Provider Tele2.nl is door de magische grens van 1 miljoen gebroken. Klanten welteverstaan. Het gaat ontzettend hard bij Tele2. Nog maar een jaar geleden lanceerde men het eigen netwerk, het eerste 4G-only netwerk ter wereld. En sinds dat moment is het aantal klanten met maar liefst 20 procent gegroeid. Dat heeft de provider voornamelijk te danken aan de sterke marketingcampagne in combinatie met de tactische keuze voor scherpe en unieke abonnementen.

Specialist in grote databundels

Het aanbod aan abonnementen van Tele2 is uniek in Nederland. Het bedrijf focust vooral op grote databundels. Zo kan je als particuliere klant kiezen voor databundels tot wel 24 GB. Voor zakelijke klanten zijn er nog veel grotere databundels beschikbaar. Deze week kwam Tele2 met de zogenaamde Company Bundles, dat zijn bundels waar je als medewerkers van een bedrijf samen uit kunt putten. Deze bundels zijn er zelfs in oplopende omvang tot een maximum van 4TB. Dit maakt het aanbod van Tele2 uniek in Nederland.

>1 miljoen klanten

En dat levert de provider dus nu al de miljoenste klant op. Dana Dekker uit Zaandam werd afgelopen weekend feestelijk binnengehaald en welkom geheten door Tele2. En daar zal het vermoedelijk niet stoppen. Tele2 profileert zich nadrukkelijk als een challenger, die probeert de markt open te breken. En het moet gezegd, dat doet men uitstekend. Het bedrijf is nog niet zo lang actief in Nederland en is de strijd aangegaan met KPN, T-Mobile en Vodafone, die alle drie al een eigen netwerk in Nederland hadden. Maar in drie jaar tijd heeft het een eigen 4G netwerk uit weten te rollen met landelijke dekking. Vanwege dat netwerk en de unieke grote databundels tegen concurrerende prijzen moet je Tele2 zeker overwegen als je een sim only gaat afsluiten. Een miljoen mensen gingen je al voor.

Tele2 is de eerste provider met een bundel van 4TB

Tele2 heeft de afgelopen week ook nieuwe zakelijke mobiele abonnementen gelanceerd. Voortaan kan je als zakelijke gebruiker je abonnement op zodanige wijze samenstellen dat deze perfect aansluit op de behoeften van jouw organisatie. Onbeperkt bellen is standaard, de databundels kunnen variëren van 1 GB tot 24 GB. Daarnaast komt Tele2 met iets nieuws: Company Bundles. Dat is één grote databundel voor alle medewerkers binnen je bedrijf. Deze bundels zijn er vanaf 20 GB tot maar liefst 4 TB. Daarmee is het de grootste databundel (los van bundels met onbeperkt internet) die je in Nederland kunt krijgen.

Je kunt de abonnementen afsluiten als sim only of met 4G smartphones. Tele2 heeft het afgelopen jaar als eerste ter wereld een 4G-only netwerk uitgerold en dat legt de provider bepaald geen windeieren. Sinds de uitrol van het netwerk hebben tienduizenden bedrijven een mobiel zakelijk abonnement bij Tele2 afgesloten. Vorige week overschreed het aantal gebruikers van het 4G netwerk al de grens van een miljoen. En met de lancering van de nieuwe zakelijke abonnementen verwacht men dat het aantal klanten nog verder zal groeien.

Bundels voor bedrijven

Behalve voor individuele bundels kan je bij Tele2 nu dus ook kiezen voor Company Bundles. Dat zijn een soort datapools, waar meerdere of alle medewerkers van je bedrijf uit kunnen putten. Afhankelijk van de behoefte binnen je organisatie kun je kiezen voor databundels van 20, 50, 100 of 500 GB of 1, 2 of 4 TB. Je kunt de bundels naar behoefte combineren met een belbundel. En je kunt er ook voor kiezen om een paar grootgebruikers binnen je organisatie een individuele bundel te geven. Is die bundel op, dan kunnen ze alsnog terugvallen op de Company Bundle. Dit gebeurt automatisch.

‘Actief advies’
Tele2 gaat haar klanten actief adviseren over de omvang van de databundel. Door middel van een praktische online portal krijg je doorlopend inzicht in het verbruik van je medewerkers. Je kunt iedere maand de totale bundel, maar ook de limieten van je medewerkers aanpassen. Medewerkers krijgen een sms’je als ze 80% en 100% van hun tegoed hebben verbruikt. Via de online beheertool heb je voortdurend de controle over het verbruik. Op die manier hou je de kosten volledig zelf in de hand.