Tele2

Met een Tele2 sim only abonnement beschik je over één van meest goedkope en flexibele sim only abonnementen op de markt. Alle Tele2 sim only abonnementen hebben een looptijd die niet langer is dan 1 jaar, en je kunt zelfs kiezen voor een zeer goedkoop maandelijks opzegbaar abonnement, waardoor je iedere maand kunt switchen van abonnement bij Tele2 of kunt overstappen naar een andere provider wanneer je niet tevreden bent. Tele2 opereert via het betrouwbare T-Mobile netwerk, maar heeft voor haar 4G abonnementen sinds kort een eigen 4G netwerk! Hierdoor kan Tele2 tegenwoordig zeer scherpe 4G sim only abonnementen aanbieden. De goedkoopste abonnementen en aanbiedingen vergelijk je direct in de onderstaande vergelijker.

Een sim only abonnement bij Tele2: de voordelen

Tele2 Sim only maakt gebruik van het stabiele netwerk van T-Mobile om sim only abonnementen te kunnen aanbieden, maar Tele2 beschikt sinds kort ook over een eigen 4G netwerk. Waar dit netwerk in het verleden nogal eens te maken kreeg met langdurige verstoringen, is dat inmiddels verleden tijd. Zo hebben sim only klanten van Tele2 de beschikking over een degelijk netwerk, waarmee vrijwel overal in Nederland gebruik kan worden gemaakt van mobiel internet, de belfunctie en sms’jes. Een ander groot voordeel is het feit dat de Tele2 Sim only abonnemenenten altijd maandelijks opzegbaar zijn. Bevalt Tele2 Sim only niet? Dan kun je dus binnen een maand gemakkelijk weer overstappen. In tegenstelling tot een aantal andere Nederlandse providers, worden klanten van Tele2 direct aangesloten op het Tele2 4G netwerk, zonder bij te moeten betalen. Dit is ideaal als je een sim only abonnement met veel internet hebt en bijvoorbeeld regelmatig filmpjes wilt kunnen bekijken, muziek wilt streamen, enzovoorts. Het 4G-netwerk zorgt ervoor, dat filmpjes en muziek snel geladen zijn en je ook buitenshuis razendsnel kunt internetten! De werkwijze van Tele2 wijkt enigszins af van de werkwijze van de meeste andere providers in Nederland, die zich veelal richten op het aanbieden van zeer uiteenlopende extra’s. Denk aan extra voordeelbundels, extra bundels voor het gebruik van je mobiele telefoon in het buitenland, combibundels voor wanneer je ook andere diensten afneemt, enzovoorts. Tele2 houdt haar aanbod juist simpel en vermijdt een groot aantal voordeelbundels. De prijzen van sim only abonnementen bij Tele2 blijven echter laag. Zeker op het gebied van mobiel bellen, is Tele2 een van de goedkoopste aanbieders in Nederland. Reden genoeg, om de sim only abonnementen van deze provider eens nader te bekijken als je goedkoop en overal wilt kunnen bellen en internetten met je mobiele telefoon.

Sim only bundels bij Tele2

Met een Tele2 Sim only abonnement heb je een grote mate van flexibiliteit bij het bepalen van het juiste abonnement. Zo kun je precies een sim only abonnement samenstellen, die nauw aansluit bij het verwachte maandelijkse verbruik van de belminuten, de mobiele data en sms’jes. Eerst kies je het aantal belminuten wat je wenst en vervolgens kies je hier een bijpassend aantal megabytes voor mobiel internet bij. De keuze in het aantal belminuten en aantal megabytes is weliswaar wat beperkt, maar dit houdt het aanbod erg overzichtelijk. In het aanbod van Tele2 ontbreken standaard sim only bundels, deze kun je dus geheel naar eigen wens samenstellen. Waar je bij andere providers nog wel eens korting krijgt voor een standaardbundel, geldt dit bij Tele2 dus niet. Het grote voordeel aan Tele2 is dat je een sim only bundel maandelijks op kunt zeggen en hier daardoor niet een vaste periode aan vastzit. Mocht je na een maand dus graag een andere sim only bundel willen hebben, omdat je bijvoorbeeld bij nader inzien toch meer mobiele data verbruikt dan je vooraf verwachtte, dan kun je eenvoudig overstappen. Deze service is vrijwel uniek in Nederland, aangezien je bij de meeste andere providers een sim only bundel voor minimaal twaalf maanden afsluit. Deze flexibiliteit en het overzicht bij het samenstellen van je eigen sim only bundel, maakt Tele2 tot een erg populaire provider. Zowel bij jongeren, als ook bij volwassen gebruikers!

