Provider Vodafone gaat over twee dagen – op 20 maart – onbeperkt data weggeven aan haar abonnees. Dat heeft het bedrijf vandaag officieel bevestigd. Zowel abonnees als prepaid klanten kunnen onbeperkt data verbruiken op 20 maart. Omdat de lente begint. De actie geldt uiteraard alleen voor mobiel internet in Nederland.

Wanneer je in het buitenland verblijft kun je niet gebruik maken van de actie.

Gebruikelijke actie van Vodafone

Het is niet de eerste keer dat Vodafone gratis data weggeeft aan klanten. Ook tijden Kerst en op Valentijnsdag konden abonnees maximaal data verbruiken met hun telefoon- of sim only abonnement van Vodafone. Beide acties waren enorm succesvol.

Alle klanten kunnen op 20 maart vanaf 00.00 tot 23:59 uur onbeperkt internetten. Het aantal verbruikte MB’s wordt dus niet in mindering gebracht op hun databundel. De actie is ook geldig voor mensen die geen databundel in hun abonnement hebben opgenomen, om deze mensen zo kennis te laten maken met mobiel internet bij Vodafone. Op deze manier hoopt Vodafone ook nog klanten over te halen om toch een databundel te nemen.

Vodafone kerstcadeau

Geniet van uw kerstcadeau.

Pieken tijdens Kerstdagen

Tijdens de Kerstdagen konden klanten twee dagen onbeperkt internet gebruiken, wat leidde tot een enorme piek in het dataverbruik op voornamelijk Eerste Kerstdag. Op 21 maart zal Vodafone opnieuw bekend maken hoeveel internet MB’s er verbruikt zijn tijdens de actie.

Ben je geïnteresseerd in een sim only abonnement bij Vodafone. Kijk dan eens op de Vodafone pagina waar je alle abonnementen bij Vodafone in één oogopslag kunt zien. Tevens vermelden wij daar de laatste aanbiedingen en acties die geldig zijn bij Vodafone Nederland.

Liberty Global

Verder kwam het volgende nieuws naar buiten deze week: Vodafone Nederland en het Amerikaanse Liberty Global, gaan zeer waarschijnlijk gezamenlijk verder. De partijen hebben naar de buitenwereld bevestigd dat de partijen met elkaar in gesprek zijn over een eventuele fusie.

De Nederlandse tak van Vodafone wil volgens verschillende media verder met Liberty Global op de Europese markt, maar volgens Vodafone is daar geen sprake van. Het zou alleen gaan om een samenwerking op de Nederlandse markt van mobiele telefonie.

Nog geen akkoord

Hoewel de gesprekken gaande zijn wil dat nog niet zeggen dat er ook een akkoord in de lucht hangt. Beide bedrijven benadrukken dat er nog geen overeenkomst in zicht is. Als het uiteindelijk wel tot een samenwerking komt ontstaat er een tweede bedrijf met een vast mobiel netwerk. Waarschijnlijk met een nieuwe naam in Nederland. Liberty Global biedt momenteel ook al mobiele sim only abonnementen aan onder Ziggo Mobiel. Na een fusie met Vodafone zou het bedrijf dus meer inmenging willen krijgen in Nederland.

Niet iedereen is verheugd

Niet iedereen is blij met de mogelijke fusie. Voor de consument zou het mogelijk wel betekenen dat deze ‘nieuwe speler’ op de markt kan leiden tot nóg lagere prijzen voor mobiele telefoon-abonnementen op het netwerk van Vodafone. Verschillende analisten zijn echter bang dat Ziggo/Vodafone en KPN samen een te groot deel van de markt in handen krijgen.

Dit zou tevens negatieve gevolgen kunnen hebben voor aanbieders als Tele2 en T-Mobile, omdat zij dan een ‘mobile only’-netwerk blijven terwijl Ziggo en Vodafone dat niet meer zijn. Je kunt daarbij dan een abonnement afsluiten waarin je zowel breedband als mobiele telefonie in je pakket krijgt.