Als ZZP’er heb jij het al druk genoeg en probeer je de kosten zo laag mogelijk te houden ook als het gaat om een abonnement voor je mobiele telefoon. Het kan voor jou voordelig zijn om eens te kijken of een sim only bij je past. Je kunt namelijk slim zaken doen met sim only.

Uiteraard is het wel zaak dat je eerst de verschillende deals van de diverse providers goed bekijkt en de bundel kiest die past bij jouw verbruik. Misschien bel je heel veel en maak je minder gebruik van het internet. Of is het gebruik van e-mail als ZZP’er voor jou erg belangrijk. De prijs van de bundel is natuurlijk ook iets waar je naar moet kijken.

Wat zijn de voordelen?

  1. Ten eerste zijn de kosten van een zakelijke sim only volledig af te trekken van de belasting. Je moet uiteraard wel je specificaties goed bijhouden voor een eventuele controle van de Belastingdienst.
  2. Ten tweede is het natuurlijk erg handig wanneer je onbeperkt wilt bellen met je zakelijke relaties en geen rekening hoeft te houden met het aantal belminuten. Bovendien houd je ook een goed overzicht over je zakelijke gegevens maar blijven de kosten binnen de perken.
  3. Een derde voordeel is dat je niet vast zit aan een langdurig abonnement met het bijkomende toestel. Je hebt simpelweg genoeg aan een simkaart en je blijft gewoon jouw eigen telefoon gebruiken.
  4. Tenslotte heb je met een zakelijk abonnement de gelegenheid om terecht te kunnen bij de zakelijke klantenservice van je provider. Dit scheelt je ontzettend veel tijd, je hoeft niet lang te wachten voordat je geholpen wordt met je vraag. Dat betekent dat je meer tijd overhoudt om zaken te doen.

Al met al ben je dus voordeliger uit met een zakelijk abonnement. Kies je toch voor een ‘normaal’ abonnement? Vergelijk dan alle abonnementen direct op onze homepage.

Zakelijk abonnement

Een abonnement met een stropdas!

Waarom kiezen voor een zakelijke bundel?

Als je een eigen zaak hebt, dan kan het zijn dat je een zakelijk abonnement wil kiezen. Je hebt zakelijk gezien vaak ook de mogelijkheid om een mobiele telefoon goedkoop in te kopen, aangezien je de BTW vaak kunt terugvragen. Dit kan voor jou een voordeel zijn. Maar eerst eens bekijken wat de voordelen kunnen zijn. Het eerste voordeel van sim only voor zakelijk gebruik is dat je alles naar eigen wens kunt samenstellen. Bellen wordt er vaak veel gedaan, SMS berichten versturen nauwelijks. Internet zal weer meer gebruikt worden, daarom is het goed dat daar met het kiezen van een abonnement rekening mee worden gehouden.

Je kunt een zakelijk abonnement afsluiten, zodat je de BTW af kunt trekken. Daardoor kan er al veel geld bespaard worden. Steeds meer ondernemers maken hier gebruik van, ze willen altijd goed bereikbaar zijn voor hun klanten en de voordelen daarvan inzien. Privé is sim only ook aantrekkelijk, maar de aftrek van de BTW is dan niet mogelijk. Heb je een eigen bedrijf? En kun je verantwoorden dat je je mobiele telefoon ook veel zakelijk gebruikt? Overweeg dan eens zakelijke sim only te kiezen, want het kan je erg veel voordelen opleveren.

De voordelen op een rij:

  • Zelf kiezen welk mobieltje en bundel je wil.
  • BTW terug te vragen van mobiele telefoon.
  • Maandelijks BTW terug te vragen.
  • Mobiele telefoon aftrekbaar van de winst. Evenals de kosten voor het abonnement.
  • Investeringsaftrek aan te vragen bij een jaarlijkse investering van 2300+ euro. Hieronder valt ook de mobiele telefoon.

Werknemers in dienst zijn vaker ontevreden over hun abonnement

Waar de zzp’ers volledige vrijheid hebben in het afsluiten van het juiste abonnement en de keuze voor de juiste telefoon, zijn werknemers in loondienst vaak afhankelijk van de zaak wat betreft hun mobiel én type abonnement. Meer dan de helft van de werknemers in Nederland is niet te spreken over de kwaliteit van het ‘mobieltje van de zaak’. En een op de drie werknemers is zelfs zo ontevreden dat ze de door de baas verstrekte telefoon helemaal niet eens gebruiken.

Hierdoor gooien werkgevers dus jaarlijks miljoenen euro’s weg aan ongebruikte telefoons. Consultancybedrijf Release TMS deed onderzoek naar de tevredenheid onder werknemers over de zakelijke telefoonregeling.

Resultaten

In de maanden november en december van het afgelopen jaar werden werknemers van 50 organisaties met tenminste 100 werknemers in zowel de private sector als bij de overheid hierover ondervraagd.

Uit de resultaten blijkt dat de werknemers het meest tevreden zijn wanneer ze zelf een telefoon uit mogen zoeken van hun werkgever. Maar 60 procent van de werkgevers wil hun personeel niet die mogelijkheid geven uit angst dat ze dan veel te dure toestellen zullen kiezen. In dat geval moet er een speciale telefoonregeling worden opgezet, wat veel extra administratieve rompslomp met zich meebrengt en daar zit men niet op te wachten.

Veel werknemers bereid mee te betalen aan betere telefoon

Gevolg is dat veel werknemers nu worden opgezadeld met een telefoon die ze helemaal niet willen hebben. Het meest wordt er geklaagd over de slechte kwaliteit van de telefoons waar men het nu mee moet doen. Dit is ook de voornaamst reden voor een derde van de werknemers om het toestel helemaal niet te gebruiken.

Werkgevers doen er verstandig aan om toch open te staan voor de aanschaf van duurdere toestellen. Maar liefst twee derde van de ondervraagden verwacht productiever te zijn wanneer ze zelf hun telefoon uit mogen kiezen. En 40 procent geeft aan dat ze in dat geval best bereid zijn om mee te betalen aan een duurder toestel.

Ben je eigen baas? Dan heb je hierin uiteraard meer vrijheid. Ook kun je er voor kiezen om een zakelijke bundel te nemen, wat veel voordelen kan bieden. Zo is een zakelijk sim only abonnement altijd aftrekbaar.