Tele2 Sim only abonnementen

Met een Tele2 sim only abonnement beschik je over één van meest goedkope en flexibele sim only abonnementen op de markt. Alle Tele2 sim only abonnementen hebben een looptijd die niet langer is dan 1 jaar, en je kunt zelfs kiezen voor een zeer goedkoop maandelijks opzegbaar abonnement, waardoor je iedere maand kunt switchen van abonnement bij Tele2 of kunt overstappen naar een andere provider wanneer je niet tevreden bent. Tele2 opereert via het betrouwbare T-Mobile netwerk, maar heeft voor haar 4G abonnementen sinds kort een eigen 4G netwerk! Hierdoor kan Tele2 tegenwoordig zeer scherpe 4G sim only abonnementen aanbieden. De goedkoopste abonnementen en aanbiedingen vergelijk je direct in de onderstaande vergelijker.

Een sim only abonnement bij Tele2: de voordelen

Tele2 Sim only maakt gebruik van het stabiele netwerk van T-Mobile om sim only abonnementen te kunnen aanbieden, maar Tele2 beschikt sinds kort ook over een eigen 4G netwerk. Waar dit netwerk in het verleden nogal eens te maken kreeg met langdurige verstoringen, is dat inmiddels verleden tijd. Zo hebben sim only klanten van Tele2 de beschikking over een degelijk netwerk, waarmee vrijwel overal in Nederland gebruik kan worden gemaakt van mobiel internet, de belfunctie en sms’jes. Een ander groot voordeel is het feit dat de Tele2 Sim only abonnemenenten altijd maandelijks opzegbaar zijn. Bevalt Tele2 Sim only niet? Dan kun je dus binnen een maand gemakkelijk weer overstappen. In tegenstelling tot een aantal andere Nederlandse providers, worden klanten van Tele2 direct aangesloten op het Tele2 4G netwerk, zonder bij te moeten betalen. Dit is ideaal als je een sim only abonnement met veel internet hebt en bijvoorbeeld regelmatig filmpjes wilt kunnen bekijken, muziek wilt streamen, enzovoorts. Het 4G-netwerk zorgt ervoor, dat filmpjes en muziek snel geladen zijn en je ook buitenshuis razendsnel kunt internetten! De werkwijze van Tele2 wijkt enigszins af van de werkwijze van de meeste andere providers in Nederland, die zich veelal richten op het aanbieden van zeer uiteenlopende extra’s. Denk aan extra voordeelbundels, extra bundels voor het gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland, combibundels voor wanneer je ook andere diensten afneemt, enzovoorts. Tele2 houdt haar aanbod juist simpel en vermijdt een groot aantal voordeelbundels. De prijzen van sim only abonnementen bij Tele2 blijven echter laag. Zeker op het gebied van mobiel bellen, is Tele2 een van de goedkoopste aanbieders in Nederland. Reden genoeg, om de sim only abonnementen van deze provider eens nader te bekijken als je goedkoop en overal wilt kunnen bellen en internetten met je mobiele telefoon.

Sim only bundels bij Tele2

Met een Tele2 Sim only abonnement heb je een grote mate van flexibiliteit bij het bepalen van het juiste abonnement. Zo kun je precies een sim only abonnement samenstellen, die nauw aansluit bij het verwachte maandelijkse verbruik van de belminuten, de mobiele data en sms’jes. Eerst kies je het aantal belminuten wat je wenst en vervolgens kies je hier een bijpassend aantal megabytes voor mobiel internet bij. De keuze in het aantal belminuten en aantal megabytes is weliswaar wat beperkt, maar dit houdt het aanbod erg overzichtelijk. In het aanbod van Tele2 ontbreken standaard sim only bundels, deze kun je dus geheel naar eigen wens samenstellen. Waar je bij andere providers nog wel eens korting krijgt voor een standaardbundel, geldt dit bij Tele2 dus niet. Het grote voordeel aan Tele2 is dat je een sim only bundel maandelijks op kunt zeggen en hier daardoor niet een vaste periode aan vastzit. Mocht je na een maand dus graag een andere sim only bundel willen hebben, omdat je bijvoorbeeld bij nader inzien toch meer mobiele data verbruikt dan je vooraf verwachtte, dan kun je eenvoudig overstappen. Deze service is vrijwel uniek in Nederland, aangezien je bij de meeste andere providers een sim only bundel voor minimaal twaalf maanden afsluit. Deze flexibiliteit en het overzicht bij het samenstellen van je eigen sim only bundel, maakt Tele2 tot een erg populaire provider. Zowel bij jongeren, als ook bij volwassen gebruikers!

