T-Mobile heeft iets nieuws bedacht om meer nieuwe klanten voor telefonie en sim only te trekken. Nieuwe klanten van T-Mobile kunnen namelijk vanaf nu gebruik maken van een ‘proeftijd’ van een maand. Wanneer een klant in de eerste maand niet tevreden is met het netwerk van T-Mobile, kan het abonnement zonder problemen direct weer opgezegd worden. In september werd de proeftijd ingevoerd als tijdelijke campagne, maar het beviel zo goed dat de provider ervoor heeft gekozen de proeftijd definitief in te voeren.

T-Mobile heeft een uitstekende dekking

T-Mobile wil af van het negatieve imago dat men in het verleden kreeg; veel klanten klaagden toentertijd over het bereik van de provider. De provider wil met deze proeftijd bewijzen dat het bereik van T-Mobile in Nederland momenteel uitstekend is, ook voor 4G. T-Mobile heeft momenteel ook een volledige 4G dekking in Nederland, en inmiddels evenveel antennes als KPN en Vodafone (zo’n 7.000).

Uitstekend 4G netwerk

In september van vorig jaar werd de proeftijd voor het eerst ingevoerd ter promotie van het nieuwe 4G netwerk van T-Mobile. De provider schrijft dat zij het belangrijk vinden dat klanten een weloverwogen keuze moeten maken, en dat zij er vertrouwen in hebben dat T-Mobile tot tevredenheid zal leiden bij nieuwe klanten. T-Mobile adverteert momenteel dan ook met de slogan: “Test ons nu”. Wanneer iemand een smartphone bij zijn of haar abonnement neemt, moet de smartphone wel weer ingeleverd worden wanneer men besluit niet door te gaan met een abonnement bij T-Mobile. Voor sim only-klanten geldt dit uiteraard niet, daarbij vervalt alleen het abonnement na één maand en kan de klant voor die tijd zonder problemen overstappen naar een andere provider.

Test one nu T-Mobile

Bellen met 4G

Nog meer nieuws: KPN heeft al aangekondigd dat ze in 2016 bellen over het 4G netwerk aan willen bieden. Deze plannen zou T-Mobile ook hebben. T-Mobile wil het VoLTE aanbieden in 2016. Daarbij zou T-Mobile al een tijdje bezig zijn met het aanpassen van de netwerkapparatuur, die gemaakt is door Huawei. Op een bijeenkomst in Zeeland heeft GSM Helpdesk gesproken met T-Mobile. Tijdens een gesprek heeft Richard Marijs, netwerkspecialist bij T-Mobile, aangegeven dat VoLTE ook naar T-Mobile zal komen. Voice-over-LTE heeft alleen geen haast binnen het bedrijf, dit heeft er mee te maken dat het aantal toestellen wat deze functie kan ondersteunen nog erg beperkt is. Maar het zou al wel vast staan dat VoLTE ergens in 2016 gelanceerd gaat worden. T-Mobile wil daarbij alle klanten dezelfde kwaliteit bieden. Ze hebben dan eerst een volledig dekkend 4G netwerk nodig. Ze verwachten binnenkort een een dekking te hebben van 100%.

Voice-over-LTE

VoLTE staat voor voice-over-LTE. Het gaat over het bellen over het 4G netwerk. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om snel een verbinding op te zetten, je kunt hierdoor je gesprekspartner sneller bereiken. Het nadeel is wel dat het via dezelfde provider moet. Op dit moment wordt in Zuid-Korea een test gedaan voor het gebruik van VoLTE tussen verschillende providers. Maar het zal nog even duren voordat wij er ook gebruik van kunnen maken. Toch zijn er al plannen dat er in 2016 al het een en ander gebruikt zal worden. Ook in Nederland zal het vast en zeker nog getest worden en daar horen we dan snel meer over. Wij van simonlyvergelijken.nl laten je gemakkelijk de snelste abonnementen vergelijken.