Sim only bundels

Het samenstellen van een sim only bundel bij Tele2 begint met het kiezen van het aantal belminuten en sms’jes, wat je wenst te gebruiken per maand. Het aanbod hierin is relatief gezien vrij beperkt, omdat je maar uit drie mogelijkheden kunt kiezen: 150 minuten of sms’jes, 300 minuten of sms’jes of onbeperkt bellen en sms’en. Er zullen altijd klanten zijn, waarvoor 300 belminuten net te weinig is, terwijl onbeperkt bellen teveel wordt. Helaas is er voor hen geen middenweg in het aantal belminuten bij Tele2. Nadat je het gewenste aantal belminuten en sms’jes gekozen hebt, kun je kiezen tussen verschillende hoeveelheden megabytes voor het gebruik van mobiel internet. Het is hierbij niet mogelijk om een sim only bundel samen te stellen zonder hierin megabytes voor mobiel internet op te nemen. Je hebt standaard een sim only bundel met 100 MB per maand, waarbij je ook kunt kiezen voor 500 MB, 1000 MB, 2000 MB of 4000 MB. Opvallend is, dat het hierbij niet mogelijk is om een onbeperkte bundel te kiezen. Iets wat bij de belminuten wel het geval was. Met een sim only bundel van 500 MB aan mobiel internet heb je voldoende mobiele data om de hele maand gebruik te kunnen maken van Whatsapp, het nieuws te lezen of mailtjes te beantwoorden. Als je ook af en toe een video wilt kunnen bekijken, muziek wilt streamen of geregeld websites met veel plaatjes wilt bekijken, dan is het raadzaam om een grotere internetbundel te kiezen. Met 4000 MB heb je genoeg om dagelijks een aantal muzieknummers te streamen via een app als Spotify. Daarbij is het belangrijk om je te bedenken, dat het tegenwoordig ook met veel apps mogelijk is om via een internetverbinding te bellen. Je kunt er dus bijvoorbeeld voor kiezen om een groot aantal megabytes voor mobiel internet te nemen, gecombineerd met een kleiner aantal belminuten. Door gebruik te maken van een app als Facebook Messenger, Skype of Whatsapp, kun je alsnog met je contacten bellen. Mits deze logischerwijs ook beschikken over een smartphone met dergelijke apps.

Gratis internetten buiten je sim only bundel om

Wanneer je mobiele data binnen je sim only bundel op begint te raken, biedt Tele2 je gratis internet aan. Zo kun je ook buiten je bundel om gebruik blijven maken van mobiel internet! Let wel, de snelheid van het mobiel internet buiten je sim only bundel om is aanzienlijk lager, waardoor het streamen van muziek of het bekijken van filmpjes vaak niet goed mogelijk is. De snelheid ligt bij een 4G-netwerk normaal op zo’n 150 Mbit/s, terwijl het bij het mobiele internet buiten je bundel om slechts 64 kb/s bedraagt. Deze internetsnelheid is echter hoog genoeg om te kunnen blijven Whatsappen, om mailtjes te lezen, enzovoorts. Wil je toch met dezelfde snelheid blijven internetten op je mobiele telefoon, wanneer je sim only bundel op is? Geen paniek! Je kunt bij Tele2 kiezen voor verschillende voordelige internetbundels naast je sim only bundel. Deze internetbundels zijn dan gedurende de periode tot je volgende factuurdatum te gebruiken en worden niet automatisch verlengd. Mocht het regelmatig voorkomen dat je mobiele data binnen je sim only bundel al voor het eind van de maand op is, dan kun je ook besluiten om een ruimere sim only bundel te kiezen. Dit is logischerwijs voordeliger en erg makkelijk aan te passen bij Tele2! Je kunt je sim only bundel namelijk maandelijks opzeggen of verhogen/verlagen. Kies bijvoorbeeld voor meer internet of juist meer belminuten als deze regelmatig te snel verbruikt zijn.

