Tele2 is naast T-Mobile en Robin Mobile momenteel de enige provider waarbij je een sim only met onbeperkt internet kunt afsluiten. Eerder behoorde ook Youfone tot de club van unlimited-aanbieders, maar zij kozen ervoor om van een onbeperkte databundel af te stappen en te kiezen voor 20GB als hoogste bundel. Tele2 was met 25 euro per maand veruit de goedkoopste aanbieder van onbeperkt internet-abonnement met 4G. De provider blijft ook de goedkoopste, maar heeft wel besloten de prijs van de bundel met 3 euro te verhogen. Daarnaast is er een nieuwe databundel bijgekomen van 20GB per maand, die verkrijgbaar is voor dezelfde prijs als de vroegere Unlimited-bundel. Voor onbeperkt bellen, sms’en én internet ben je als nieuwe klant vanaf nu dus iets meer geld kwijt.

Hoe zien de prijsverhogingen bij Tele2 eruit?

Als je bij Tele2 een Unlimited abonnement afsloot, was je daarbij verplicht te kiezen voor een belbundel van minimaal 6 euro per maand. Voor dit extra bedrag kon je dan ook onbeperkt bellen en sms’en bij een onbeperkte bundel van 19 euro per maand. De prijs van een onbeperkte belbundel gaat omlaag van 6 naar 5 euro, maar de unlimited databundel gaat omhoog van 19 naar 23 euro. Een abonnement met onbeperkt bellen, internet en sms kost nu dus 28 euro. Wel nieuw is de mogelijkheid om te kiezen voor 100 belminuten in combinatie met onbeperkt data. In dat geval ben je 25 euro kwijt.

Tele2 grootNieuw: databundel van 20GB
Door de prijswijziging heeft Tele2 besloten ook een databundel van 20 GB aan te bieden. Deze bundel kan ook worden afsloten zonder bellen of sms’en, waardoor het maandbedrag uitkomt op 19 euro. Ook andere internetbundels zijn nu af te sluiten zonder een bel- of en sms-bundel. De prijzen voor de belbundels zijn wel gedaald. Deze zijn nu 2 en 5 euro waar deze voorheen 3 en 6 euro kostten voor respectievelijk een belbundel met 100 minuten of een onbeperkte bundel.

Alleen voor nieuwe klanten

Een laatste wijziging is te vinden in de contractduur van de abonnementen. Voorheen was het mogelijk om een abonnement met maandelijkse opzegbaarheid te kiezen voor slechts 1 euro per maand méér. Tele2 heeft dit gewijzigd naar een opslag van 2 euro per maand. Wil je liever een contract van één jaar, dan kan dat nu ook voor een bijbetaling van 1 euro per maand. Zie hieronder een complete lijst van de wijzigingen. De wijzigingen gaan in per 25 april en geldt alleen voor nieuwe klanten.

  • 2000 MB: €9 (voorheen €8)
  • 5000 MB: €12 (voorheen €12)
  • 10 GB: €15 (voorheen €15)
  • 20 GB: €19 (nieuw)
  • Unlimited data: €23 (voorheen €19)
  • 100 belminuten/sms: €2 (voorheen €3)
  • Onbeperkt bellen/sms: €5 (voorheen €6)

Abonnementen met onbeperkt internet zijn zeer populair

Unlimited sim only abonnementen zijn razend populair. Zo wist T-Mobile 250.000 nieuwe klanten te verwelkomen afgelopen jaar, grotendeels dankzij het Unlimited abonnement. Met een onbeperkt abonnement kun je voor een vaste prijs per maand eindeloos internetten, social media gebruiken en audio en video streamen. “Unlimited” is in dit geval ook echt onbeperkt, tenzij je misbruik maakt van de bundel (uitleg). In de praktijk blijkt dit niet vaak voor te komen. Daarmee is het abonnement een uitkomst voor grootgebruikers en maken vooral jongeren, 20-ers en 30-ers hiervan gebruik.

Bekijk hier alle tarieven bij Tele2.