Sim only provider Robin Mobile wordt overgenomen door energiebedrijf Nuts Groep. De holding van Robin Mobile was in handen van investeringsmaatschappij Ramphastos Investments van Marcel Boekhoorn en oprichter en CEO Wilfred Rotier. Rampastos Investments participeerde al sinds 2014 in de budget provider.

Het is onbekend welk bedrag is gemoeid bij de overname. De naam van de provider blijft in ieder geval ongewijzigd.

Wat merkt de klant?

Beide bedrijven geven aan dat de overname ‘vooralsnog geen merkbare veranderingen met zich meebrengt voor klanten en medewerkers’. CEO Caroline Princen van Nuts Groep zegt dat de overname van Robin Mobile in de strategie past om het aanbod verder te verbreden:

“De acquisitie van Robin Mobile past in onze strategie om het aanbod van onze diensten nog verder te verbreden, waarbij een lage prijs en een no-nonsense aanpak belangrijke ingrediënten zijn. Provider Robin Mobile voldoet hier helemaal aan en is voor ons dan ook een uitstekende partij waarmee we onze klanten een nog beter en breder pakket aan diensten kunnen bieden.”

In de toekomst verwacht Nuts Groep naast stroom en gas ook diensten op het gebied van televisie, internet en telefonie te kunnen aanbieden.

Door de inlijving van Robin Mobile komt daar het aanbod van sim only abonnementen nu dus bij. Het is onbekend of de provider in de toekomst ook losse toestellen gaat aanbieden in combinatie met sim only.

Nuts Groep is de grootste energieleverancier van Nederland en zit onder meer achter maatschappijen Budget Energie en Nederlandse Energie Maatschappij (NLE).

Via NLE kun je nu ook vast internet, televisie en bellen aanschaffen. In België kan men het bedrijf kennen van het merk Elegant. Het bedrijf telt in Nederland 700.000 klanten, in België zijn dat er ruim 100.000.

Robin Mobile

Budget provider Robin Mobile is in 2013 opgericht en bood als eerste aanbieder sim only abonnementen met onbeperkt bellen, sms’en en internet aan voor een vaste prijs. Hierbij maakt de virtuele provider gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN.

Afhankelijk van de internetsnelheid lopen de abonnementsprijzen momenteel uiteen van 19,95 tot 39,95 per maand. Bij een abonnement van 19,95 per maand krijg je internet met slecht 1 Mb/s downloadsnelheid. Oplopend tot 25 mbps bij de duurste bundel.