Eenvoudig de samenstelling van je sim only bundel aanpassen

Een van de voornaamste redenen waarom klanten voor Tele2 kiezen, is de flexibiliteit bij het samenstellen en aanpassen van je sim only bundel. Naast het feit dat je de sim only bundel maandelijks op kunt zeggen, is het mogelijk om deze iedere maand aan te passen naar het verwachte verbruik voor de komende maand. Het komt immers voor dat je de ene maand veel meer mobiele data verbruikt dan een andere maand. Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je voor een maand veel onderweg bent en daardoor minder gebruik kunt maken van Wifi-netwerken. Het verbruik van mobiel internet voor het gebruik van Whatsapp, sociale media, het lezen van het nieuws, enzovoorts, ligt hierdoor waarschijnlijk hoger. Andersom kan je ook een maand veel thuis zijn en daardoor juist minder gebruik maken van mobiel internet. De flexibiliteit die Tele2 haar klanten biedt, speelt hier goed op in. Zo betaal je nooit voor tegoed wat je niet gebruikt en is de kans daarnaast kleiner, dat je meer tegoed verbruikt dan je in je sim only bundel hebt voor een bepaalde maand.

Sim Only per seconde

Naast de reguliere bundels met belminuten die Tele2 aanbiedt voor sim only abonnementen, biedt de provider nu ook Sim Only per seconde aan. Zoals de naam van dit type sim only abonnement al enigszins aangeeft, wordt er bij Sim Only per seconde voor iedere seconde afgerekend in plaats van voor iedere minuut. Wanneer je geregeld korte gesprekken voert, kan het dus interessant zijn om te kiezen voor dit type bundel. Vaak worden minuten namelijk naar boven afgerond, waardoor het bij korte gesprekken snel kan gaan met het tegoed binnen je sim only bundel. Bij Sim Only per seconde is het enkel mogelijk om te kiezen voor een sim only bundel met 300 belminuten. Dit kun je aanvullen met 200 MB, 500 MB, 1000 MB, 1500 MB of 2500 MB voor het gebruik van mobiel internet op je telefoon. Het is opvallend dat het hierbij dus niet mogelijk is om te kiezen voor een bundel met bijvoorbeeld 4000 MB aan mobiel internet, wat bij de reguliere sim only bundels van Tele2 wel mogelijk is. Overweeg vooraf goed of het interessant voor je is, om te kiezen voor dit type sim only bundel. De kosten voor Sim Only per seconde zijn namelijk hoger, dan voor de reguliere sim only bundels. Wel gelden dezelfde voorwaarden, met betrekking tot voordeelbundels en het verhogen of verlagen van je abonnement.

Razendsnel 4G-netwerk

Zoals al eerder in dit artikel is aangegeven, maakt Tele2 gebruik van hun eigen razendsnelle 4G netwerk voor klanten die snel internet willen. Hiermee is het mogelijk om snelheden tot zo’n 150 Mbit/s te halen, waarvan het gebruik standaard in de sim only bundels van Tele2 zit inbegrepen. Bij sommige andere providers in Nederland moet je los bijbetalen voor het gebruik van een 4G-verbinding! Het 4G-netwerk maakt het mogelijk om vrijwel overal in Nederland razendsnel filmpjes te laden, muziek te streamen en foto’s te delen via sociale media of apps als Whatsapp en Telegram. Daarbij staat het 4G-netwerk bekend om zijn stabiele werking, daar waar andere netwerken nog wel eens haperen. Het wordt vaak als een grote ergernis gezien, als het niet mogelijk is om mailtjes te lezen, een bericht via Whatsapp te versturen, enzovoorts, doordat het internet niet goed werkt.

Waarom Tele2 Sim only?

