Prijsvechter Ben is vanaf februari 2016 gestart met het aanbieden van 4G bij alle databundels die de provider aan biedt. Tot op heden konden alleen klanten die de twee grootste databundels afnamen toegang krijgen tot het 4G netwerk. Met deze beslissing probeert Ben mee te gaan in de opkomende populariteit van 4G.

Steeds meer consumenten willen namelijk gebruik maken van deze razendsnelle mobiele internet verbinding.

T-Mobile netwerk

Ben opereert op het T-Mobile netwerk, en maakt voor het aanbieden van hun diensten dus gebruik van dit betrouwbare netwerk in Nederland. Ben gaat een aparte ‘4G snelheidsbundel’ aanbieden. Voorheen moest er 5 euro per maand extra worden betaald om gebruik te maken van mobiel internet met 4G bij Ben, maar het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het slechts 2 euro méér kost om gebruik te mogen maken van het 4G netwerk.

Je betaalt dus slechts 2 euro per maand meer voor razendsnel internet, met een uitstekende dekking in geheel Nederland zoals we van het T-Mobile netwerk gewend zijn.

Meerprijs

Bij andere ‘virtuele providers’ zoals Telfort, Youfone en Simyo betaal je nog 5 euro per maand meer om gebruik te maken van 4G. Hiermee probeert Ben dus de andere virtuele providers een streepje voor te zijn, en dat zou zomaar eens kunnen lukken. Over het algemeen zijn de sim only abonnementen van Ben namelijk al de goedkoopste op de Nederlandse markt wanneer je naar onze vergelijker op de homepage kijkt.

Gebruikers die door de kleine verhoging van hun abonnement (2 euro) kiezen voor 4G, moeten er wel rekening mee houden dat je gemiddeld veel meer data verbruikt wanneer je 4G mobiel internet hebt in vergelijking met het veel tragere 3G internet. Je downloadt namelijk veel sneller een nummer of video, waardoor je sneller veel data verbruikt. Het is dan ook raadzaam om een wat grotere databundel af te sluiten. Zo kun je goed uit de voeten.

MB pauze

Vanwege dit feit heeft Ben ook de ‘MB pauze’ geïntroduceerd. Hiermee wil Ben voorkomen dat mensen snel buiten hun bundel gaan internetten en ineens meer moeten gaan betalen. Ben wil uiteraard niet dat hun klanten voor verrassingen komen te staan. Met de MB pauze wordt er dus een ‘pauze’ ingelast wanneer de gebruiker door zijn of haar bundel heen is.

Tijdens deze pauze kan worden beslist hoeveel data er wordt bijgekocht. Wanneer je een maandelijks opzegbaar abonnement kiest, kun je eventueel binnen een maand ook overstappen op een grotere databundel. Dit raden wij dan ook zeer aan.

Provider verhoogt ook de maximale downloadsnelheid

Tegelijkertijd heeft de provider besloten de downloadsnelheid fors te verhogen. Klanten krijgen vanaf nu drie keer sneller internet. Opvallend is dat klanten daar niets extra’s voor hoeven te betalen. De verhoging geldt voor alle bestaande en nieuwe klanten. Eerder was de maximale download snelheid 25 Mbit/s, maar Ben heeft besloten de maximale download snelheid te verhogen naar maar liefst 75 Mbit/s. Volgens de provider zal de snelheidsverhoging binnen enkele weken gerealiseerd worden.Ben sim only

Ben is de laatste jaren bezig aan een opmars op de sim only-markt, en deze verbetering zal zeker bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Met deze snelheden is Ben namelijk één van de snellere providers op gebied van internet. Overigens zijn er providers, zoals KPN, die nog sneller mobiel internet aanbieden op het 4G netwerk, met een maximale download snelheid van zelfs 150 Mbit/s.

Meer weten over Ben?

Meer informatie over sim only abonnementen bij Ben kun je vinden op onze pagina over Ben.

Wij hebben als doel om het vergelijken voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Op de homepage kun je dan ook ieder abonnement vinden en vergelijken met alle andere abonnementen, van alle andere providers en aanbieders op de markt. Tevens zie je daar de beste aanbiedingen van dit moment, waar momenteel ook de laatste aanbiedingen bij Ben onder vallen.