De Zeeuwse provider Delta is gestart met het aanbieden van drie sim only abonnementen op het T-Mobile netwerk. Het bedrijf levert al jaren diensten voor televisie, energie, internet en vaste telefonie. Nu komt daar mobiele telefonie bij met Delta Mobiel. Klanten die diensten bij Delta met elkaar combineren krijgen extra korting en voordelen.

Overzicht

De provider meldt dat het de mobiele abonnementen in fases gaat uitrollen. Het zijn nu nog drie sim only abonnement die alleen nog via de fysieke Delta winkels te bestellen zijn. Maar de provider zegt dat het de abonnement binnenkort op meer plaatsen gaat aanbieden en de abonnementen ook online af te sluiten zullen zijn. Daarnaast zal het binnenkort mogelijk worden op een dergelijk mobiel abonnement van Delta af te sluiten in combinatie met een vast toestel. In de onderstaande tabel kun je de drie verschillende abonnementen bekijken:

Type abonnement Zonder vast internet van Delta I.c.m. vast internet van Delta
Mobiel 1,25 GB €20 per maand
1,25 GB data
200 belminuten + 50 sms
€20 per maand
2,5 GB data
onbeperkt bellen + 50 sms
Mobiel 3 GB €25 per maand
3 GB data
200 belminuten + 100 sms
€25 per maand
6 GB data
onbeperkt bellen + 100 sms
Mobiel 5 GB €30 per maand
5 GB Data
200 belminuten + 100 sms
€30 per maand
10 GB data
onbeperkt bellen + 100 sms

Drie soorten sim only abonnementen

Delta heeft ervoor gekozen het aanbod simpel te houden. De provider kiest voor drie type abonnementen. Het goedkoopste abonnement dat Delta gaat aanbieden bevat een bundel van 1,5 GB aan data. Dit abonnement wordt voor 20 euro per maand aangeboden. Voor 5 euro meer krijgen de klanten een abonnement met 3GB data en voor 30 euro per maand krijg je een abonnement met 5GB data. In vergelijking met andere providers maakt dit de provider relatief duur. Zo heb je bij Tele2 al een sim only abonnement met onbeperkt internet en bellen voor slechts 28 euro per maand. Hoe de provider dan ook wil gaan concurreren met de andere twaalf sim only providers in Nederland, is ons onduidelijk.

Mobiel abonnement + toestel volgt nog
In eerste instantie kiest Delta er voor om alleen sim only abonnementen aan te bieden, zonder toestel. In de nabije toekomst zullen ook deals in combinatie met mobiele telefoons worden aangeboden, in dat geval zullen de prijzen voor sim only 2,50 euro per maand hoger liggen. De drie sim only abonnementen bieden ieder een belbundel aan van 200 belminuten, maar een bestaande Delta klant met vast internet die een mobiel abonnement afneemt, kan onbeperkt bellen.

Korting bij Delta

Combivoordeel?

Mensen die al klant zijn bij Delta kunnen ervoor kiezen hun internet abonnement van Delta te combineren met deze mobiele abonnementen. Ze krijgen dan de beschikking over een alles in 1-pakket. Wanneer de klant hiervoor kiest kan het rekenen op enkele interessante voordelen. Zo krijgen de abonnees dubbele data en kunnen de klanten standaard onbeperkt bellen naar zowel vaste als mobiele nummers in Nederland. Tevens krijgen deze klanten een extra 5 euro korting op hun internetabonnement en mogen zij kiezen uit een gratis televisie pakket. Ook wordt de internetsnelheid nog eens verhoogd naar 25 Mb/s. Dit laatst geldt alleen niet voor het pakket met de hoogste download- en uploadsnelheid. Dit heet ook wel het ‘Super’ abonnement die al een lichtsnelle internetverbinding van 400 MB/s heeft.

De pakketkorting is vergelijkbaar met de combivoordeel deals die Vodafone en Ziggo aanbieden. Ook daar krijgen mensen dubbele data en 5 euro korting wanneer zij kiezen voor vast internet van Ziggo en een mobiel abonnement van Vodafone.