Ben Sim only abonnementen

Ben sim only abonnement

Met een Ben sim only abonnement kies je voor één van de goedkoopste sim only abonnementen op de markt. Ben Sim only biedt verschillende abonnementen aan op het betrouwbare T-Mobile netwerk, die ook maandelijks opzegbaar zijn! Wanneer je niet tevreden bent, kun je dus na één maand alweer overstappen naar een andere provider. De goedkoopste aanbiedingen kun je op deze pagina direct met elkaar vergelijken.

Een sim only abonnement bij Ben: de voordelen

Ben sim onlyDe Nederlandse provider Ben is een relatief jonge aanbieder van mobiele telefonie in Nederland en heeft zich op de markt geïntroduceerd als een echte prijsvechter. Niet voor niets zijn de Ben sim only abonnementen misschien wel de goedkoopste in vergelijking met andere providers in Nederland. Net als veel andere aanbieders van sim only abonnementen, biedt ook Ben een grote mate van flexibiliteit. Wanneer je kiest voor een sim only abonnement bij Ben, dan word je aangesloten op het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Ben heeft namelijk geen eigen netwerk. Het netwerk van T-Mobile is zeer snel en stabiel, waardoor je ook met een Ben sim only abonnement overal kunt genieten van bellen, smsen en internetten met een hoge kwaliteit.

Ben onderscheidt zich van de concurrentie door zeer goedkope sim only abonnementen aan te bieden, die je volledig naar eigen wens kunt samenstellen. Zo krijg je een abonnement die aansluit bij je maandelijkse verbruik. Ideaal, want zo verbruik je minder snel teveel en heb je ook een minder grote kans op het overhouden van tegoed aan het einde van de maand. Door de goedkope prijzen voor sim only abonnementen en de grote mate van flexibiliteit, is Ben een populaire aanbieder van abonnementen onder jongeren.

Bij het samenstellen van je sim only abonnement heb je de keuze tussen een maandelijks opzegbaar abonnement en een sim only abonnement voor 1 jaar. Kies je voor een eenjarig abonnement, dan ben je logischerwijs iets goedkoper uit dan met een maandelijks opzegbare variant. Het voordeel van een maandelijks opzegbaar sim only abonnement is echter dat je de mogelijkheid hebt om binnen een maand over te stappen naar een andere provider, wanneer het abonnement je niet bevalt. Ook is het ideaal om een maandelijks opzegbaar abonnement te hebben wanneer jouw toestel kapot gaat. Zo kun je gemakkelijk weer overstappen naar een abonnement mét toestel. Met een abonnement voor een jaar gaat dit lastiger, omdat het toestel dan tijdens de contractperiode al kapot kan gaan. In zo’n situatie is het kopen van een los toestel de enige realistische oplossing. Het hangt dus sterk af van je wensen en verbruik om te bepalen welk type sim only abonnement van Ben het beste bij je past!

Ben Sim only bundels

Ben bundelsBij het samenstellen van een Ben Sim only abonnement kies je eerst het aantal minuten en sms’jes die je maandelijks verwacht te gebruiken, gevolgd door het aantal internet data. Het is bij Ben niet mogelijk om een sim only abonnement samen te stellen, waarin je geen belminuten of sms’jes opneemt. Wel kun je een sim only abonnement kiezen zonder MB´s voor mobiel internet, wat bijvoorbeeld aan te raden is voor mensen die internet alleen gebruiken bij een wifi-verbinding. Een sim only abonnement kan in dat geval goedkoper zijn dan een prepaid simkaart, gezien het feit dat de belbundels de laatste jaren een stuk goedkoper zijn geworden.

De huidige bundels

Bij Ben Sim only heb je de keuze uit een maandelijks opzegbaar abonnement en een abonnement waar je twaalf maanden aan vastzit. Het eenjarige contract is maandelijks vaak ongeveer een euro goedkoper dan een maandelijks opzegbaar sim only abonnement.

Na het kiezen van het type sim only abonnement, kun je het aantal belminuten en sms’jes kiezen wat je wenst. Je hebt hierbij de keuze uit 100 belminuten/sms, 300 belminuten/sms of een bundel met onbeperkt bellen en smsen. Voor wie nog veel sms’t en daarbij ook wil bellen, is het mogelijk om bijvoorbeeld naast een bundel met 300 belminuten een extra bundel van duizend sms’jes per maand te nemen. Let wel, die duizend sms’jes zijn niet om te zetten naar belminuten.

