T-Mobile gaat een prijzenoorlog ontketenen in Nederland. De provider wil de Nederlandse mobiele telefonie markt volledig op de kop zetten en om dat te bereiken worden vijf nieuwe, zeer voordelige sim only abonnementen gelanceerd. Vanaf 16 januari biedt T-Mobile zelfs onbeperkt bellen, sms’en én internetten aan in Nederland en de gehele EU, voor maar 35 euro per maand. Dit is een absolute prijsdoorbraak, waar de concurrentie wel op moet reageren.

Voortaan vijf abonnementen met onbeperkt bellen en sms’en

Vanaf 16 januari wordt het aanbod aan mobiele- en sim only abonnementen vereenvoudigd tot vijf abonnementen. Je krijgt als nieuwe klant van T-Mobile voortaan de keuze uit T-Mobile Go Basic, Go Next, Go Up, Go Unlimited EU en Go Unlimited EU + VS. Alle abonnementen bieden onbeperkt bellen (zie hier) en sms’en in Nederland én de gehele EU. Het verschil zit hem in de databundels. Bij het Go Basic abonnement krijg je 1 GB voor gebruik in Nederland, de totale prijs van het abonnement wordt 19 euro per maand. Go Next heeft een databundel van 5 GB en Go Up van 10 GB. De prijzen van deze abonnementen worden respectievelijk 21 en 25 euro per maand.

T-Mobile Go Up abonnement

Onbeperkt internetExtra bij het Go Up abonnement is de dienst Datavrije Muziek. Dat houdt in dat dataverkeer door muziekdiensten niet ten koste van je databundel gaat. Bovendien betaal je bij het T-Mobile Go Up abonnement niets extra als je je bundel hebt verbruikt. Alleen de snelheid van je verbinding wordt in dat geval verlaagd.

Unlimited Go
De meest spectaculaire nieuwe abonnementsvormen zijn de T-Mobile Go Unlimited abonnementen. Voor 35 euro kun je voortaan bij T-Mobile een abonnement afsluiten zonder beperkingen en dus met onbeperkt internet, dat geldig is in de gehele EU. En voor 50 euro krijg je er ook de VS nog bij. Bij deze abonnementen gelden geen harde limieten, wel zal er sprake zijn van fair use policy. Dat wil zeggen dat T-Mobile gaat kijken naar het gemiddelde verbruik van alle klanten die hetzelfde abonnement hebben. Is je verbruik sterk afwijkend of verstorend, dan kan T-Mobile ingrijpen. De provider zal wel altijd eerst met je in gesprek gaan om te kijken hoe je je verbruik aan zou kunnen passen. Het uiteindelijke doel is dat alle klanten met een T-Mobile Go Unlimited abonnement dezelfde gebruikservaring hebben.

Wanneer gaan de nieuwe abonnementen in?
De nieuwe telefoon- en sim only abonnementen gaan op 16 januari in. Ben je al klant bij T-Mobile dan verandert er voor jou niets, zolang je huidige abonnement loopt. Maar bij verlenging gelden de nieuwe abonnementsvoorwaarden. En sta je net op het punt om een nieuw sim only abonnement af te sluiten, dan krijg je er dankzij T-Mobile dus een aantal zeer aantrekkelijke opties bij.

Ervaren Deen

Meer goed nieuws voor de provider: Soren Abildgaard is de nieuwe CEO van T-Mobile Nederland. De 48 jarige Deen treedt op 1 februari aan en vervangt daarmee Martin Knauer, die vanaf september vorig jaar interim CEO was. Knauer zal terugkeren op zijn oude post als Directeur Consumer bij T-Mobile Nederland. Dat hebben moederbedrijf Deutsche Telekom en T-Mobile Nederland bekendgemaakt. Afgelopen jaar werd al vrijwel de gehele directie van het bedrijf vervangen. De nieuwe directie heeft als opdracht meegekregen om de nieuwe strategie, Mobile First genaamd, uit te voeren. Abildgaard zal als CEO de volledige verantwoordelijkheid krijgen voor alle activiteiten van T-Mobile in Nederland.

Nieuwe koers van T-Mobile

Met de benoeming van Abildgaard kiest T-Mobile duidelijk voor ervaring. De provider verklaart hierover: ‘Soren voegt brede branche-ervaring, een succesvolle staat van dienst en een challenger-mentaliteit toe aan T-Mobile.’ Men voegt daar nog aan toe dat hij ‘beschikt over de juiste vaardigheden om de positie van T-Mobile op de Nederlandse telecommarkt verder te versterken en om het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst.’ T-Mobile wil de telecommarkt in Nederland op gaan schudden en meent in Soren Abildgaard de juiste man hiervoor gevonden te hebben.

De nieuwe CEO heeft zijn sporen verdiend binnen de telecombranche. Hij werkte eerder in verschillende functies bij mobiele provider Telia, waar hij onder andere CEO was van Telia Denmark en later van de gehele Telia Group. Met hem aan het roer groeide Telia uit tot de meest toonaangevende mobiele provider in Denemarken. Voordat hij de overstap maakte naar Telia was hij werkzaam als CEO van Call Me Denmark en bekleedde hij nog diverse andere functies binnen de telecombranche in Denemarken.

Verklaring van de nieuwe CEO 
Abildgaard verklaart in een persbericht van zijn nieuwe werkgever dat ‘hij ernaar uitkijkt om samen met medewerkers, klanten en partners T-Mobile uit te bouwen tot een toonaangevende en onderscheidende telecomaanbieder.’ Hij geeft verder aan dat T-Mobile al over de juiste voorwaarden beschikt om dit mogelijk te maken. De provider heeft namelijk al het best geteste mobiele netwerk, een vakkundige en flexibele organisatie én is niet bang om risico’s te nemen. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe Go Unlimited abonnement, een sim only abonnement met onbeperkt internet en onbeperkt bellen voor een vaste prijs van 35 euro per maand.