T-Mobile is het afgelopen jaar een offensief begonnen op de telecommarkt in Nederland. Waar de provider in bijvoorbeeld de Verenigde Staten al jarenlang bekend staat als prijsvechter, lagen de prijzen in Nederland voorheen nog gemiddeld hoog. Daar is nu verandering in gekomen.

Enige tijd geleden lanceerde T-Mobile al het Unlimited GO sim only abonnement waar je onbeperkt mee kunt bellen, sms’en en internetten en kwam de provider daarnaast met Datavrije Muziek waarmee je onbeperkt muziek kunt luisteren.

Vandaag introduceert de prijsvechter het loyaliteitsprogramma T-Mobile Samen. Klanten krijgen hierbij 5 euro korting op hun mobiele abonnement wanneer ze een groep aanmaken met drie personen.

T-Mobile Samen

Met dit loyaliteitsprogramma probeert de provider de abonnees sterker aan zich te binden en de kans op overstappen kleiner te maken. Daarnaast hoopt de provider hierdoor ook meer abonnees te trekken en de groei die dit jaar is ingezet verder door te trekken.

T-Mobile Samen geldt zowel voor het Unlimited Go abonnement als andere sim only abonnementen van T-Mobile. Het enige wat je als klant moet doen is je met minimaal drie personen aanmelden voor het loyaliteitsprogramma.

Daarna wordt de korting automatisch berekend op je maandelijkse factuur.

T-Mobiel samen

Hoe werkt het?

Wanneer je met drie personen een mobiel- of sim only abonnement hebt bij T-Mobile, bijvoorbeeld met twee andere familieleden of vrienden, dien je je gezamenlijk aan te melden voor de dienst.

Dit kan op de website van de provider. Hierbij kun je na het inloggen met je account een groep aanmaken waarin je de telefoonnummers van vrienden in kunt aangeven. T-Mobile checkt vervolgens of de andere telefoonnummers ook een abonnement bij T-Mobile hebben, waarna de 5 euro korting wordt verrekend.

Het maakt T-Mobile niet uit met wie je de groep deelt. Kennissen, vrienden, collega’s, alles is toegestaan. Voor €5 korting dien je wel over een Unlimited GO abonnement te beschikken met onbeperkt internet, wanneer de andere personen een andere bundel hebben wordt de korting lager (€2,50). Je mag elk moment van de dag een groep verlaten of wisselen van groep.

De dienst geldt niet voor zakelijke abonnementen of prepaid klanten.

Traditionele loyaliteitsprogramma’s achterhaald

De provider stelt dat traditionele loyaliteitsprogramma’s zijn achterhaald. Ze geven de klanten alleen korting bij abonnementen die worden toegevoegd op hetzelfde woonadres.

Dit is volgens Soren Abildgaard, CEO van T-Mobile, dan ook een unieke stap: “Natuurlijk is T-Mobile Samen de ideale manier voor gezinnen om op hun T-Mobile abonnementen te besparen. Maar we vinden het ook prima als je een groep aanmaakt met je buurman, neef, studiegenoot, voetbalvriend of de plaatselijke autodealer. Zo bieden we onze klanten volledige keuzevrijheid, zonder gedoe.”

Abildgaard wil het daverende succes van Go Unlimited delen met de klanten: “De introductie van het Go Unlimited abonnement was een doorslaand succes voor T-Mobile en verloopt ver boven onze verwachtingen. Maar we zijn nog niet klaar met het opschudden van de telecommarkt. Met T-Mobile Samen belonen we onze abonnees die deel uitmaken van het snelgroeiende T-Mobile netwerk met ruim drie miljoen abonnees door ze extra kortingen te bieden.”