Sinds afgelopen maandag 3 april krijgen mobiele- en sim only klanten van Vodafone die een vast abonnement van Ziggo hebben of afnemen ‘non stop gratis extra’s’. Deze klanten plukken de eerste vruchten van de joint-venture VodafoneZiggo. De klanten hoeven niets voor deze extra’s te doen. Automatisch wordt aan de hand van je woonadres gecheckt of je Ziggo klant bent waarna de extra’s worden toegekend.

Gratis mooie extra’s, non-stop

De extra’s zijn niet misselijk: als Ziggo klant krijg je bij Vodafone Mobiel een verdubbeling van je data. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een sim only abonnement met een databundel van 5GB, wordt deze bundel dus kosteloos verdubbeld naar maar liefst 10GB! Maar dat is niet alles. Je mag daarnaast kiezen uit een extra tv pakket naar keuze, waarbij je kunt kiezen uit Ziggo Movies & Series L met o.a. het beste van HBO (inclusief Game of Thrones), Ziggo Sport Totaal bestaande uit zes premium sportkanalen, of Ziggo Kids bestaande uit vijf zenders voor elke leeftijd. Tot slot krijg je voor verschillende apparaten in huis het Safe Online XL beveiligingspakket.

Marcel de Groot, directeur Consumentenmarkt, stelt: “Er wordt enorm hard gewerkt aan nieuwe producten en diensten, zodat klanten optimaal gebruik kunnen maken van wat Vodafone en Ziggo te bieden hebben. Denk aan het beste netwerk en het breedste aanbod aan entertainment. Dit non-stop aanbod is hierin een fantastische eerste stap.”

Ziggo

Joint-venture Vodafone en Ziggo

Vodafone en Ziggo besloten vorig jaar om intensief samen te gaan werken op het gebied van vaste en mobiele diensten. Hiermee willen de twee giganten de strijd aan gaan met KPN. Daarvoor moeten er natuurlijk interessante extra’s worden aangeboden om de consument te trekken voor zowel de vaste diensten van Ziggo als de mobiele diensten van Vodafone.

Alle mensen met een Ziggo internetaansluiting van 30 Mbps of meer hebben, maken aanspraak op deze extra’s. Je dient hierbij één van de volgende Vodafone abonnementen te hebben: Start, Smart, Scherp, Red, of Black. De geselecteerde abonnees van Vodafone en Ziggo krijgen de gratis extra’s automatisch. Als klant hoef je hiervoor dus niets te ondernemen. De extra’s zijn non-stop en verdwijnen dus niet.

Eerder werd aangenomen dat de gecombineerde diensten zouden worden aangeboden onder de naam ‘VodafoneZiggo‘. Ziggo en Vodafone lijken echter nog geen plannen te hebben om de diensten te combineren onder één noemer. De twee merken blijven naast elkaar functioneren, maar bundelen hun krachten wel.

Voortaan ook betalen met Paypal

Als klant van Vodafone kun je voortaan overal in Nederland ook via je Android smartphone betalen met PayPal. Je moet dan wel gebruik maken van de functie Vodafone Wallet. De Wallet stelt je in staat om snel en gemakkelijk te betalen met je mobiele telefoon. Het enige wat je hoeft te doen is je toestel boven of links van een betaalautomaat te houden. Op die manier kun je dan bedragen tot 25 euro afrekenen zonder je pincode in te hoeven voeren. Je hebt hier niet eens een internetverbinding voor nodig.

De Wallet functie bestaat al langer, maar nu heeft Vodafone dus ook betalen via PayPal toegevoegd. Hierdoor worden de mogelijkheden om contactloos te betalen voor Vodafone klanten aanzienlijk vergroot. Je kunt als Vodafone abonnee met een Android telefoon nu bij iedere NFC betaalautomaat in het hele land contactloos betalen. Daarnaast profiteer je als gebruiker van de Wallet ook nog van allerlei aanbiedingen. En je kunt al je klantenkaarten en zelfs je ov-chipkaart eraan koppelen, zodat je geen losse pasjes meer nodig hebt. Heb je wel een sim only abonnement bij Vodafone, maar maak je nog geen gebruik van de Wallet? Je kunt deze applicatie gratis downloaden via de Google Play Store.

contactloos betalen abn

Welke bank je hebt maakt niet meer uit

Om te kunnen betalen me je Wallet maakt het nu dus niet meer uit bij welke bank je bankiert. Niet alleen je PayPal rekening, maar ook je creditcard kun je eenvoudig koppelen. In een persbericht zegt VodafoneZiggo hierover: ‘Iedere Vodafone klant met een Smart M, Smart L, Red, Red Essential, Red Super of Black abonnement én een Android telefoon heeft vanaf nu de mogelijkheid om contactloos te betalen’. Ook Paypal reageert opgetogen en refereert aan het feit dat Nederland al voorop loopt in contactloos betalen. Eén op de vijf betalingen is op dit moment al contactloos en dat aantal groeit snel. ‘Dit partnership zal ons helpen onze positie in dit segment verder te versterken. Het is ons doel daar te zijn waar de betaling is. Dit is een grote stap in de juiste richting’.

Overigens is Nederland niet het enige land waar je met je Vodafone Wallet kunt betalen via PayPal. Dankzij een Europese samenwerking tussen de twee bedrijven is dit ook al mogelijk in Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.