Ben Sim only abonnementen

Ben sim only

  • Eén van de goedkoopste aanbieders op de markt.
  • Opererend op het betrouwbare T-Mobile netwerk.
  • Grote bundels voor een extreem lage prijs.
  • Hoge flexibiliteit mogelijk: maandelijks opzegbaar tegen 1 euro p/m meer.

» Vergelijk alle abonnementen

Een sim only abonnement bij Ben: de voordelen

Ben sim onlyDe Nederlandse provider Ben is een relatief jonge aanbieder van mobiele telefonie in Nederland en heeft zich op de markt geïntroduceerd als een echte prijsvechter. Niet voor niets zijn de abonnementen misschien wel de goedkoopste in vergelijking met andere providers in Nederland. Net als veel andere aanbieders biedt ook Ben een grote mate van flexibiliteit. Daarnaast word je aangesloten op het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Ben heeft namelijk geen eigen netwerk. Het netwerk van T-Mobile is zeer snel en stabiel, waardoor je overal kunt genieten van bellen, smsen en internetten met een hoge kwaliteit.

Ben onderscheidt zich van de concurrentie door zeer goedkope sim only abonnementen aan te bieden die je volledig naar eigen wens kunt samenstellen. Zo krijg je een abonnement die aansluit bij je maandelijkse verbruik. Ideaal, want zo verbruik je minder snel teveel en heb je ook een minder grote kans op het overhouden van tegoed aan het einde van de maand. Door de goedkope prijzen en de grote mate van flexibiliteit is Ben een populaire aanbieder van abonnementen onder jongeren.

Bij het samenstellen heb je de keuze tussen een maandelijks opzegbaar abonnement en een abonnement voor 1 jaar. Kies je voor een eenjarig abonnement, dan ben je logischerwijs iets goedkoper uit dan met een maandelijks opzegbare variant. Het voordeel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is dat je de mogelijkheid hebt om binnen een maand over te stappen naar een andere provider wanneer het abonnement je niet bevalt. Ook is het ideaal om een maandelijks opzegbaar abonnement te hebben wanneer jouw toestel kapot gaat. Zo kun je gemakkelijk weer overstappen naar een abonnement mét toestel. Met een abonnement voor één jaar gaat dit lastiger omdat het toestel tijdens de contractperiode al kapot kan gaan. In zo’n situatie is het kopen van een los toestel de enige oplossing. Het hangt dus sterk af van je wensen en verbruik om te bepalen welk type sim only abonnement van Ben het beste bij je past.

De bundels

Ben bundelsBij het samenstellen van een abonnement bij Ben kies je eerst het aantal minuten en sms’jes die je maandelijks verwacht te gebruiken, gevolgd door het aantal internet data. Het is niet mogelijk om een abonnement samen te stellen waarin je geen belminuten of sms’jes opneemt. Wel kun je een bundel kiezen zonder MB´s voor mobiel internet, wat bijvoorbeeld aan te raden is voor mensen die internet alleen gebruiken bij een wifi-verbinding. Een sim only abonnement kan in dat geval goedkoper zijn dan een prepaid simkaart omdat de belbundels de laatste jaren een stuk goedkoper zijn geworden.

De huidige bundels

Bij Ben Sim only heb je de keuze uit een maandelijks opzegbaar abonnement en een abonnement waar je twaalf maanden aan vastzit. Het eenjarige contract is maandelijks vaak ongeveer een euro goedkoper dan het maandelijks opzegbare abonnement.

Na het kiezen van de databundel kun je het aantal belminuten en sms’jes kiezen wat je wenst. Je hebt hierbij de keuze uit 100 belminuten/sms, 300 belminuten/sms of een bundel met onbeperkt bellen en smsen. Voor wie nog veel sms’t en daarbij ook wil bellen, is het mogelijk om bijvoorbeeld naast een bundel met 300 belminuten een extra bundel van duizend sms’jes per maand te nemen. Let wel, die duizend sms’jes zijn niet om te zetten naar belminuten.

Tot slot kies je het aantal internet MB’s. Hierbij heb je een ruime keuze bij Ben. Je kunt kiezen uit een databundel van 500 MB, 1000 MB, 2500 MB of 5000 MB. Wanneer je veel gebruik maakt van wifi-verbindingen, en vooral van Whatsapp gebruik maakt, dan is een bundel van 500-1000MB voldoende. Wanneer je regelmatig de social media kanalen af gaat buiten wifi-verbindingen om, dan is een grotere databundel verstandiger. Bij een abonnement van 5000 MB kun je bijna zorgeloos gebruik maken van mobiel internet. Een abonnement met onbeperkt internet is net als bij bijna alle andere providers niet mogelijk bij Ben. De 5000 MB bundel is de grootst mogelijke databundel.

Niet iedere internetbundel is aangesloten op het 4G netwerk van T-Mobile. De bundels van 500-1000 MB zitten nog op het 3G-netwerk, waardoor je minder snel mobiel internet hebt. Voor de bundels van 500 MB en 1000 MB aan mobiel internet is dit een voordeel, aangezien je op deze manier minder snel data verbruikt. Bij een bundel vanaf 2500 MB is het echter jammer, omdat je met die bundel wellicht af en toe een video wilt bekijken. Dit duurt met een 3G-netwerk aanmerkelijk langer dan bij een 4G netwerk. Je kunt er optioneel wel voor kiezen op op het 4G netwerk te zitten, dit is aan te raden en kost je 1 euro extra.

T-Mobile netwerkRazendsnel en betrouwbaar T-Mobile netwerk

Klanten van Ben worden zoals gezegd aangesloten op het betrouwbare netwerk van T-Mobile, wat garant staat voor een grote mate van stabiliteit en een snelle verbinding. Zo heb je met een Ben sim only abonnement overal en altijd de mogelijkheid om snel te internetten, waar je ook bent in Nederland. T-Mobile bezit momenteel het snelste netwerk binnen Nederland waarbij snelheden tot 150 Mbit/s bereikt kunnen worden. Inmiddels is T-Mobile zelfs begonnen met de uitrol van 4G+ (4G Plus).

Grati