Sim only provider Ben heeft in alle stilte een belangrijke wijziging doorgevoerd. De maximale downloadsnelheid voor klanten met toegang tot het 4G netwerk van de provider is verhoogd van 75 naar 100 Mbps.

Overigens is Ben hiermee nog steeds de op één na langzaamste mobiele provider met 4G. Alleen Simpel biedt 4G mobiel internet met een nog lagere snelheid aan, namelijk 25 Mbps.

Ben is een dochter van T-Mobile en klanten van de prijsvechter maken dan ook gebruik van de netwerken van die provider. De prijsstunter heeft geen eigen netwerk.

Ben is volop in beweging

Ongeveer een jaar geleden werd de maximale downloadsnelheid op het 4G netwerk ook al verhoogd van 25 naar 75 Mbps. 3G internet met een snelheid van 14,4 Mbps werd vanaf dat moment de basis van alle bundels.

De 4G optie kostte 2 euro per maand extra, welk sim only abonnement je ook koos.

Een jaar later is Ben weer volop in beweging. Afgelopen maand breidde de provider ook haar kleinere databundels al uit.

  • De bundel van 200 MB werd verhoogd naar 500 MB.
  • Die van 500 MB naar 1000 MB en de bundel van 1000 MB werd opgewaardeerd tot 1500 MB.
  • Tegelijkertijd werd het tarief voor 4G verlaagd van 2 euro naar 1,50 per maand.

Wil je de bundels van Ben vergelijken met andere providers? Sim only vergelijken kan direct op onze homepage.

Ingangsdatum

De verhoging van de snelheden is per direct ingegaan. Tarieven van de abonnementen en de bundels van Ben wijzigen hierdoor niet. Klanten van de provider kunnen zelf bepalen of ze gebruik willen maken van 3G of voor 1,50 euro extra van 4G internet. Ook dit blijft ongewijzigd.

De meest gekozen bundel op Ben.nl is die van 300 minuten/sms’jes en 2500 MB. Deze kost nu 15,50 euro per maand.

Als je een sim only abonnement bij Ben afsluit, maak je als klant gebruik van het netwerk van moederbedrijf T-Mobile. Het 4G netwerk van deze provider heeft al sinds oktober 2015 landelijke dekking.

Internetsnelheid aangepast

De prijsvechter heeft sinds deze week alle beschikbare bel- en databundels kosteloos verdubbeld. De provider was al één van de goedkoopste aanbieders op het gebied van sim only.

Maar de provider maakt zijn bundels nu dus nog interessanter voor de Nederlandse consument. De lage prijs van alle belbundels blijft dus gewoon intact.

Ben biedt momenteel drie verschillende bel- en sms-bundels aan, namelijk van 100, 300 of een onbeperkt aantal belminuten.

De belbundels met 100 en 300 minuten worden dus verdubbeld naar 200 en 600 belminuten of smsjes. Ook de internetbundels (voorheen van 200, 500, 1500 en 2500MB) worden verdubbeld zonder dat er aan de prijs wordt getornd.

Zeer waarschijnlijk gaat het om een tijdelijke actie van Ben. Eerder dit jaar besloot Ben ook al de bundels te verdubbelen, maar deze actie verdween op een gegeven moment weer.

Het is niet bekend hoe lang deze actie beschikbaar is. Mogelijk geeft Ben binnenkort aan dat de actie bijna gaat verlopen.

Waarvoor gelden de nieuwe voorwaarden?

De actie geldt zowel voor nieuwe abonnees als klanten die hun sim only abonnement bij Ben willen verlengen.

Waarschijnlijk is de actie beschikbaar tot het moment dat Ben overstapt op een nieuwe actie. Hiermee wil Ben weer extra aandacht krijgen naast andere providers die momenteel ook stunten met interessante aanbiedingen.

Provider Ben is sinds 2002 al een dochtermerk van T-Mobile, en de provider opereert dan ook via het T-Mobile netwerk. Hierdoor is het ook mogelijk om te kiezen voor 4G internet bij Ben.

Hiervoor betaal je maandelijks wel extra kosten. Deze kosten waren voorheen 5 euro per maand, maar de provider heeft recentelijk besloten dit bedrag te verlagen naar slechts 2 euro per maand.