Tele2 start nog vóór het einde van het kalenderjaar 2015 met het aanbieden van 4G-abonnementen, dat heeft de providers vandaag bekendgemaakt bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Ook opent de provider dit jaar nog zijn eerste winkel in Nederland. In 2013 bemachtigde het bedrijf de mobiele frequentie voor de bouw van een eigen 4g-netwerk, en nu zal het netwerk er toch echt gaan komen. Hoe de nieuwe 4G-abonnementen er precies uit gaan zien is nog niet toegelicht.

Eigen mobiele netwerk van Tele2

Het tempo waarmee het eigen mobiele netwerk in Nederland is uitgerold, is hoger dan de provider vorig jaar verwachtte. Gedetailleerde informatie over de precieze lancering van het 4G netwerk zal later worden bekendgemaakt. Dit geldt ook voor de datum van de opening van de eerste fysieke winkel.

Uit de kwartaalcijfers bleek overigens dat het aantal klanten in Nederland gelijk is gebleven; zo’n 841.000 consumenten hebben een mobiel abonnement lopen bij Tele2. Het bedrijf zelf wijt dit aan het feit dat zij zich meer richten op klanten met 4G-toestellen, en minder op klanten die kiezen voor prepaid of een goedkope sim only. Bij vaste telefonie verloor het bedrijf 5.000 klanten, en ook bij breedband internet daalde het aantal klanten met 7000.

Ook bij Tele2 is het mogelijk om een sim only af te sluiten. Tele2 behoort bij één van de goedkoopste providers. De provider biedt de consument de keuze uit verschillende bundels, met allemaal zeer scherpe maandelijkse kosten. Zeer waarschijnlijk zal het vanaf eind 2015 dus ook mogelijk zijn om te kiezen voor 4G bij Tele2.

tele2[1]

Goedkoopste abonnement slechts 1 euro duurder

Tele2, een goedkope telecom aanbieder van onder andere sim only, heeft in het derde kwartaal van dit jaar de prijzen wel verhoogd. Het gaat hierbij om de variant die de naam ‘100’ draagt, die maandelijks één euro duurder is geworden dan het geval was. De wijziging is ingegaan in de maand augustus, op de eerste van de maand om precies te zijn. Ondanks de verhoging, behoren de abonnementen van Tele2 nog altijd tot de goedkoopste abonnementen.

Zeer lage prijzen

Tele2 staat er om bekend zeer lage prijzen te hanteren voor alle abonnementen. Het bedrijf verwacht dan ook niet dat er minder consumenten zullen besluiten om een sim only af te sluiten bij de provider. “We ontkomen er niet aan om een deel van de hogere kosten waar wij nu mee te maken hebben door te berekenen aan jou als klant”, aldus een woordvoerder van Tele2.

Prijzen

Het abonnement bestaat naast een bepaald aantal internet MB uit honderd belminuten en smsjes, zoals de naam ‘100’ al doet vermoeden. De prijs lag eerder op €3 euro, maar vanaf nu zal het abonnement dus 4 euro per maand gaan kosten. De uiteindelijke prijs van jouw bundel is afhankelijk van de internet bundel die je bij het abonnement afsluit.

Wanneer klanten het niet eens zijn met de prijsverhoging, hebben zij vier weken de tijd om hun abonnement kosteloos op te zeggen. Dit is het gevolg van een wet die stelt dat wanneer een contract is aangepast, je het contract eenzijdig kan opzeggen binnen een termijn van vier weken.

Tele2 verwacht niet dat veel consumenten over zullen gaan tot het opzeggen van hun abonnement nadat de prijs voor deze bundel met één euro is verhoogd.

Ook Ziggo komt met 4G abonnementen

Ziggo_Wifispots_intro[1]Na de introductie van het 4G netwerk bij Tele2 gaat nu ook Ziggo Mobiel het aanbod van sim only herzien. De maximale snelheid van het downloaden gaat hiermee van 14,4 Mbps (3G) naar 50 Mbps (4G) op de mobiele telefoons. Dit scheelt dus aanzienlijk laadtijd tijdens het surfen op internet.

Ziggo meldt dat het hierbij gebruik maakt van het Vodafone netwerk. Ziggo staat natuurlijk bekend om met name de alles in 1 pakketten met internet, televisie en bellen met een vaste lijn. Het bedrijf biedt echter enige tijd ook goedkope bundels aan onder de naam ‘Ziggo Mobiel’.

Interessant hierbij zijn de wifi spots waarvan gebruik gemaakt kan worden. Dit betekent namelijk dat je met jouw abonnement bij Ziggo je exclusief kunt verbinden met wifi spots in heel Nederland.

Ziggo-SIM-only[1]

Ziggo Mobiel laat weten dat er verschillende abonnementen met 4G internet beschikbaar zullen zijn. De goedkoopste bundel is 9 euro met een internetbundel van 300 MB. De andere bundels hebben 1500, 4500 of 6000 MB data met een abonnementsprijs van respectievelijk 15, 30 en 45 euro per maand.

4G zorgt voor enorme toename in dataverbruik

4G is de laatste jaren enorm in opkomst, en dat is terug te zien in het dataverbruik op Nederlandse smartphones. Dat blijkt dinsdag uit een rapport van de Telecommonitor, onderdeel van de ACM (Autoriteit Consument & Markt).

Steeds meer consumenten kiezen voor een 4G abonnement in plaats van een abonnement met 3G. In het tweede kwartaal van het jaar 2015 werd maar liefst 27,5 miljard MD aan data verbruikt op Nederlandse smartphones. In 2014 lag het totale verbruik in het tweede kwartaal nog op ‘slechts’ 14,2 miljard MB. Dit betekent een stijging van het dataverbruik van maar liefst 30 procent.4G

De cijfers

De enorme toename in het aantal MB’s komt voornamelijk doordat veel consumenten overstappen op het razendsnelle 4G netwerk, waarbij vaak grotere databundels horen. Meer dan de helft van het totale volume aan data (14,9 miljard MB) komt namelijk van 4G verbindingen, terwijl niet meer dan de helft van de consumenten een 4G abonnement heeft.

Uit de cijfers wordt duidelijk dat steeds meer consumenten kiezen voor 4G. Met 4G mobiel internet beschik je voor een relatief laag maandelijks tarief, over razendsnel 4G internet.

Op deze pagina kun je alle 4G abonnementen en aanbieders met elkaar vergelijken. Wanneer je iemand bent die enorm veel data verbruikt, is het wellicht verstandig om te overwegen om voor een contract met een grote databundel of zelfs met onbeperkt internet te gaan.