T-Mobile heeft het Oneindig Online abonnement gepresenteerd. Met de bundel wil het bedrijf een einde maken aan de afhankelijkheid van wifi, door mobiel internet onbeperkt en onbegrensd mogelijk te maken. Volgens de provider biedt de bundel, die beschikbaar is binnen het Stel Samen & Stel Bij abonnement, de ultieme vrijheid voor het gebruik van de mobiele telefoon. Zo hoef je, bij gebruik van de bundel, je niet langer zorgen te maken over je dataverbruik bij het streamen van video of muziek.

Ideaal voor de grootverbruiker

Grootverbruikers van videodiensten als Youtube of Dailymotion, kunnen dus een hart ophalen. Ook muziekliefhebbers die graag streamen via diensten als Spotify of Tidal zijn met de bundel verzekerd van voldoende data. Daarnaast biedt T-Mobile met het abonnement ook internettegoed voor in het buitenland. Ga je op vakantie in de EU? Dan kun je ook daar zonder zorgen internetten, dankzij het tegoed van 2 GB in combinatie met de snelst beschikbare internetverbinding.

De prijs voor het Oneindig Online abonnement van T-Mobile is niet misselijk: zorgeloos mobiel internetten kost bij de provider 90 euro per maand. T-Mobile richt zich met de bundel op internetters die zowel in binnen- als buitenland veel waarde hechten aan een ruime en snelle verbinding. De provider veronderstelt dat deze groep klanten de prijs van onderschikt belang vindt aan de kwaliteit van het internet. Het (sim only) abonnement is immers flink duurder dan het reguliere aanbod.

Tip: Kijk in je zoektocht naar een sim only abonnement met een ruime databundel naar onze vergelijkingsmogelijkheden, zodat je de best mogelijke deal pakt. Denk je geen onbeperkt internet nodig te hebben? Let er dan wel op dat je een abonnement afsluit met MB’s die past bij jouw internetbehoefte. Zo ben je bij het streamen van muziek of video’s mogelijk snel door je databundel heen, door het relatief hoge dataverbruik die online video- en muziekdiensten opeisen. Check hier alle prijzen van alle onbeperkte databundels.

Klanten betalen gemiddeld minder

Waar abonnees van T-Mobile vorig jaar nog gemiddeld 29 euro per maand betaalden voor hun abonnement, dit jaar is dat bedrag gedaald tot 25 euro. Vermoed wordt dat de daling is toe te schrijven aan de groeiende populariteit van budgetprovider Ben. De resultaten van de dochteronderneming worden immers meegeteld in de cijfers. Volgens de provider stijgt het aantal klanten al vijf kwartalen op rij. Opvallend gegeven is dat T-Mobile klanten in 2012 nog gemiddeld 35 euro per maand betaalden. In 2014 was dit bedrag al enigszins gedaald, naar een gemiddelde van 32 euro.

Aantal klanten

Naast de veranderingen in de gemiddelde prijzen van de afgesloten abonnementen, zag T-Mobile ook wijzigingen in de omvang van het klantenbestand. Deze steeg met 106.000 abonnees ten opzichte van een jaar eerder. Ook het dataverbruik blijkt flink te zijn veranderd. Uit de kwartaalcijfers blijkt een stijging van maar liefst 58 procent, voornamelijk als gevolg van het toenemende gebruik van 4G. Opvallend genoeg is de omzet van T-Mobile echter met 12 procent gedaald, zo blijkt uit de cijfers. Vermoedelijk is deze omzetdaling voor een deel het gevolg van de daling van het aantal prepaid gebruikers, waarmee het totaal aantal klanten relatief stabiel bleef.

2016 positief voor T-Mobile

Desondanks lijkt 2016 een positief jaar te worden voor de provider. Niet alleen is het aantal abonnementhouders gestegen, ook werd het netwerk onlangs als beste getest door de P3-Group in de Connect Mobile Benchmark. Daarnaast heeft T-Mobile in het tweede kwartaal het ultrasnelle 4g+ netwerk uitgerold. Naast de hogere snelheid biedt dit netwerk ook een stabielere internetverbinding. Ideaal als je onderweg bent in de trein of bus. Door de voortdurende verbetering van de mobiele netwerken en stijging van de snelheden, is het belangrijk dat je kiest voor het juiste aantal MB’s bij het afsluiten van een sim only abonnement. Met de snelle 4g of 4g+ standaarden, ben je immers zo door je databundel heen.