De Nederlandse aanbieders van mobiele- en sim only abonnementen stunten week na week met super scherpe aanbiedingen.

Tele2 heeft sinds vorige week haar eigen 4G netwerk gelanceerd, en ook dit lijkt te hebben geleid tot een vernieuwde concurrentiestrijd tussen de verschillende aanbieders.

De 4G abonnementen die Tele2 aanbiedt, zijn momenteel namelijk een stuk goedkoper dan bij andere providers als KPN, Vodafone en T-Mobile.

Prijsverlagingen bij veel providers

Veel aanbieders reageren op de lage prijzen voor 4G abonnementen van Tele2. Zo hebben Simyo, Ziggo, Hollandsnieuwe en T-Mobile hun bundels met 4G met enkele euro’s naar beneden bij geschroefd.

  • Simyo verlaagde deze maand verschillende bundel-prijzen, en gaf bestaande klanten extra korting tot wel 50% op hun internetbundel.
  • Opkomende aanbieder Ziggo heeft vier nieuwe 4G abonnementen gelanceerd, waarbij de klanten 50% meer internet MB’s krijgen voor hetzelfde geld.
  • Simpel biedt niet de mogelijkheid om te kiezen voor het 4G netwerk, maar komt ook deze maand met een ‘revolutionaire’ bundel. De Simpel Belrevolutie presenteert namelijk verschillende bundels waarbij onbeperkt bellen mogelijk is, vanaf een databundel van minimaal 1000MB.
  • T-Mobile vergrootte ook de internetbundels voor in het binnenland. Tot slot zijn ook de bundels van Hollandsnieuwe goedkoper geworden.

Databundels
De soorten abonnementen bij Tele2

De 4G abonnementen van Tele2 zijn deze maand voor het eerst gepresenteerd, waarbij er zelfs een bundel zit met 24GB aan data waarbij je daarnaast onbeperkt kunt bellen. Bestaande klanten worden verwend met een verdubbeling van hun internetbundel.

De reactie van Tele2 is een gevolg van de verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat consumenten steeds meer en meer internet MB’s verbruiken.

De verwachting is dat de prijzenoorlog tussen de verschillende aanbieders zal leiden tot nóg meer goedkope sim only bundels met nóg meer data. Als consument zijnde is dit de tijd om te profiteren van deze enorm lage prijzen.

Zijn er ook negatieve geluiden?

Helaas is niet iedereen is tevreden over de provider. In totaal wil 26% van de Tele2 klanten met een mobiel- of sim only abonnement binnen een jaar overstappen naar een andere provider, zo blijkt uit onderzoek.

Hoeveel van de Tele2 Sim only klanten exact willen overstappen, is niet duidelijk. Tele2 heeft bekend gemaakt dat ze hier flink van balen en hoopt dat de uitrol van haar 4G-netwerk in maart 2016 voor positievere uitkomsten kan zorgen.

KPN scoort wel hoog. Voor dit onderzoek werden in totaal 8535 Nederlanders ondervraagd in het tweede kwartaal van 2015.

16% wil overstappen

Het gaat niet alleen over Tele2 klanten die over willen stappen. Gemiddeld gezien wil in totaal 16% van de Nederlanders binnen een jaar overstappen naar een andere provider.

Het gaat dan over voornamelijk de klanten met een mobiel abonnement, je zou dus kunnen denken dat de prepaid-klanten meer op hun plek zitten. In totaal wil 12% van de prepaidklanten binnen twee jaar overstappen naar een andere provider.

Als er wordt gekeken naar klanten met een mobiel abonnement, kan gezegd worden dat het aantal ligt op 27%. Je kunt de minste overstappers vinden bij KPN en haar dochtermerken Telfort en Simyo.

Deze groep wil minder vaak dan gemiddeld overstappen, het gaat over gemiddelde aantallen van 12%.

Net Promotor Score

Aan de hand van de Net Promotor Score wordt in kaart gebracht of dat mensen hun provider aan anderen zouden aanraden of dat ze dat niet zouden doen. Gemiddeld scoren alle providers in Nederland hierbij +2.

Tele2 scoort erg laag, namelijk -18. Simpel en Telfort scoren hierbij onder de nul namelijk -6 en -3. De hoogste score is voor Simyo met +26.

De prepaidklanten wisselen minder, maar ze zijn wel negatiever over hun provider dan klanten met een mobiel abonnement. De prepaid-aanbieders krijgen gemiddeld een NPS-score van -15.

Als dat wordt vergeleken met de aanbieders van abonnementen gaat het over gemiddeld +6.