In West-Europa worden de sim only abonnementen een stuk goedkoper. Dit blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. In acht van de zestien onderzochte landen zijn namelijk alle prijzen van mobiele pakketten met ruim 1.000 minuten en meer dan 2 GB data gedaald, met name in Italië en Duitsland is dat goed te merken.

Daarbij neemt ook nog de concurrentie op de telecommarkt toe. Steeds meer operators bieden geen toestel-subsidie meer. Consumenten kopen toestellen vaak op een andere manier dan bij hun eigen provider. Dit heeft allemaal invloed op de prijzen.

Totale kosten wel gestegen

Maar uit het onderzoek komt ook naar voren dat de totale kosten van mobiele pakketten in combinatie met een high end-toestel toch gestegen zijn in de afgelopen zes maanden. Het volume in mobiele pakketten neemt nog wel toe. In het derde kwartaal van 2015 ging het over 41 procent van alle sim only abonnementen met meer dan 1.000 minuten, in vergelijking met 37 procent in de eerste helft van dat jaar. Mogelijk heeft dit te maken met de opkomst van sim only abonnementen met onbeperkt bellen.

Youfone sim only abonnement

Sterke groei

In deze periode steeg ook het aantal abonnementen met in totaal meer dan 2 GB van 37% naar 42%. De groei was het sterkst in Italië, daar was in totaal 22 procent van de pakketten meer dan 2 GB. Een half jaar later is dat al gestegen naar 83 procent. Er is ook gekeken naar de Scandinavische landen en daar boden bijna alle pakketten in het derde kwartaal meer dan 2 GB. Dit aandeel was in de landen Griekenland, Portugal en Nederland in vergelijking met de andere landen erg laag.

Wil je ook een goedkoop abonnement afsluiten? Het is raadzaam om eens te kijken naar de beste aanbiedingen van dit moment.

Belangrijke factoren tijdens het vergelijkingsproces

Als je een sim only gaat kiezen dan wil je hier graag op een eenvoudige manier gebruik van maken en besparen op je belkosten. Als je sim only gaat vergelijken, zijn er een aantal factoren waar je goed naar moet kijken. Deze factoren zetten wij voor je op een rijtje.

  • Om te beginnen is het goed om een passende bundel te kiezen. Het is goed om te weten hoeveel je gemiddeld belt en internet. Je kunt je meest recente facturen bij de hand nemen en deze bij elkaar optellen, delen door het aantal maanden en dan het gemiddelde bedrag nemen.
  • Een ander aspect waar je naar moet kijken is de dekking van ieder netwerk. De providers maken gebruik van een van de drie grote netwerken, KPN, T-Mobile of Vodafone. Ze hebben allemaal een landelijke dekking, maar bekijk hoe goed het bereik is in jouw regio.
  • De contractduur is ook van belang. Hoe langer het contract is wat je af gaat sluiten, hoe lager de maandlasten zijn.
  • Als je voor de langere termijn iets vast wil leggen, let dan goed op de bedragen en vergelijk ook providers met elkaar.

Doe goed onderzoek!

Bij sim only is het goed om te bekijken hoelang je tegoed houdbaar is. Kun je het aan het einde van de maand meenemen naar de volgende maand? Soms komt het te vervallen, daarom is het goed om te weten waar je aan toe bent.

Het afrekenmodel per provider is ook van belang, gaat dat per seconde? Als je kortere gesprekken hebt, kan dat duidelijk het verschil maken. Vervolgens ga je aan de hand van jouw informatie op zoek naar de laagste prijs. Je gaat een provider kiezen waarbij het goed voelt en waarbij je geen al te hoge bedragen gaat betalen voor jouw abonnement.

Wat uiteraard enorm belangrijk is, is om de laatste sim only aanbiedingen te bekijken. Dit zijn vaak speciale aanbiedingen die een stuk goedkoper zijn dan normaal. Wanneer het verlopen van jouw sim only contract samen valt met één zo’n aanbieding, heb je geluk!