Zakelijk sim only abonnement voor ZZP’ers

Heb je een eigen bedrijf met meerdere werknemers, of werk je zelfstandig als zzp’er? Dan kan een zakelijk sim only abonnement veel voordeel opleveren. Het belangrijkste voordeel van een zakelijk abonnement is in directe zin dat je van iedere factuur de BTW kan terugvragen bij de Belastingdienst. Bovendien kun je deze kostenpost aftrekken van de winst. Daarnaast gelden er voor ondernemers vaak extra kortingen voor zakelijke bundels.

Op deze pagina zetten wij de goedkoopste aanbieders van zakelijke abonnementen voor je op een rij. Ook leggen we je uit of het de moeite waard is om een zakelijke bundel te nemen.

zakelijk

Wat zijn de voordelen van Zakelijk Sim Only?

Voor mobiele providers zijn zakelijke abonnementen belangrijk: het gaat vaak om telefoon- of sim only abonnementen met hoge bel- en databundels en vaak worden ze langdurig afgesloten. Ook voor de ZZP’er, het Midden- en kleinbedrijf (MKB’ers) en andere ondernemers die bijvoorbeeld werken voor hun eigen bedrijf of eenmanzaak, of als freelancer, is een goed abonnement ook belangrijk. Iedereen van deze groepen heeft andere wensen en behoeften die goed vervult moeten worden: een slecht abonnement belemmerd namelijk de dagelijkse werkzaamheden. Niet alleen de prijs, maar ook de kwaliteit tijdens het sim only vergelijken is dan ook een belangrijk criteria.

Maar welke voordelen biedt een zakelijke bundel? Wij zetten de belangrijkste voordelen op een rij voor zowel MKB’ers als ZZP’ers.

1. Midden en Kleinbedrijf (MKB’ers)

Een sim only abonnement voor MKB’ers heeft de volgende vier voordelen:

BTW aangifte

Veel zelfstandigen gebruiken ‘gewoon’ hun privé abonnement voor hun zakelijke werkzaamheden. Dit is geen ramp, aangezien je bij de BTW-aangifte ook ervoor kunt kiezen bijvoorbeeld 50% van de gemaakte kosten af te trekken omdat je deels privé en deels zakelijk een sim only abonnement gebruikt. Maar het is veel gemakkelijker om een zakelijk sim only abonnement af te sluiten en deze keuze biedt veel voordelen. Wanneer je kiest voor een zakelijk sim only kun je de kosten aftrekken van de belasting omdat je een zakelijk abonnement hebt afgesloten. Alle kosten zijn dus aftrekbaar. Naast het aftrekken van de maandelijkse kosten mag je nu ook andere kosten zoals reparaties aftrekken van de belasting.

Factuur beheer

Voor zakelijke klanten kun je alle abonnementen binnen het bedrijf onder één account beheren bij de gewenste provider. Dit scheelt een hoop administratie rompslomp: al je mobiele abonnementen en administratie is handig in één overzicht te vinden.

Zakelijke klantenservice

Wanneer je kiest voor een zakelijk mobiel abonnement mag je gebruik maken van de zakelijke klantenservice van je provider. Dit scheelt een hoop: je hoeft geen keuzemenu’s door te lopen bij de particuliere hulplijn waar massa’s particulieren wachten op het stellen van een vraag. De zakelijke helpdesks hebben minder lange wachtrijen en kunnen je dus sneller helpen.

Goede communicatie voor bedrijven vinden bedrijven zelf erg belangrijk: anders kiezen ze voor hun werknemers wel een andere provider. Hierdoor doen providers stinkend hun best om een goede service te bieden aan ondernemers en zakelijke abonnees. Bij een groot aantal werknemers wordt er zelfs een persoonlijke accountmanager aangewezen.

Dit is niet bij alle providers het geval, check hiervoor goed of dit ook voor jouw gewenste provider geldt.

Storingen sneller opgelost

Bij een zakelijk telefoon abonnement moet de storing verplicht binnen 24 uur opgelost zijn, bij een particulier abonnement zit er geen tijd vast aan de maximale duur van een storing.

 Zakelijk toestel

2. Zelfstandigen zonder Personeel (ZZP’ers):

Voor de ZZP’ers onder ons is er ook een speciaal sim only abonnement voor ZZP’ers. Wat zijn de voordelen van een dergelijk abonnement? Het belangrijkste voordeel is dat je je facturen gemakkelijk kunt raadplegen en verwerken. De administratie is gericht op de zakelijke gebruiker. Je mag de kosten aftrekken van het deel dat je de mobiele telefoon echt zakelijk gebruikt (bron: Belastingdienst).

Een realistisch percentage is in de regel dat 50% van de mobiele kosten aftrekbaar zijn (het deel dat je het sim only abonnement zakelijk gebruikt. Maar dit kan ook een hoger percentage zijn wanneer je dit goed kunt verantwoorden. Maak hierbij dus een realistische inschatting en ga anders uit van 50%.

Wanneer je een volledig zakelijk abonnement hebt en je gebruikt de mobiel deels prive, mag je dit deel niet aftrekken. Dit geldt voor zowel de omzetbelasting als de jaarlijkse inkomstenbelasting. Voor een eenmanszaak is het overigens niet verplicht dat het mobiele abonnement op het bedrijf staat. Je kunt dus gewoon een prive-abonnement zakelijk gaan gebruiken.

Zakelijk internetten op een mobiel.

Conclusie

Concluderend maakt het voor de ZZP’er niet veel uit of je een zakelijk of prive abonnement neemt. De prijzen zijn hetzelfde en je kunt toch alleen het deel aftrekken dat je echt zakelijk gebruikt (vaak is dit een schatting van 50%, maar dit kan ook meer zijn).

Zeker voor bedrijven met meerdere mensen in dienst (MKB) is het dus wel de moeite waard omdat deze kosten voor 100% aftrekbaar zijn. Vergelijk hier alle zakelijke abonnementen met behulp van onze vergelijker.

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only