Een telefoon zonder internet is voor veel mensen tegenwoordig ondenkbaar. Veel smartphone gebruikers willen overal op het internet kunnen.

Indien je reeds een goed werkende smartphone hebt is het zonde om een nieuw toestel met onbeperkt internet te kiezen.

Je kunt kiezen voor onbeperkt data. Als je een grootverbruiker bent wat internet betreft zijn er diverse opties.

Er zijn vele aanbieders, denk bijvoorbeeld aan Simpel, Ben, KPN, Youfone, T-Mobile en Vodafone. Dit is slechts een kleine greep uit het grote aanbod met aanbieders.

Waarom kiezen voor onbeperkt internet?

Je kiest niet zo maar voor een Sim only abonnement met onbeperkt internet.

Velen stappen op een dergelijk abonnement over omdat ze aan het eind van de maand te veel hebben verbruikt.

Dat kan behoorlijk vervelend zijn, want het kan zo maar zijn dat je een factuur krijgt toegestuurd van je provider waaruit blijkt dat je enkele tientallen euro’s extra moet betalen omdat je veel meer data hebt verbruikt dan je bundel toelaat.

Looptijd

Je kunt kiezen voor een één of tweejarig abonnement. Dit abonnement kun je niet tussentijds opzeggen. Wel zijn er aanbieders te vinden die maandelijks opzegbare abonnementen aanbieden.

Handig, want misschien wil je eerst weten of je provider wel een goede provider is.

Op onze homepage kun je eenvoudig sim only vergelijken. En daarbij kiezen voor deze verschillende opties.

Kijk eens naar vergelijkingssites

Online is het eenvoudig en gemakkelijk om snel een provider te vinden waar je een abonnement kunt afsluiten. We raden vooral het gebruik van vergelijkingssites aan.

Hier kun je snel en eenvoudig allerlei verschillende abonnementen met elkaar vergelijken, zodat je nooit te veel hoeft te betalen. Je louter baseren op de prijs is echter niet wat we aanraden.

Voor een beetje kwaliteit en service dien je ook te betalen.

Je hebt natuurlijk ook weinig zin in een provider waarbij je op veel plaatsen niet kunt internetten omdat de 4G dekking niet optimaal is.

Bijkopen kan natuurlijk ook

Je kunt bij bijna alle sim only providers extra MB’s kopen. Dat is natuurlijk erg fijn wanneer je niet uitkomt met je ingekochte internetbundel.

Wanneer deze optie er niet zou zijn, dan loop je het risico op erg hoge kosten. Een andere optie die je dan hebt is niet meer internetten vanaf het moment dat je bundel op is.

Maar soms kan dat al erg snel zijn als je in het begin van de maand erg actief bent geweest op internet. Goed om daar daarom eens naar te kijken.

Door te kiezen voor het bijkopen van MB’s maak je een internetbundel flexibel. Hierbij heb je de optie om de internetbundel te verhogen. H

et is interessant voor je als je standaard meer verbruikt dan de bundel die je hebt gekozen.

Het is raadzaam om bijvoorbeeld altijd de app van de provider te downloaden, zodat je goed in de gaten kunt houden wanneer je dreigt over het limiet te gaan.

Wanneer je het limiet al vroeg in de maand nadert, is het verstandig op dat moment genoeg MB’s bij te kopen.

Verwacht je kosten buiten de bundel?

Het is altijd fijn wanneer je extra MB’s bij kunt kopen als je anders kosten buiten de bundel verwacht. De kosten zijn vaak veel hoger dan wanneer je MB’s bij kunt kopen.

Maar bij sommige internetproviders is dat niet nodig, dit komt omdat er nooit internetkosten buiten de bundel kunnen plaatsvinden.

De providers hebben de keuze gemaakt om wanneer je limiet op is, de internetsnelheid te verlagen en met die internetsnelheid kun je vervolgens onbeperkt kosteloos internetten.

Maar let er hierbij wel goed op dat de snelheid erg laag is, dat de kans groot is dat je de standaard dingen die je voorheen hebt gedaan niet meer uit kunt voeren. Je bent hierdoor wel beschermd tegen extra kosten.

Tip: Wil je zorgeloos gebruik maken van internet? Kies dan voor een onbeperkt internet abonnement van bijvoorbeeld Robin Mobile! Let op: In het buitenland geldt deze onbeperkte bundel uiteraard niet.

Vakantie

Zeker wanneer je op vakantie gaat, is het van groot belang om op tijd de juiste bundels aan te schaffen. Bij bijna alle providers kun je speciale internet- en belbundels voor binnen Europa of voor over de gehele wereld aanschaffen.

Deze bundels zijn niet goedkoop, maar wanneer je deze bundels niet aanschaft en in het buitenland tóch MB’s verbruikt, betaal je relatief erg veel per MB.

Wanneer je de volgende maand de factuur krijgt kun je dan voor vervelende verrassingen komen te staan.