T-Mobile introduceerde enige tijd geleden als eerste van alle providers een sim only abonnement met onbeperkt internet, voor slechts 35 euro per maand. Wanneer je met meerdere mensen gebruik maakt van T-Mobile Samen, krijgt ieder lid van de groep 5 euro korting waardoor het bedrag zelfs op 30 euro per maand uitkomt. Andere providers moesten hierop reageren. Vodafone en KPN reageerden laconiek, zij stelden dat het hun abonnementen met ruimte databundels eigen ook al als ‘onbeperkt’ geldt voor vrijwel alle consumenten. Tele2 vond blijkbaar wél dat er gereageerd moest worden: de Zweedse provider brengt de stijd om grote data abonnementen tot een nieuwe hoogte met de introductie van het Unlimited sim only abonnement voor slechts 25 euro per maand. De nieuwe sim only abonnementen zijn per 17 mei verkrijgbaar. Vanaf 8 juni is het abonnement ook geldig in de EU. Dat betekent dat je ook buiten de Nederlandse grenzen gebruik kunt maken van je abonnement, tot 6GB binnen de EU.

Tele2 Unlimited sim onlyTele2 Sim Only

Vanaf 17 mei worden alle sim only abonnementen bij Tele2 1 tot 10 euro goedkoper. Een bundel (met 25GB aan data) zal het assortiment verlaten, maar dat abonnement zal niemand missen: Tele2 introduceert net als T-Mobile een ‘Unlimited’ sim only abonnement met onbeperkt bellen, sms’en én data via het razendsnelle 4G netwerk van Tele2. Hiermee kun je dus genieten van onbeperkt telefoneren, onbeperkt sms’en en ook onbeperkt data waar dan ook in Nederland en Europa. Er gelden alleen beperkingen tegen misbruik, net als T-Mobile.

Onbeperkt internet in opkomst

T-Mobile heeft door de introductie van een abonnement met onbeperkt internet een enorme boost gegeven aan het gebruik van sim only abonnementen, zeker voor grootverbruikers. De provider verwelkomde de afgelopen maanden meer dan honderdduizend nieuwe klanten door de introductie van dit abonnement. Andere providers hebben afwachtend gereageerd, maar nu vindt Tele2 dat het dan ook echt in actie moet komen met een dergelijk abonnement. De provider kan er niet meer omheen: de introductie van een onbeperkt internet abonnement is vanaf 17 mei jongstleden een feit. Niet alleen de sim only met onbeperkt bellen, sms’en en internetten heeft een aantrekkelijke prijs, ook de andere abonnementen van Tele2 zijn scherp afgeprijsd. Zo is de 2GB databundel niet langer meer aanwezig, maar wordt de 5GB bundel sterk afgeprijsd en is deze prijs zelfs lager dan de oorspronkelijke 2GB bundel.

Klanten kunnen nu kiezen voor 100 belminuten of onbeperkt bellen, in combinatie met diverse databundels (1GB, 5GB, 10GB) of dus zelfs voor onbeperkt data. Wil je volledig flexibel blijven en het abonnement graag uitproberen? Voor 1 euro extra per maand sluit je het Unlimited abonnement af met een contractduur van één maand: dit betekent een maandelijk opzegbaar abonnement die je iedere maand vrijblijvend kunt opzeggen!

Voorwaarden van Tele2 Unlimited

Veel consumenten vragen zich af of het met zo’n Unlimited abonnement inderdaad mogelijk is om écht onbeperkt data te verbruiken. Het antwoord is in principe ‘ja’. Er zijn echter wel enkele voorwaarden voor het abonnement. Tele2 heeft een daglimiet van 5GB ingesteld. Daarna heb je twee keuzes: de volgende dag wordt automatisch een nieuwe bundel van 5Gb geactiveerd, of je stuurt een sms naar 1280 met de tekst ‘NOG 1GB’. Je limiet wordt dan direct weer verhoogd en zo kun je direct weer verder met ‘onbeperkt’ internetten. Vanaf 8 juni is dit dus ook mogelijk in de EU. Daar is de databundel wel beperkt tot 6GB per maand. Wil je meer internetten? Dan verbruik je 0,009 euro per MB.

Gerelateerd nieuws: