 Edge met een indrukwekkende 92 procent bovenaan de lijst.

Telecompaper onderzoekt en publiceert elk half jaar welke mobiele aanbieders en toestellen door hun klanten en gebruikers worden aanbevolen. Deze gegevens etaleren op betrouwbare wijze de tevredenheid over producten en diensten.

Score van Simyo stijgt met vijf procentpunten

Ten opzichte van een half jaar geleden is de WoM-score met 5 procent gestegen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Simyo al enige tijd de ranglijsten aanvoert. Sim only-klanten van Simyo zijn om verschillende reden erg tevreden met de aanbieder.

Als voornaamste reden worden de voordelige tarieven van Simyo genoemd. Verder geeft 44 procent aan tevreden te zijn met de kwaliteit van de verbinding en het bereik. Dit is een reden om de aanbieder aan te bevelen.

Tot slot is voor 34 procent de betrouwbaarheid van Simyo een reden om de provider naar de eerste plek te helpen.

Tweede en derde plek voor KPN en T-Mobile

Simyo wordt gevolgd door de telecomaanbieders KPN en T-Mobile. Deze providers hebben respectievelijk de tweede en derde plek in de ranglijsten veroverd.

Net zoals bij Simyo zijn de WoM-scores van deze aanbieders het afgelopen jaar gestegen. De score van KPN steeg van 66 procent naar 68 procent. Dezelfde trend deed zich voor bij telecomaanbieder T-Mobile. Het afgelopen jaar beval 66 procent van de klanten van T-Mobile de provider aan, terwijl het de periode daarvoor om 63 procent van de klanten betrof.

Door Telecompaper is ook onderzocht in welke mate Nederlanders hun mobiele toestel aanbevelen.

Samsung scoort goed

Voor het eerst heeft Samsung de eerste plek bemachtigd. Voorgaande periodes wisten de toestellen van Apple de ranglijsten aan te voeren. Hier is verandering ingekomen.

  1. Van de gebruikers van de Samsung Galaxy S7 Edge bevelen maar liefst 95 procent hun smartphone aan.
  2. De iPhone SE heeft een WoM-score van 89 procent. Ook erg netjes, maar de kroon is doorgegeven.
  3. De derde plek is bemachtigd door een ouder toestel van Samsung, namelijk de Samsung Galaxy Note. Uit het onderzoek van Telecompaper krijgt dit toestel een WoM-score van 87 procent.
Beste sim only provider van Nederland

Simyo is de beste sim only provider van Nederland.

Beste provider

Voor de achtste keer op rij heeft de Consumentenbond Simyo ook verkozen tot de beste mobiele provider van Nederland. De resultaten zijn afkomstig uit het consumentenpanel, waarbij klanten elk kwartaal de mogelijkheid hebben om hun huidige provider te beoordelen.

Op basis van deze beoordelingen reikt de Consumentenbond de award uit, waarbij Simyo dus wederom gekroond is tot beste.

Een prestatie waar het bedrijf trots op is. ‘Voor onze achtste award kregen we van de Consumentenbond op verschillende onderdelen acht keer een cijfer hoger dan een 8; stuk voor stuk mooie cijfers’ zo staat op de eigen site te lezen.

Klanten tevreden

Simyo blijkt de prijs te danken te hebben aan de enorme klantvriendelijkheid en de hoge betrouwbaarheid van het netwerk. Zo geven diverse gebruikers aan weinig hinder te ondervinden van storingen. De mate klantvriendelijkheid was al eerder onderwerp van een positieve beoordeling. Zo werd Simyo eerder dit jaar nog beoordeeld als het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Een award die het ook toen met groot enthousiasme ontving.

“Wauw, hier zijn we echt heel blij mee en ook een beetje stil van. Dit is namelijk één van de belangrijkste klantenprijzen van Nederland” aldus Bart Versteijlen, General Manager van Simyo.

Hoewel Simyo is beoordeeld als beste provider, is het niet de goedkoopste provider. Diverse abonnementen blijken goedkoper, wat één van de weinige minpunten vormde bij de beoordeling van de provider.

Ben jij ook op zoek naar een sim only abonnement? Maak daarom zelf de afweging waar je het meest waarde aan hecht, een goede provider of het meest scherp geprijsde abonnement. Op onze homepage kun je een selectie maken van jouw wensen en tevens de kwaliteitsbeoordeling van Consumtenbond nog eens bekijken.

Bron: Telecompaper.