Misschien komt het voor dat je je sim only abonnement wilt wijzigen tijdens de contractduur. Dit hangt ook af van de voorwaarden die je provider hierover heeft gesteld.

Als in de voorwaarden staat dat je niet kunt wijzigen of bijstellen, dan is dit ook echt niet mogelijk. Het is wel mogelijk om over te stappen naar een andere provider. Maar vaak moet je dan een boete betalen omdat je het contract tussentijds opzegt.

Abonnement naar beneden bijstellen

Het kan ook zijn dat je het wel kunt veranderen tijdens je contractduur, doorgaans is dit wel alleen wanneer je jouw sim only abonnement gaat uitbreiden. Alleen let op, want het naar beneden bijstellen is meestal niét mogelijk.

Dit kan maar bij enkele providers. Het kan ook verschillen per abonnement. De reden dat het niet mogelijk is, heeft er mee te maken dat je een contract aan bent gegaan voor bepaalde diensten in de vorm van een bundel.

Hierbij is de provider er van uitgegaan dat je deze diensten voor een bepaalde periode afneemt. Aan de hand daarvan zijn de maandelijkse kosten dan ook bepaald.

Je kunt jouw abonnement vaak wel naar boven bijstellen. Je gaat namelijk meer afnemen, en daar is een provider alleen maar blij mee. Er kan wel meer in rekening worden gebracht, dus let goed op welke extra kosten er bij komen wanneer je meer belminuten, sms’jes of internet MB’s wil afnemen.

Er zijn gelukkig ook nog mobiele providers waar je iedere maand opnieuw je bundels zowel naar beneden als boven kunt bijstellen. Hierdoor kun je per maand bekijken wat je gaat doen en dan aan de hand daarvan de keuze maken welke bundels het beste bij je passen.

Telefoon abonnement vs sim only: wat is handig?

Veel consumenten weten niet of ze wel of niet voor een sim only- of telefoonabonnement moeten kiezen. Het is altijd een persoonlijke keuze of je wel of niet voor sim only gaat kiezen.

Wat veel mensen doen en zelf niet in de gaten hebben is dat ze een abonnement vaak te lang door laten lopen. Dit kan erg zonde zijn van het geld. Je kunt daarom maar beter goed opletten wanneer je contract af loopt en wat je huidige kosten zijn.

Aan de hand daarvan kun je altijd een ander abonnement kiezen en misschien valt sim only dan wel in de smaak. De contractuur speelt hierbij ook een rol.

Diverse abonnementen kun je maandelijks opzeggen en anderen alleen per jaar of twee jaar. Hierbij ben je uiteraard ook afhankelijk van je huidige mobiele telefoon.

Conclusie

Of je wel of niet voor sim only kiest, kan zoals gezegd afhangen van het toestel dat je nu in gebruik hebt.

Als je toestel nog goed is kan dat ervoor zorgen dat je juist wel sim only wil omdat je geen nieuwe telefoon nodig hebt.

Daardoor ben je ook meteen goedkoper uit. Bekijk wat voor jou de voordelen zijn onder aan de streep en vergelijk de providers met elkaar om de prijzen in te zien. Je bent hierdoor vaak wel veel voordeliger uit dan wanneer je voor een standaard abonnement met een toestel gaat kiezen.

Je betaalt dan namelijk ook mee aan je nieuwe toestel.