Sim only bundels

Het samenstellen van een sim only bundel bij Tele2 begint met het kiezen van het aantal belminuten en sms’jes, wat je wenst te gebruiken per maand. Het aanbod hierin is relatief gezien vrij beperkt, omdat je maar uit drie mogelijkheden kunt kiezen: 150 minuten of sms’jes, 300 minuten of sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en. Er zullen altijd klanten zijn, waarvoor 300 belminuten net te weinig is, terwijl onbeperkt bellen teveel wordt. Helaas is er voor hen geen middenweg in het aantal belminuten bij Tele2. Nadat je het gewenste aantal belminuten en sms’jes gekozen hebt, kun je kiezen tussen verschillende hoeveelheden megabytes voor het gebruik van mobiel internet. Het is hierbij niet mogelijk om een sim only bundel samen te stellen zonder hierin megabytes voor mobiel internet op te nemen. Je hebt standaard een sim only bundel met 100 MB per maand, waarbij je ook kunt kiezen voor 500 MB, 1000 MB, 2000 MB of 4000 MB. Opvallend is, dat het hierbij niet mogelijk is om een onbeperkte bundel te kiezen. Iets wat bij de belminuten wel het geval was. Met een sim only bundel van 500 MB aan mobiel internet heb je voldoende mobiele data om de hele maand gebruik te kunnen maken van Whatsapp, het nieuws te lezen of mailtjes te beantwoorden. Als je ook af en toe een video wilt kunnen bekijken, muziek wilt streamen of geregeld websites met veel plaatjes wilt bekijken, dan is het raadzaam om een grotere internetbundel te kiezen. Met 4000 MB heb je genoeg om dagelijks een aantal muzieknummers te streamen via een app als Spotify. Daarbij is het belangrijk om je te bedenken, dat het tegenwoordig ook met veel apps mogelijk is om via een internetverbinding te bellen. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een groot aantal megabytes voor mobiel internet te nemen, gecombineerd met een kleiner aantal belminuten. Door gebruik te maken van een app als Facebook Messenger, Skype of Whatsapp, kun je alsnog met je contacten bellen. Mits deze logischerwijs ook beschikken over een smartphone met dergelijke apps.

Gratis internetten buiten je sim only bundel om

Wanneer je mobiele data binnen je sim only bundel op begint te raken, biedt Tele2 je gratis internet aan. Zo kun je ook buiten je bundel om gebruik blijven maken van mobiel internet! Let wel, de snelheid van het mobiel internet buiten je sim only bundel om is aanzienlijk lager, waardoor het streamen van muziek of het bekijken van filmpjes vaak niet goed mogelijk is. De snelheid ligt bij een 4G-netwerk normaal op zo’n 150 Mbit/s, terwijl het bij het mobiele internet buiten je bundel om slechts 64 kb/s bedraagt. Deze internetsnelheid is echter hoog genoeg om te kunnen blijven Whatsappen, om mailtjes te lezen, enzovoorts. Wil je toch met dezelfde snelheid blijven internetten op je mobiele telefoon, wanneer je sim only bundel op is? Geen paniek! Je kunt bij Tele2 kiezen voor verschillende voordelige internetbundels naast je sim only bundel. Deze internetbundels zijn dan gedurende de periode tot je volg