Tot slot kies je het aantal internet MB’s voor jouw sim only abonnement. Hierbij heb je een ruime keuze bij Ben. Je kunt kiezen uit een databundel van 500 MB, 1000 MB, 1500 MB, 2000 MB of 3000 MB. Wanneer je veel gebruik maakt van wifi-verbindingen, en vooral van Whatsapp gebruik maakt, dan is een bundel van 500-1000MB voldoende. Wanneer je regelmatig de social media kanalen af gaat buiten wifi-verbindingen om, dan is een grotere databundel verstandiger. Bij een abonnement van 3000 MB kun je bijna zorgeloos gebruik maken van mobiel internet. Een abonnement met onbeperkt internet is net als bij bijna alle andere providers niet mogelijk bij Ben. De 3000 MB bundel is de grootst mogelijke databundel die Ben aanbiedt.

Niet iedere internetbundel is aangesloten op het 4G netwerk van T-Mobile. De bundels van 500-1500 MB zitten nog op het 3G-netwerk, waardoor je minder snel mobiel internet hebt. Voor de bundels van 500 MB en 1000 MB aan mobiel internet is dit een voordeel, aangezien je op deze manier minder snel data verbruikt. Bij een bundel vanaf 1500 MB is het echter jammer, omdat je met die bundel wellicht af en toe een video wilt bekijken. Dit duurt met een 3G-netwerk aanmerkelijk langer dan bij een 4G netwerk.

T-Mobile netwerkRazendsnel en betrouwbaar T-Mobile netwerk

Klanten van Ben worden aangesloten op het betrouwbare netwerk van T-Mobile, wat garant staat voor een grote mate van stabiliteit en een snelle verbinding. Zo heb je met een Ben sim only abonnement overal en altijd de mogelijkheid om snel te internetten, waar je ook bent in Nederland. Kies je voor een grote internetbundel bij het Ben sim only abonnement (vanaf 2000 MB), dan maak je gebruik van het 4G netwerk. Dit is momenteel het snelste netwerk binnen Nederland, waarbij snelheden tot 150 Mbit/s bereikt kunnen worden. Inmiddels is T-Mobile zelfs begonnen met de uitrol van 4G+ (4G Plus).

Gratis nummerbehoud

Heb je momenteel elders een abonnement of prepaid simkaart en wil je overstappen naar een Ben sim only abonnement? Het is bij Ben heel eenvoudig om je nummer te behouden, zodat je geen nieuw nummer hoeft aan te nemen. Voor het behoud van je eigen telefoonnummer kun je tijdens het bestelproces aangeven dat je kiest voor nummerbehoud. De provider zal er vervolgens voor zorgen dat het nummer aan je nieuwe sim only abonnement bij Ben wordt gekoppeld. Nummerbehoud bij Ben is volledig gratis en snel, er wordt geen gebruik gemaakt van tijdelijke nummers.

Overzichtelijk aanbod, zonder veel extra’s

Het aanbod aan sim only abonnementen bij Ben is zeker op het gebied van belminuten en sms’jes wat beperkt, daar waar er wel een redelijk groot aantal internetbundels worden aangeboden aan klanten. Enerzijds zorgt dit voor een overzichtelijk aanbod, zodat je precies weet welke mogelijkheden je hebt bij Ben en wat je waarvoor betaalt! Bij veel andere providers worden er dermate veel sim only abonnementen aangeboden, dat het niet altijd duidelijk is wat de goedkoopste oplossing is, passend bij je maandelijkse verbruik. Ook biedt Ben geen of nauwelijks extra’s aan bij de sim only abonnementen. Wanneer je geen extra bundels voor buitenland wil, levert dit echter geen beperkingen op voor de gemiddelde gebruiker.

LogoWaarom Ben Sim only?

Ben gaat zowel in haar service, als ook in haar aanbod behoorlijk terug naar de basis van het sim only abonnement. Het aanbod van belminuten van de provider is zoals meerdere malen in dit artikel benoemd is, beknopt vergeleken met de meeste andere aanbieders van sim only abonnementen. Dit is echter geen reden om Ben niet te bekijken, voor het afsluiten van een sim only abonnement, integendeel! Het aanbod van Ben is namelijk dermate beknopt, dat het leidt tot een snelle keuze.

