Sim only aanbieder Simyo activeert deze week voor al zijn abonnees VoLTE en VoWifi. Door deze nieuwe techniek wordt de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de klanten van Simyo sterk verbeterd.

Om van deze dienst gebruikt te maken heb je wel een geschikte 4G telefoon nodig. De meeste telefoons ondersteunen inmiddels VoLTE en VoWifi. Het netwerk van KPN – waar Simyo van gebruik maakt – ondersteunt de technieken al. Het is alleen beschikbaar voor klanten in Nederland

Klanten

Simyo meldt dat de technieken deze week voor alle klanten van Simyo beschikbaar komen. De eerste klanten zijn al overgezet naar VoLTE en VoWifi. Prepaid klanten van de aanbieder krijgen het niet omdat het alleen werkt op het 4G netwerk. Prepaid klanten van de provider maken namelijk geen gebruik van het 4G netwerk.

1. Hoe werkt het?

Klanten kunnen in de instellingen van hun mobiele telefoon instellen of ze gebruik willen maken van spraak over 4G. Het voordeel van telefoneren via VoLTE is dat de gesprekken sneller tot stand komen en de geluidskwaliteit beter is. Bellen via wifi is heel eenvoudig. Soms hebben mensen binnenshuis slecht bereik, bijvoorbeeld in een nieuwbouwwijk. Met bellen via wifi ben je ineens zeer bereikbaar binnenshuis.

De gemaakte belminuten gaan overigens ‘gewoon’ van je belbundel af.

2. Hoe zit het met dataverbruik?

Het dataverbruik die je verbruikt met bellen via VoLTE gaat niet af van de databundel. De belminuten die je maakt worden verrekend met je belbundel. Heb je onbeperkt bellen, dan kun je dus onbeperkt telefoneren via 4G.

VoWifi is een aanvulling op de VoLTE-techniek en stelt klanten in staat om te bellen via wifi wanneer er geen dekking is via het mobiele netwerk. Stel je zit in een gebied in de Verenigde Staten waar geen mobiel bereik is, maar wel wifi, dan kun je alsnog telefoneren. Ook deze belminuten gaan dan gewoon uit de bundel.

3. Bieden andere providers het ook aan?

Ja! Ook KPN, Vodafone en Tele2 bieden in Nederland bellen via 4g en wifi aan. T-Mobile doet dat bij een beperkte groep met een duur Unlimited sim only abonnement.

Top provider

Bellen via Wi-Fi en 4G inschakelen op een iPhone

Op een iPhone is het zeer gemakkelijk om bellen via 4G in te schakelen. Je hebt dan wel een iPhone 6 of nieuwer nodig om het te laten werken. Instellen op iOS gaat als volgt:

  • Ga naar Instellingen → Telefoon → Bellen via wifi en schakel de optie in.
  • Ga naar Instellingen → Mobiel netwerk → Opties mobiele data → Schakel 4G in en tik op Gesprekken en data.
Bellen via 4G instellen op een iPhone

Bellen via 4G instellen op een iPhone 6 of hoger.

Bellen via 4G inschakelen op een Android-toestel

Bellen via wifi of 4G staat automatisch aan op je Samsung telefoon, als jouw toestel hiervoor geschikt is. Uit- en inschakelen kan eenvoudig via je Telefoon-app. Je kunt hierbij ook een voorkeursverbinding aangeven. Wij adviseren hier Voorkeur Mobiele netwerk te gebruiken.

  • Ga naar Instellingen → Groene belknop → Bellen via wifi en zet de schakelaar aan. 
Bellen via 4G instellen op een Android toestel

Bellen via 4G instellen op een Android toestel

Over Simyo

Budgetaanbieder Simyo is een voordelige sim only provider die zich kenmerkt door relatief lage prijzen en een uitstekende kwaliteit. Bij de telecomprovider kun je kiezen uit belbundels van 100, 300 of een onbeperkt aantal belminuten. Daarnaast is er keuze uit databundels met 1000, 2000, 4000 of 8000 MB.

De provider maakt hierbij gebruik van het betrouwbare netwerk van KPN, wat betekent dat je een uitstekende dekking en kwaliteit van internet en bellen zal ervaren. Deze combinatie maakt dat Simyo al jaren als beste mobiele provider wordt beoordeeld door de Consumentenbond.