Bij een sim only kun je naar eigen wens je abonnement samenstellen. Je kunt zelf het aantal belminuten en/of sms’jes en/of MB’s kiezen. Aanbieders zoals Simpel bieden tegenwoordig steeds vaker een abonnement met onbeperkt bellen aan, en deze abonnementen worden door de jaren heen ook steeds populairder. Het is altijd goed te kijken wat ‘Sim only Onbeperkt bellen’ wil zeggen. Je betaalt dan een vast tarief per maand en voor dit tarief kun je dan op ieder gewenst moment bellen. Wat de voorwaarden zijn, hangt af van de provider. Lees deze dus door voordat je een abonnement af gaat sluiten met onbeperkt bellen, sms’en of zelfs met onbeperkt internet.

Simpel Belrevolutie

1. Onbeperkt bellen

Een groot voordeel van onbeperkt bellen is dat jij zoveel kunt bellen als je wil. Voor een grote beller is het dus erg interessant. Om te kiezen of dat het een geschikte optie voor je is, moet je wel de inschatting maken of en hoeveel minuten je per maand denkt te verbruiken. Wanneer je nu een lopend abonnement hebt kun je op de facturen bekijken wat je gemiddeld belt. Het is daarom goed om het gemiddelde van de laatste maanden te nemen en dan kun je bekijken welke sim only provider het beste aanbod heeft. Let ook goed op de internetbundels, deze zijn vaak erg duur. Je zou eens kunnen kijken bij Robin Mobile. Neem de tijd om alle opties af te wegen en dan kun jij de keuze maken of dat dit sim only abonnement bij jou past.

2. Onbeperkt internetten

Wil je graag weten of je ook gebruik kan maken van een sim only met onbeperkt internet? Het antwoord op de vraag hangt af van welke provider je kiest, maar ook van welke bundel het gaat worden. Er zijn verschillende mogelijkheden met onbeperkt internet. Er zijn echter ook providers die geen mogelijkheid bieden tot onbeperkt internet. Maar er zijn ook providers die alleen maar sim only abonnementen met onbeperkt internet aanbieden zoals Robin Mobile.

Robin Mobile onbeperkt

Als je een andere provider gaat kiezen, moet je er wel goed op letten wat de snelheid is van het internet. Als er staat dat het onbeperkt internet is. Er zijn een aantal providers waarbij je een aantal MB’s op volle snelheid hebt, maar als je dan het limiet bereikt ga je terug naar een erg trage verbinding. Dan kun je veel dingen niet mee doen en de vraag is dan wat je er aan hebt en of dat voor jou wel een goede keuze is. Bekijk daarom goed welke opties er zijn met sim only en onbeperkt internet.

3. Onbeperkt SMS’en

Er zijn nog steeds veel sim only providers die sms bundels aanbieden waarbij jij als klant onbeperkt kunt bellen en/of sms’en. Het kan zijn dat het wordt aangeboden voor een paar euro per maand. Maar het kan ook kosteloos zijn bij sommige abonnementen. Of je de keuze gaat maken voor onbeperkt sms’en, hangt af van je eigen gebruik. Veel consumenten maken er niet zoveel gebruik van, dan zou het dus minder aantrekkelijk kunnen zijn voor je.

Hoe werkt onbeperkt sms’en eigenlijk?
Als jij een provider hebt die het onbeperkt sms’en aanbiedt dan wil dat zeggen dat je onbeperkt sms’jes mag versturen, en daar wordt dus niets extra afgerekend. Je kunt hierbij dus zoveel sms’jes versturen als je wil en allemaal zonder limiet. Meestal wordt het vanaf nu standaard aangeboden in de abonnementen door providers. Het is een lokkertje om klanten binnen te halen.

Als de dienst onbeperkt sms’en wordt aangeboden, kan het ook wel interessant zijn voor je. Als je namelijk geen gebruik maakt van internet op je mobiele telefoon, dan is het wel interessant. Diensten als WhatsApp kunnen dan niet gebruikt worden, of tegen extra kosten. Als je dan toch berichtjes wil sturen dan kun je dat het beste via SMS doen en dan is onbeperkt sms berichten versturen dus wel interessant.