Kinderen kunnen nog geen eigen sim only abonnement afsluiten als zij jonger zijn dan 18 jaar. Ze kunnen onder de 18 jaar geen contract op eigen naam zetten. Als kinderen over de kosten heen gaan, dan zijn de ouders hiervoor verantwoordelijk.

Ouders vinden het vaak wel een lastige keuze, ze willen namelijk niet dat kinderen extra kosten maken.

Dit kan gelukkig wel tegen worden gehouden met bijvoorbeeld prepaid. Er zijn ouders die liever geen abonnement voor hun kind afsluiten. Ze zijn bang voor de hoge kosten. Als je kiest voor prepaid dan kies je voor een beltegoed kaart die je kind zelf kan kopen. Je kunt je kind er ook een keer een cadeau doen en ze kunnen hierdoor niet meer bellen dan wat op de kaart staat.

Een andere optie is om een bundel te nemen zonder dataverbruik; het kind kan dan alleen gebruik maken van mobiel internet wanneer hij/zij zich in een omgeving met een Wifi-verbinding bevindt.

Tarieven

De tarieven van een sim only zijn een stuk goedkoper dan prepaid.

Dit kan daarom ook een stuk interessanter zijn. Het kan zijn dat je als ouder toch bang bent voor onverwachte kosten, omdat kinderen ook al snel over met name hun dataverbruik gaan.

De kosten verschillende ook sterk per provider en het is dan ook raadzaam om alle  providers goed met elkaar te vergelijken.

Er kan in het laatste geval gekozen worden voor een provider met een belplafond. Het plafond staat voor een maximaal bedrag. Je kunt zelf een keuze maken op hoeveel je het in gaat stellen. Op het moment dat het plafond bereikt is kan je kind hier niet meer overeen. Daarom zijn er geen onverwachte kosten, en kan je kind toch bellen maar wel tot het bedrag op is.

Een voorbeeld van een goedkope provider waar je een belplafond kunt instellen is Youfone. Dat is na Simyo momenteel de beste mobiele provider in Nederland volgens de Consumentenbond.

Waar let je op tijdens het vergelijken?

Wanneer je sim only abonnementen met elkaar gaat vergelijken is het goed om naar een aantal factoren te kijken:

Het is voor je eigen verbruik belangrijk dat je goed nadenkt over het aantal belminuten en MB’s, maar ook over de kosten buiten de bundel.

Er kan op internet gekeken worden hoeveel MB je ongeveer nodig hebt per maand. Daar kun je nu gebruik van maken en snel achter komen. Hierdoor weet je wat jij het beste af kunt sluiten.

Denk ook aan de kwaliteit

Bij het vergelijken van de providers zou je het gebruikte netwerk in je achterhoofd kunnen houden. KPN heeft bijvoorbeeld een goed bereik. Er zijn ook veel andere providers maar deze zijn minder als het gaat om hun bereik.

Je zou ook kunnen kijken naar de populaire providers zoals Simyo. Hierbij worden er scherpe tarieven gehanteerd en er wordt gebruik van het KPN netwerk. Daarbij is Simyo al een paar keer uitgeroepen tot de beste keuze als het gaat om een sim only abonnement.

Maar let goed op! Youfone is ook een veel gekozen aanbieder op de website vanwege de lage prijzen. Er wordt alleen geen gebruik gemaakt van het KPN netwerk.

Goed nadenken dus wat je graag wil en dan je keuze maken welk abonnement er het beste bij je past. Op Simonlyvergelijken.nl kun je eenvoudig de beste deals vinden met onze vergelijker.

Update: Sinds 22 november 2018 biedt Tele2 een speciaal kinderabonnement aan.