Ben

Ben Sim Only
  • Ben Sim Only is één van de goedkoopste aanbieders van sim only abonnementen.
  • Opererend op het betrouwbare T-Mobile netwerk.
  • Grote bel- en internetbundels voor een extreem lage prijs.
  • Hoge flexibiliteit mogelijk: maandelijks opzegbaar tegen 1 euro p/m meer.

Vergelijk direct »       
Of lees meer informatie over Ben

Ben Sim Only abonnementen:

Waarom een Ben abonnement afsluiten?

Ben Sim Only kaartNederlandse provider Ben is een relatief jonge aanbieder van mobiele telefonie in Nederland en heeft zich op de markt geïntroduceerd als een echte prijsvechter. Niet voor niets zijn de abonnementen misschien wel de goedkoopste in vergelijking met andere providers in Nederland.

Net als veel andere aanbieders biedt ook Ben een grote mate van flexibiliteit. Daarnaast word je aangesloten op het betrouwbare netwerk van T-Mobile. Ben heeft namelijk geen eigen netwerk. Het netwerk van T-Mobile is zeer snel en stabiel, waardoor je overal kunt genieten van bellen, smsen en internetten met een hoge kwaliteit.

Relevante pagina’s:

De bundels

Ben biedt de volgende mogelijkheden in bundels:

  • Contractduur: 1 maand, 24 maanden.
  • Belminuten: 100 min, 300 min, onbeperkt bellen.
  • Internet: 1000 MB, 2000 MB, 3000 MB, 5000 MB, 7500 MB (géén onbeperkt internet).
  • Internetsnelheid: 3G, 4G (meerprijs €1).
  • Extra bundels: 1000 SMS (meerprijs €0,50).

Belbundels

Je hebt de keuze uit 100 belminuten/sms, 300 belminuten/sms of een bundel met onbeperkt bellen en smsen. Voor wie nog veel sms’t en daarbij ook wil bellen, is het mogelijk om bijvoorbeeld naast een bundel met 300 belminuten een extra bundel van duizend sms’jes per maand te nemen. Let wel, die duizend sms’jes zijn niet om te zetten naar belminuten.

Databundels

Daarnaast kies je het aantal internet MB’s. Hierbij heb je een ruime keuze bij Ben. Je kunt kiezen uit een databundel van 1000 MB, 2000 MB, 3000 MB, 5000 MB of 7500 MB. Wanneer je veel gebruik maakt van wifi-verbindingen, en vooral van Whatsapp gebruik maakt dan is een bundel van 1000 MB tot 2000 MB voldoende. Wanneer je regelmatig de social media kanalen af gaat buiten wifi-verbindingen om, dan is een grotere databundel verstandig. Bij een abonnement van 7500 MB kun je bijna zorgeloos gebruik maken van mobiel internet.

Een abonnement met onbeperkt internet is niet mogelijk bij Ben. De 7500 MB bundel is de grootst mogelijke databundel.

4G netwerk 1 euro duurder

Bij de meeste providers lopen alle abonnementen via het 4G netwerk. Bij Ben is dit optioneel. Wanneer je dat wenst kun je een bundel krijgen op het 3G netwerk, dat is 1 euro per maand goedkoper. Wij raden je zeer aan om de optie 4G wél te nemen. Voor slechts 1 euro per maand meer heb je dan de beschikking over razendsnel internet. Het gebruikmaken van internet duurt met een 3G-netwerk aanmerkelijk langer dan bij 4G.

T-Mobile netwerkRazendsnel en betrouwbaar T-Mobile netwerk

Klanten worden zoals gezegd aangesloten op het betrouwbare netwerk van T-Mobile, wat garant staat voor een grote mate van stabiliteit en een snelle verbinding. Zo heb je met een Ben sim only abonnement overal en altijd de mogelijkheid om snel te internetten, waar je ook bent in Nederland.

T-Mobile bezit momenteel het snelste netwerk binnen Nederland waarbij snelheden tot 150 Mbit/s bereikt kunnen worden. Inmiddels is T-Mobile zelfs begonnen met de uitrol van 4G+ (4G Plus). Door P3 is het netwerk van T-Mobile de laatste jaren uitgeroepen tot het beste netwerk van Nederland.

Gratis nummerbehoud

Heb je momenteel elders een abonnement of prepaid simkaart en wil je overstappen naar Ben? Het is bij deze provider heel eenvoudig om je nummer te behouden, zodat je geen nieuw nummer hoeft aan te nemen. Voor het behoud van je eigen telefoonnummer kun je tijdens het bestelproces aangeven dat je kiest voor nummerbehoud. Dit is gratis.

Commercial

Algemene informatie

LogoSinds februari 1998 is Ben actief op de telecommarkt. Het ontstond als een initiatief van het Belgische Belgacom en het Deense Tele Danmark. Een jaar later zou het bedrijf de Nederlandse telecommarkt betreden, waarbij het in eerste instantie alleen dekking bood aan de plaatsen binnen de Randstad.

Overigens was Ben niet de enige provider die alleen de Randstad van een dekking voorzag. Ook sommige andere providers deden dit door de beperkte dekking in de rest van Nederland. Pas vanaf 2000 kondigde het bedrijf aan haar dekking uit te breiden naar de andere delen van ons land.

Groei zet door

Later dat jaar werd het voor de klanten van Ben mogelijk om naast mobiele telefonie ook mobiel internet te gaan gebruiken via het zogenaamde WAP. Dit was de eerste keer, dat men zeer eenvoudig vormgegeven webpagina’s vanaf een mobiele telefoon kon bekijken. De groei van de prijsvechter zette door en in 2001 werd bekend dat het bedrijf voor het eerst een miljoen actieve gebruikers had.

GPRS

In dat jaar ontwikkelde Ben zich opnieuw door als eerste provider in Nederland een GPRS-verbinding aan haar klanten aan te bieden. Dit zorgde voor snellere dataverbindingen dan tot dan toe mogelijk was gebleken. Via diezelfde verbinding was het in 2002 voor het eerst mogelijk om een MMS-bericht naar anderen te versturen. Dit bericht kon bijvoorbeeld een foto bevatten, een klein muziekje, enzovoorts. Op 30 september 2002 nam T-Mobile International de provider volledig over, waarna Ben door het leven ging als T-Mobile en zelf van de telecommarkt verdween.

Zes jaar na de overname van T-Mobile dook Ben plotseling weer op de telecommarkt op. In het bijzonder op de sim only markt. Bij terugkomst profileerde Ben, op dat moment nog steeds onderdeel van T-Mobile International, zich voor als prijsvechter voor zakelijke en particuliere klanten. Op het moment van terugkomst, in 2008, was het dan ook nog niet mogelijk om abonnementen met toestel af te sluiten of een losse simkaart te nemen.

Gerelateerd nieuws

Ben verhoogt snelheid 4G abonnementen met 100 Mbps

Sim only provider Ben heeft in alle stilte een belangrijke wijziging doorgevoerd. De maximale downloadsnelheid voor klanten met toegang tot het 4G netwerk van de provider is verhoogd van 75 naar 100 Mbps. Overigens is Ben hiermee nog steeds de op één na langzaamste...

Lees meer
4G internet nu ook mogelijk bij kleinere databundels van Ben

Prijsvechter Ben is vanaf februari 2016 gestart met het aanbieden van 4G bij alle databundels die de provider aan biedt. Tot op heden konden alleen klanten die de twee grootste databundels afnamen toegang krijgen tot het 4G netwerk. Met deze beslissing probeert Ben...

Lees meer

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only