Het aanbod van Ben biedt voor ieder wat wils. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een sim only abonnement te kiezen met louter belminuten, wat geschikt is voor mensen zonder smartphone of voor klanten die hun telefoon altijd in combinatie met een Wifi-netwerk gebruiken. Zo betaal je alleen voor de dienst, die je ook daadwerkelijk gebruikt. Voor mensen die wel internetten biedt Ben verschillend internetbundels aan, waarmee je weinig, gemiddeld of relatief veel kunt internetten. Let wel, de grootste bundel op het gebied van mobiele data is vergeleken bij andere providers alsnog vrij klein. Met 3000 MB aan mobiel internet heb je echter voldoende mogelijkheden, zeker als je mobiele data combineert met het gebruik van een Wifi-netwerken. Verder kan er bij Ben ook worden gekozen voor een maandelijks opzegbaar abonnement, wat de consument veel vrijheid geeft.

Voor de mensen die hun mobiele telefoon nauwelijks gebruiken biedt Ben 100 belminuten aan, terwijl grootverbruikers kunnen kiezen voor een bundel met onbeperkt bellen. Dit is een mooie deal, want de meeste prijsvechters in Nederland bieden geen bundel met onbeperkt bellen aan. Dit is ook een voornaamste reden waarom mensen voor een Ben sim only abonnement kiezen: de zeer scherpe prijs van de abonnementen. Ben heeft zich als een echte prijsvechter op de Nederlandse telecommarkt geprofileerd in de afgelopen jaren, wat duidelijk terugkomt in de prijs voor haar sim only abonnementen. Deze zijn in vergelijking met soortgelijke sim only abonnementen van andere providers een stuk goedkoper! Reden genoeg, om het aanbod van Ben eens nader te bekijken.

Tot slot heeft Ben geen eigen netwerk, maar zijn de klanten actief op het netwerk van T-Mobile. Over dit netwerk zijn in de afgelopen jaren heel wat klachten ontstaan, na verschillende grote storingen. Dit is echter verleden tijd, nu T-Mobile haar netwerk een flinke uitbreiding van de capaciteit heeft gegeven. Het biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van een snelle en stabiele internetverbinding.

Algemene informatie over Ben

Sinds februari 1998 is Ben actief op de telecommarkt, waarbij het ontstond als een initiatief van het Belgische Belgacom en het Deense Tele Danmark. Een jaar later zou het bedrijf de Nederlandse telecommarkt betreden, waarbij het in eerste instantie alleen dekking bood aan de plaatsen binnen de Randstad. Overigens was Ben niet de enige provider die alleen de Randstad van een dekking voorzag, ook sommige andere providers deden dit, door de beperkte dekking in de rest van Nederland. Pas vanaf 2000 kondigde het bedrijf aan, haar dekking uit te breiden naar de andere delen van ons land.

Later dat jaar werd het voor de klanten van Ben mogelijk om naast mobiele telefonie ook mobiel internet te gaan gebruiken via het zogenaamde WAP. Dit was de eerste keer, dat men zeer eenvoudig vormgegeven webpagina’s vanaf een mobiele telefoon kon bekijken. De groei van de prijsvechter zette door en in 2001 werd bekend, dat het bedrijf voor het eerst een miljoen actieve gebruikers had.

In dat jaar ontwikkelde Ben zich opnieuw, door als eerste provider in Nederland een GPRS-verbinding aan haar klanten aan te bieden. Dit zorgde voor snellere dataverbindingen, dan tot dan toe mogelijk was gebleken. Via diezelfde verbinding was het in 2002 voor het eerst mogelijk om een MMS-bericht naar anderen te versturen. Dit bericht kon bijvoorbeeld een foto bevatten, een klein muziekje, enzovoorts. Op 30 september 2002 nam T-Mobile International de provider volledig over, waarna Ben door het leven ging als T-Mobile en zelf van de telecommarkt verdween.

Zes jaar na de overname van T-Mobile, dook Ben plotseling weer op de telecommarkt op. In het bijzonder op de markt voor sim only abonnementen. Bij terugkomst profileerde Ben, op dat moment nog steeds onderdeel van T-Mobile International, zich voor als prijsvechter in de sim only abonnementen voor zakelijke en particuliere klanten. Op het moment van terugkomst, in 2008, was het dan ook nog niet mogelijk om abonnementen met toestel af te sluiten of een losse simkaart te nemen.

Twee jaar na de terugkomt van Ben naar de Nederlandse telecommarkt werd het echter alsnog mogelijk om een prepaid simkaart van de provider te nemen. Deze dienst is inmiddels weer gestopt; men kan geen prepaid simkaarten meer afnemen. In datzelfde jaar werd het mogelijk om losse toestellen te kopen, naast bijvoorbeeld een sim only abonnement van de provider.