Steeds meer mensen bekijken de voordelen van een sim only abonnement en deze zijn erg groot als het vergeleken wordt met een regulier abonnement voor je mobiele telefoon. Een goede reden dus dat steeds meer mensen deze keuze maken. Je kunt nu zelf de voordelen van sim only ontdekken als je nu weet wat de kosten zijn en dit vergelijkt met de andere abonnementen die er voor je mobiel zijn.

Geen kosten voor jouw mobiele telefoon

Als je een regulier abonnement voor je mobiele telefoon af gaat sluiten krijg je de telefoon vaak met een flinke korting in je bezit, of hoef je daar zelfs niets voor te betalen. Maar hoe kan dat? Een gratis telefoon? De prijs van de telefoon is allang verrekend bij het abonnement wat je af gaat sluiten.

Sim only heeft een groot voordeel en dat is dat je vaak je eigen abonnement samen kunt stellen. Je kunt bijvoorbeeld voor een groot of zelfs een onbeperkt aantal belminuten kiezen, je kunt ook het aantal SMS’jes groter maken, of misschien wil je wel meer of zelfs onbeperkt internetdata. Het kan allemaal, bekijk voor jezelf wat er bij jou past en vaak kan dat ook per maand worden gekozen in plaats van per jaar. Dit wordt een maandelijks opzegbaar abonnement genoemd. Dit heeft als voordeel dat je binnen no-time kunt overstappen naar een andere provider wanneer je niet zo tevreden bent over de huidige provider. Veelgenoemde klachten zijn vaak een slecht bereik, onverwachte kosten en veel storingen.

GO GO GO

Aandachtspunten en voordelen

Als je een sim only abonnement af wil sluiten, dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Let om te beginnen goed op de mobiele diensten, het gaat dan over de gewenste belminuten, sms’jes en het aantal MB’s voor internet bijvoorbeeld. Wat je per maand zal moeten betalen, zal voor jou de doorslag geven welk abonnement je gaat kiezen. Belangrijke punten waar je naar moet kijken zijn de inhoud van het sim only abonnement en de looptijd van het contract. Is het een contract voor een jaar of voor twee jaar? Of kan het ook per maand worden verlengd of op worden opgezegd?

Extra voordelen

Er zijn een aantal providers die extra voordelen aanbieden om klanten aan te trekken. Je kunt denken aan het gratis streamen van muziek of onderling gratis bellen. Als je van een bepaalde dienst veel gebruik maakt kan dat uiteraard erg voordelig voor je zijn. Maar ook dat moet je voor je eigen situatie beoordelen. Zorg dat je nu te weten gaat komen wat je wensen zijn als je een abonnement af wil sluiten.

Dekking

Het kan wel eens voorkomen dat je geen bereik hebt, maar wat doe je dan? Het heeft er vaak mee te maken dat de dekking van de verschillende providers niet overal goed is. De dekking heeft te maken met het netwerk waarmee de betreffende provider opereert. Het bereikt hangt vaak af van het netwerk. Er worden eigenlijk drie netwerken gebruikt: Vodafone, T-Mobile en KPN. Er wordt gezegd dat KPN en Vodafone het beste bereik hebben. Dit heeft te maken met de frequentiehoogte, de frequentie van KPN en Vodafone ligt op 900Mhz. Bij T-Mobile ligt de frequentie op 1800Mhz.

Bij welk netwerk horen alle providers?

Je kunt hieronder vinden welke providers er zijn in Nederland en welk netwerk daarbij hoort. Wil je weten welke netwerken 4G ondersteunen? Kijk dan op onze 4G-pagina.

 • Simpel – T-Mobile
 • Youfone – KPN
 • Simyo – KPN
 • KPN – KPN
 • Vodafone – Vodafon
 • Tele2 – T-Mobile
 • T-Mobile – T-Mobile
 • MTV-Mobile – T-Mobile
 • Robin-Mobile – KPN
 • Telfort – KPN
 • BEN – T-Mobile
 • Hi – KPN
 • Hollandsnieuwe – Vodafone

Je kunt tijdens het vergelijken met onze vergelijker je eigen wensen opgeven voor het aantal belminuten, MB’s, SMS’jes en de maximale prijs van het abonnement. Aan de hand daarvan krijg je dan te zien welke abonnementen er beschikbaar zijn. Je zou ook op netwerk kunnen filteren. Neem de tijd om alles te bekijken, zodat jij een keuze kunt maken van welk abonnement en welke provider het beste bij je passen.