Tele2 biedt vanaf deze maand nieuwe roamingbundels aan voor alle EU-landen. Daarbij heeft Tele2 de prijzen flink verlaagd ten opzichte van voorheen. Wanneer je nu een bundel 100MB data neemt betaal je geen €7,50 meer, maar slechts €2. De meest interessante databundel is echter die van 1000MB, waarmee je beter uit de voeten kunt. Deze bundel kost je €10 per maand en is een maand geldig. Daarmee kun je tijdens je vakantieweken behoorlijk veel data verbruiken. De buitenlandbundels zijn uiteraard ook te bestellen bij een sim only abonnement van Tele2.

Welke 4G abonnementen worden nu aangeboden?

Een enorm voordeel bij Tele2 momenteel is dat de Zweedse provider een eigen 4G netwerk heeft. Niet heel veel mensen zitten nog op dat 4G netwerk, waardoor het ontzettend hoge pieksnelheden weet te bereiken. Ook in alle andere EU-landen beschik je tijdens je vakantieperiode over 4G internet. Heb je minder data nodig dan de 1000MB die in het voorbeeld is gebruikt, dan kun je ook een 500MB-bundel afsluiten. Deze bundel kost je eenmalig €6.

Tele2

EU bundels

Deze databundels voor het buitenland zijn dus in alle EU-landen te gebruiken, en daarnaast ook in de Europese landen Noorwegen, Ijsland, Zwitserland en Liechtenstein. Het volledige vakantie-aanbod van Tele2 bestaat nu uit de volgende EU-bundels:

  • EU 100 MB: €2 (was €7,50)
  • EU 500 MB: €6
  • EU 1000 MB: €10

Voor alle vakantiebundels geldt een geldigheidsduur van één maand (30 dagen). De nieuwe tarieven gaan aan het einde van april in, dus vlak voor de meivakantie. In de meivakantie zou je dus al gebruik kunnen maken van de nieuwe scherpe vakantiebundels van Tele2!

Flinke verbetering ten opzichte van eerdere bundels

Voorheen bood Tele2 veel kleinere vakantiebundels aan. Het aanbod bestond toen uit een bundel van 10MB, 50MB en 100MB. Deze bundels hadden een geldigheidsduur van slechts 1 dag of 1 week, waardoor mensen vaak meerdere malen een losse bundel moesten aanschaffen. Nu probeert Tele2 het de vakantieganger dus een stuk aangenamer te maken; vóórdat je op vakantie gaat stel je een bundel in en kunt deze gedurende de gehele vakantie gebruiken. Wanneer je langer dan 30 dagen op vakantie gaat, dien je wel nog een tweede keer een bundel te kopen.

Tele2 is niet de enige provider die de databundels voor het buitenland op de schop heeft gegooid. Dit valt namelijk samen met de nieuwe roamingregels in Europa. KPN en Vodafone hebben enkele dagen geleden ook al hun roamingbundels aangepast. In 2017 wordt roaming afgeschaft. Tot die tijd betaal je nu dus een stuk minder in Europa. Buiten Europa gelden vaak nog wel erg hoge tarieven die per land sterk kunnen verschillen. Vanaf 2017 is het waarschijnlijk ook mogelijk om gebruik te maken van 4G internet in vliegtuigen. Een voordeel van Tele2 ten opzichte van andere providers is dat Tele2 de data die je in het buitenland verbruikt niet aftrekt van jouw eigen databundel.

Bellen met 4G nu ook mogelijk

Zweedse prijsvechter Tele2 heeft sinds vandaag ‘bellen via 4G’ geactiveerd. Daarmee is Tele2 de eerste provider in Nederland die het mogelijk maakt te bellen over het 4G netwerk. Tot op heden was 4G bij verschillende providers in Nederland alleen nog mogelijk voor mobiel internet. Ook KPN en T-Mobile zijn bezig met 4G bellen, maar Tele2 introduceert deze mogelijkheid als eerste. Lange tijd was Tele2 erg afhankelijkheid van T-Mobile. De provider opereerde lange tijd via het 3G netwerk van T-Mobile, maar heeft enkele jaren geleden besloten volledig in te zetten op een eigen 4G netwerk. De Tele2-klanten kunnen vanaf nu gebruik maken van ‘Voice over LTE’, wat betekent dat er gebeld kan worden via hun eigen 4G netwerk. Zoals gezegd testen KPN, Vodafone maar ook T-Mobile al jaren met het digitaal bellen, maar hebben dat nog niet ingebouwd in hun 4G netwerk. Voor hen is de druk ook minder groot, omdat zij zelf 2G- en 3G-netwerken aanbieden in tegenstelling tot Tele2.

4G ready telefoon vereist
Voor het 4G bellen via het 4G netwerk van Tele2 is wel een geschikte smartphone benodigd. De meeste high-end smartphones van tegenwoordig ondersteunen deze mogelijkheid al, vooral de toestellen van Apple en Samsung (Galaxy). Wie niet over een geschikte smartphone beschikt, wordt nog teruggeschakeld naar het netwerk van T-Mobile. Voor deze klanten verandert er dus niet. De eerste klanten kunnen vanaf vandaag al bellen via 4G. De mogelijkheid tot 4G bellen zal de komende weken verder worden uitgebreid naar alle huidige en nieuwe klanten.