Tele2 meent zelf sim only abonnementen aan te bieden, zonder gedoe voor haar klanten en tegen een scherpe prijs. Dit past bij de naam, die de provider de afgelopen jaren heeft weten op te bouwen in Nederland. Van oorsprong komt het bedrijf uit Zweden en richtte het zich voornamelijk op het aanbieden van vaste telefonie in ons land. Pas later begon Tele2 ook met het aanbieden van mobiele telefonie, om zich op de markt hiervoor te mengen. Inmiddels heeft Tele2 zich ook op de telecommarkt aardig bewezen en is de provider uitgegroeid tot een echte prijsvechter op het gebied van sim only bundels, maar ook op telefoonabonnementen in combinatie met een toestel. Bij Tele2 is het mogelijk om tegen een relatief lage prijs veel te bellen, te sms’en en te internetten met je mobiele telefoon, waarbij Tele2 gebruik maakt van het zeer degelijke netwerk van T-Mobile. Zo wordt een snelle internetverbinding gegarandeerd! Wat betreft het aanbod aan sim only bundels, gaat Tele2 vrij ver terug naar de basis. Zeker het aanbod van het aantal belminuten is erg klein, vergeleken bij de meeste andere providers met sim only bundels in Nederland. Enerzijds is het hierdoor lastiger om een sim only bundel samen te stellen die aansluit bij je verbruik per maand, maar anderzijds behoudt Tele2 hiermee het overzicht voor jou als klant. Waar het aanbod in het aantal belminuten wat beperkt is, heb je wel de keuze uit een breed scala aan internetbundels. Althans, dit doet niet onder aan het aanbod van andere Nederlandse providers. Doordat het tegenwoordig met veel apps mogelijk is om te bellen via een internetverbinding, kun je een tekort aan belminuten op die manier compenseren. Naast het overzichtelijke aanbod en de relatief goedkope sim only bundels, biedt Tele2 als een van de beste providers flexibiliteit aan haar klanten aan. Zo is het bij Tele2 maandelijks mogelijk om een sim only bundel op te zeggen, wat uniek is in Nederland! Vaak moet je een sim only bundel namelijk voor een of twee jaar afsluiten bij een provider. Deze opzet is ideaal voor mensen die momenteel nog een goed functionerende mobiele telefoon hebben en die nog niet willen vervangen voor een nieuw toestel. Totdat de huidige telefoon kapot gaat, kun je gebruik maken van de sim only bundel van Tele2. Je hoeft hierbij niet bang te zijn, dat je na een half jaar alsnog een nieuw toestel los moet kopen, doordat je aan de sim only bundel vastzit. Deze kun je tussentijds stopzetten. Ook wanneer je bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd naar het buitenland gaat, is de flexibiliteit van Tele2 erg fijn. Ten tijde van je verblijf in het buitenland, kun je sim only bundel simpel stopzetten om niet voor niks te hoeven betalen. Naast de flexibiliteit in het stopzetten van je sim only bundel, is het bij Tele2 eveneens erg eenvoudig om je bundel op te hogen of juist te verlagen. Zit je bijvoorbeeld maandelijks tegen de limiet van je mobiele data aan? Verhoog je data eenvoudig voor de komende maand! Andersom kun je mobiele data of het aantal belminuten ook eenvoudig verlagen, als blijkt dat je teveel gekozen hebt. Hoewel dit bij veel andere providers ook mogelijk is, biedt Tele2 als vrijwel de enige provider de mogelijkheid om ook naar een bundel onder je beginbundel te verlagen.

Algemene informatie over Tele2

Van oorsprong komt Tele2 uit Zweden, waar het zowel vaste als ook mobiele telefoniediensten, datanetwerken en internetdiensten aanbiedt aan zakelijke en particuliere klanten. In Nederland was Tele2 in het begin voornamelijk bekend vanwege haar degelijke vaste telefoonverbindingen voor woningen en bedrijfspanden. Naast de stabiele telefoonverbinding die het bedrijf leverde, stond het bedrijf eveneens bekend om haar goedkope tarieven voor het gebruik van de vaste telefoon. Niet voor niets kozen veel Nederlandse huishoudens voor vaste telefonie van de Zweedse onderneming. Opvallend is dat Tele2 AB (officiële naam) pas in 1993 werd opgericht. Hiermee is het een nog relatief jong bedrijf, in vergelijking met bijvoorbeeld een provider als KPN. Inmiddels biedt Tele2 haar diensten in tien verschillende landen aan, waarmee het een klantenbestand van meer dan dertig miljoen mensen heeft opgebouwd. Overigens werkt de provider niet alleen onder de naam ‘Tele2’, ook Parlino en Comviq vormen een onderdeel van de Zweedse firma. Drie jaar na de oprichting van het bedrijf vestigde het zich op de Zweedse beurs. Het is al enige tijd geleden, dat Tele2 begon met het aanbieden van haar diensten op het gebied van mobiele telefonie in Nederland. Sinds 2001 is het bedrijf in Nederland actief, waarbij het na haar introductie de eerste provider was die werkte met een zogenaamde MVNO-constructie. Deze afkorting staat voor Mobile Virtual Network Operator, waarbij de provider gebruik maakt van andermans netwerk. Eerst werkte Tele2 hiervoor samen met provider Telfort, wat later werd opgenomen in KPN, daarna volgde in september 2009 een samenwerking met T-Mobile. Deze samenwerking bestaat nog steeds, waardoor klanten van Tele2 op het netwerk van T-Mobile actief zijn.