Niet iedereen wil graag jarenlang vastzitten aan een abonnement. Je hoeft dan niet zonder telefoon te zitten, want je kunt ook kiezen voor ‘Sim only Maandelijks Opzegbaar’.

Je kunt een dergelijk type abonnement ook afsluiten om er zo achter te komen of de provider wel aan jouw wensen voldoet. Er zijn namelijk voldoende aanbieders te vinden die bijvoorbeeld geen landelijke dekking hebben.

In Nederland zijn diverse aanbieders van dit soort abonnementen.

Je kunt op dit moment terecht bij Ben, Youfone, Tele2, Simyo en Robin Mobile. Zij hebben diverse pakketten waar je uit kunt kiezen.

Bij een aanbieder als bijvoorbeeld Simyo kun je ook ieder maand je belminuten aanpassen, alsmede het aantal sms’jes of je databundel.

Handig, want zo kun je zelf je meest ideale abonnement finetunen. Simyo heeft daarnaast een goed bereik, omdat ze gebruik maken van het netwerk van KPN.

Sim only maandelijks opzegbaar

Nadelen maandelijkse opzegbaarheid?

Het enige nadeel is dat je duurder uit bent als je maandelijks opzegbare sim only abonnementen vergelijkt met abonnementen waar je 1 of 2 jaar aan vast zit.

Het verschil is niet groot, maar toch kan het enkele tientallen euro’s verschillen als je een tweejarig abonnement vergelijkt met een maandelijks opzegbaar abonnement.

Het grote voordeel is de flexibiliteit. Ben je niet tevreden?

Dan kun je direct overstappen.

‘1 maand’ looptijd

Steeds vaker kun je sim only abonnementen maandelijks opzeggen. Vaak is dat per jaar of twee jaar, maar het contract kan ook per maand worden opgezegd. Bij wie dat kan, kun je ontdekken middels onze vergelijker op de homepage.

Stel de filter ‘looptijd’ in op ‘1 maand’ en je ziet direct welke abonnementen er maandelijks opzegbaar zijn en bij welke aanbieders dit geldt. Het ligt namelijk aan de provider die je gaat kiezen.

Het voordeel van maandelijks opzeggen is dat je nergens aan vast zit. Als je een andere aanbieding hebt kun je zo opzeggen en overstappen. Je bent dus erg flexibel in het maken van je keuzes.

Als je een bepaalde provider uit wil proberen, is het maandelijks opzeggen een groot voordeel.

Als je tevreden bent kun je ook bij de provider blijven, maar afwisselen kan binnen een korte tijd als je contract per maand opzegbaar is.

Ben je niet tevreden over je huidige abonnement? Of wil je toch een abonnement met minder belminuten of internet MB’s? Met maandelijkse opzegbaarheid ben je flexibeler dan met welk ander abonnement dan ook.

Afsluiten

De maandelijkse kosten van een sim only wat per maand opzegbaar is, kan een nadeel zijn.

De kosten zijn vaak lager als je toch voor een abonnement per jaar of voor twee jaar gaat kiezen.

Zorg er daarom voor dat je nu gaat bekijken wat voor jou het meest aantrekkelijk is. Misschien wil je flexibel blijven en heb je toch liever een abonnement van korte duur, dan kun je een provider kiezen waarbij het abonnement per maand opgezegd kan worden.

Gemiddeld gezien betaal je hiervoor ongeveer 1 euro per maand meer dan bij een abonnement die voor één of twee jaar vastgelegd wordt.

Vergelijken bespaart je een hoop geld

Het afsluiten van sim only is eenvoudig.

Online zijn er veel websites te vinden waar je zelf een abonnement kunt samenstellen. Door een kijkje te nemen op vergelijkingssites kun je snel en overzichtelijk de goedkoopste aanbieder vinden.

Dat is buitengewoon handig. We raden je ook aan om naar reviews en beoordelingen van andere klanten te kijken.

Als veel klanten ontevreden zijn over bijvoorbeeld de dekking van het 4G netwerk, dan is het misschien niet verstandig om voor deze provider te kiezen.

Abonnementen met een maandelijkse opzegbaarheid kun je vergelijken op onze homepage.