Telecomprovider Tele2 heeft de afgelopen maanden tienduizenden nieuwe abonnees aan zich weten te binden.

Dit heeft de Zweedse provider grotendeels te danken aan de introductie van het Unlimited-abonnement, waarmee je onbeperkt kunt bellen, sms’en én internetten.

Unlimited data en belminuten voor 25 euro per maand

In het voorgaande kwartaal zag Tele2 zijn klantenbestand groeien met maar liefst 51.000 abonnees. Dat is een forse stijging in vergelijking met de kwartalen daarvoor.

Dat meldt Tele2 bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Het nieuwe onbeperkt-abonnement heeft sinds de lancering zo’n 70.000 nieuwe abonnees opgeleverd.

Hiermee biedt de Tele2 goed partij tegen bijvoorbeeld T-Mobile die ook onbeperkt internet aanbiedt. T-Mobile verlangt echter een prijs van 35 euro per maand en daarnaast zit je bij T-Mobile minimaal een jaar vast.

Bij Tele2 kun je voor 1 euro extra kiezen voor maandelijks opzegbaar, waarmee je optimale flexibiliteit behoudt.

Maandelijks opzegbaar ook populair

Veel mensen kiezen bij Tele2 voor een maandelijks opzegbaar abonnement.

Hiermee kun je ook binnen Tele2 eenvoudig switchen van abonnement. Hoeveel dat er zijn en hoeveel nieuwe klanten voor Unlimited hebben gekozen, wil de provider niet vrijgeven.

Cijfers waar Tele2 wel wat over kwijt wil zijn de omzet van de mobiele divisie. Die groeide namelijk met 45 procent ten opzichte van een jaar geleden, terwijl de totale Nederlandse omzet van het bedrijf met 2 procent kromp naar ongeveer 149 miljoen euro.

Het totale aantal klanten is wel gegroeid: vorig jaar waren het er 1,3 miljoen in een kwartaal, het afgelopen kwartaal was dat 1,5 miljoen.

25 euro per maand

Het Unlimited-abonnement van Tele2 biedt voor 25 euro per maand onbeperkt bellen, sms’en en onbeperkt internet (data) in Nederland.

Een half jaar ervoor kwam T-Mobile als eerste provider met een onbeperkt internet. Dat abonnement kost 35 euro per maand en voor mensen met T-Mobile Samen 30 euro (5 euro korting op je abonnement).

Bij T-Mobile zit je in dat geval wel twee jaar vast aan het abonnement, bij Tele2 kun je ook kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement voor 1 euro extra: je komt dan op een totaalbedrag van 26 euro.

Tele2 Unlimited sim only

Nummerbehoud op dit moment gratis bij Tele2

Tele2 is de eerste provider in Nederland die overstappen met nummerbehoud eenvoudiger gaat maken.

Overstap naar de Zweedse provider is nu namelijk nog eenvoudiger gemaakt dan voorheen. Je kan nu namelijk al vier maanden (120 dagen) voor het einde van het contract nummerbehoud aanvragen en daarvoor is straks alleen het 06-nummer nodig.

De periode waarin je nummerbehoud kunt aanvragen heeft Tele2 dus verdubbeld; eerder kon je 60 dagen voor het einde van je contract het behoud aanvragen.

Procedure voor overstappen aangepast

Tele2 vindt dat dit versimpeld kan worden en heeft de procedure voor het overstappen met nummerbehoud dan ook aangepast.

De nieuwe veranderingen zijn tot stand gekomen in samenwerking met Vereniging COIN die aanbieders helpt bij nummerportabiliteit.

De vereniging verzoekt andere sim only providers in Nederland nu ook om de procedure aan te passen zodat er een overeenkomend beleid wordt gevoerd bij alle providers in Nederland.

COIN verzoekt de providers dit vóór april 2018 i te voeren.

Telefoonnummer doorgeven

Ben je tijdens het sim only vergelijken een abonnement van Tele2 tegengekomen? Vanaf vandaag is overstappen dus eenvoudiger. Je hoeft alleen nog maar je 06-nummer door te geven.

Voorheen moest je de simkaart van de oude provider uit je telefoon halen en het simkaart nummer doorgeven. Erg onhandig, aangezien je voor het bereiken van de simkaart eerst de simkaarthouder naar buiten moet klikken met een speciaal pinnetje.

Bij Tele2 is dit dus niet meer nodig. Wil je overstappen naar Tele2, dan kun je nu al tot 120 dagen voor het einde van je huidige contract een overstap naar Tele2 aanvragen met nummerbehoud.

Maandelijks opzegbaar: 1 euro meer

Het aanbod van sim only bij Tele2 is overigens zeer interessant wanneer je op zoek bent naar een nieuw abonnement.

Voor slechts 1 euro per maand méér heb je standaard een bundel met maandelijkse opzegbaarheid bij Tele2, deze flexibiliteit is veel waard.

Daarnaast kun je voor slechts 25 euro per maand een tweejarig abonnement met onbeperkt internet afsluiten, dit is maar liefst 10 euro goedkoper dan bij T-Mobile waarbij een onbeperk internet-abonnement 35 euro per maand kost.

Ook de andere databundels van Tele2 zijn zeer scherp geprijsd. Je kunt naast de onbeperkte databundel kiezen uit een abonnement met 2 GB, 5 GB of 10 GB.