Mobiele provider T-Mobile experiment met het aanbieden van onbeperkt internet. Momenteel biedt alleen provider Robin Mobile nog internetbundels aan met onbeperkte data, maar T-Mobile wil dus gaan onderzoeken of dat in de toekomst wellicht ook voor haar klanten wordt geïntroduceerd. Het gaat om een experiment met een kleine groep abonnees. Deze groep abonnees mag in bepaalde tijdsperiodes onbeperkt internetten. Voor enkele euro’s kan deze onbeperkt internetbundel worden geactiveerd voor bijvoorbeeld enkele uren, een weekend, of alleen de ochtend- en avondspits.

Onbeperkt internet bij T-Mobile?

Met deze proef lijkt T-Mobile het iets anders aan te gaan pakken dan provider Robin Mobile. Bij Robin Mobile kun je de gehele maand gebruik maken van onbeperkt internet. De bundels bij Robin Mobile verschillen in prijs omdat de internetsnelheden flink van elkaar verschillen. T-Mobile lijkt dus de optie te willen aanbieden waarbij klanten voor een bepaalde periode een ‘onbeperkt’ bundel kunnen inschakelen. Bijvoorbeeld wanneer je een weekend weg gaat en in die periode dus onbeperkt gebruik wil maken van internet MB’s.

Toch niet helemaal onbeperkt?

Tijdens de proef stelt T-Mobile echter toch een bepaald limiet in. Er zit namelijk een maximum op van 5, 20 of 50 GB. In de praktijk is het vaak onhaalbaar om deze bundels binnen een korte tijdsperiode te verbruiken. Daardoor lijken de bundels in de praktijk onbeperkt voor de gebruiker, maar in theorie zit er toch een limiet aan. De prijzen voor deze tijdelijke onbeperkte bundels bedragen slechts 2 tot 5 euro.

Klanten reageren positief
De klanten lijken positief te reageren op de onbeperkt bundels van T-Mobile. Deze klanten kunnen door een smsje te sturen de onbeperkte bundel activeren, en vervolgens direct zorgeloos gebruik maken van het snelle mobiele internet van T-Mobile. De bundels zijn voornamelijk interessant voor klanten die soms in korte tijd veel data verbruiken, bijvoorbeeld wanneer ze in de ochtend- of avondspits video en audio willen streamen in de trein. Om deze reden experimenteert T-Mobile ook met klanten die daar op die manier gebruik van willen maken. Ook denkt de provider dat een onbeperkte bundel voor een weekend populair kan worden, bijvoorbeeld wanneer mensen twee dagen weg gaan en onderweg ook Netflix willen kijken.

  • Meer informatie over sim only abonnementen met onbeperkt internet vind je op deze pagina.

T-Mobile sim only

Beste netwerk

Provider Simyo werd meerdere malen achter elkaar door de Consumentenbond uitgeroepen als beste mobiel provider van Nederland. Dit was op basis van meerdere criteria, zoals kwaliteit bellen en sms’en, kwaliteit mobiel internet, klanttevredenheid, het aantal administratieve fouten, storingen etc. Simyo maakt gebruik van het KPN netwerk, maar heeft KPN eigenlijk ook echt het beste netwerk? Dat onderzocht Consultancy bedrijf P3 Communications. T-Mobile bleek uiteindelijk het beste netwerk te hebben.

In Nederland wordt gebruik gemaakt van de provider als één van de vier grote netwerken. In de test kreeg T-Mobile dan ook concurrentie van Vodafone, KPN en Tele2. Afgelopen jaren werden alleen nog de netwerken van KPN, Tele2 en Vodafone getest, omdat het netwerk van T-Mobile nog niet landelijk dekkend was in Nederland. Inmiddels is dat wel het geval, en daarom kon de provider meegenomen worden in het onderzoek. Daaruit bleek dus dat T-Mobile direct KPN van de troon stootte met het beste netwerk.

Hoe werkt deze test?

Maar hoe heeft P3 Communications deze test uitgevoerd? Het bedrijf koos er voor om met vier verschillende auto’s door Nederland te gaan rijden. In deze auto’s waren maar liefst twaalf telefoons aanwezig, voor iedere provider drie mobiele telefoons die een connectie maakten met het netwerk. De toestellen werden gebruikt om de telefoongesprekken en de dataverbinding uitgebreid te testen.

T-Mobile scoorde hierbij een score van 966 van de 1000 punten, en liet daarmee KPN (942 punten), Vodafone (920 punten) en Tele2 (904 punten). Alle providers zitten in Nederland dus boven de 900 punten, wat vergeleken met andere netwerken in de wereld bijzonder goed is. Het volledige rapport kun je hier raadplegen.