Zweedse provider Tele2 heeft als eerste een sim only abonnement gelanceerd die ouders speciaal voor hun kinderen kunnen afsluiten.

Met het ‘Kids abonnement‘ is het mogelijk om onbeperkt te bellen naar drie telefoonnummers en daarnaast hebben de kinderen een databundel van 1000 MB.

Een klein abonnement dus met een kostenplaatje van 7 euro per maand.

Sim only abonnement heet ‘Tele2 Kids’

Het abonnement voor de kids heeft zoals gezegd een datalimiet van 1 Gigabyte. Bellen kost 0,15 cent per minuut. De ouders kunnen drie telefoonnummers instellen waarmee een onbeperkt aantal telefoontjes per maand kan worden gepleegd.

Deze telefoonnummers zijn niet altijd te wijzigen: je kunt iedere maand het contract veranderen en daarin de drie telefoonnummers veranderen. In de app van Tele2 is ook het gebruik te monitoren zodat je als ouder zicht kunt houden op de activiteit van je kinderen.

Verder is het belplafond 10 euro, waardoor je ook niet voor onverwachte kosten buiten de bundel kan komen te staan. Wanneer die belplafond wordt bereikt is het niet meer mogelijk om te bellen, sms’en of internet. De contractduur is 12 maanden (1 jaar) en de aansluitkosten zijn net zoals gebruikelijk €15 per maand.

Altijd bereikbaar: veilig en vertrouwd

Tele2 zet het nieuwe abonnement in de markt als een ‘veilig en vertrouwd’ abonnement voor je kind. Het moet de ouders een prettig gevoel geven om een telefoon te geven aan het kind doordat er meer controle en toezicht mogelijk is met het abonnement. Je kind wordt tenslotte steeds groter en brengt meer tijd door buitenshuis, op een gegeven moment komt de eerste mobiele telefoon ter sprake.

Wanneer het zover is, is het extra belangrijk om altijd je kind te kunnen bereiken en andersom.

Voor het kind is het overzichtelijk: er staan slechts drie nummers in de telefoon waardoor het voor hen gemakkelijk is om het juiste telefoonnummer te kiezen.

Door het Kids Abonnement krijgt het kind een verantwoordelijkheidsgevoel en een bepaalde mate van vrijheid, maar de inzicht over het gebruik en de kosten blijven met dit abonnement in handen van de ouders.

Sim only abonnement voor kinderen

Specifieke abonnementen bij de Zweedse provider

Tele2 timmert hard aan de weg in Nederland en heeft als een van de weinige providers nog steeds te maken met een stevige groei. Dit komt deels door het ‘Unlimited‘ abonnement waarbij voor 25 euro per maand onbeperkt data verbruikt kan worden.

Met dit nieuwe kinderabonnement zet Tele2 opnieuw op een slimme wijze een interessant product in de markt. Met onbeperkt bellen en 1GB aan data kan het kind goed uit de voeten om in ieder geval te bellen en te appen met het thuisfront.

Servicenummers en buitenlandse telefoonnummers worden standaard uitgeschakeld bij het Kids abonnement. Je ontvangt dus nooit verrassingen op de factuur.

Uiteraard is het wel mogelijk om meer data bij te kopen wanneer het kind de grens van 1000MB bereikt.