T-Mobile biedt vanaf nu de mogelijkheid aan gebruikers om het nieuwe T-Mobile 4G netwerk één maand uit te proberen met een zogenaamd ‘proefabonnement’. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt. Mocht het netwerk van T-Mobile tegenvallen, dan is het abonnement (dat de naam ‘Test ons nu’ heeft gekregen) tot een maand na het afsluiten kosteloos op te zeggen. T-Mobile betaalt zelfs de aansluitkosten en het aanbetaalde bedrag voor de smartphone terug wanneer je besluit toch niet klant te worden van het bedrijf. Het abonnementsgeld voor de afgelopen maand wordt uiteraard wel gewoon geïncasseerd.

Proefabonnement bij T-Mobile

Commercieel directeur Marco Kind spreekt zich uit over het proefabonnement; “Ons oude netwerk is vaak een reden geweest dat mensen niet kozen voor T-Mobile”, aldus Kind. Met het nieuwe proefabonnement hoopt T-Mobile dat klanten worden overgehaald om het nieuwe 4G netwerk van T-Mobile te proberen. Het proefabonnement geldt niet alleen voor abonnementen met een telefoon, maar ook voor 4G abonnementen van de provider. De provider heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om het nieuwe 4G netwerk goed in de lucht te krijgen, door te zorgen voor een goede dekking in geheel Nederland. Sinds vorige maand is het T-Mobile 4G netwerk landelijk dekkend. Dit betekent dat maar liefst 95 procent van de Nederlandse bevolking in een gebied leeft waar de provider buitenshuis dekking van het 4G netwerk heeft. Het proefabonnement zit nog in een testfase, en is te proberen tot eind 2015. Daarna evalueert de provider de eerste resultaten van het proefabonnement.

T-Mobile 4G

Netwerkproblemen verleden tijd?

Toen het gebruik van smartphones rond 2010 steeds verder toenam, kreeg T-Mobile meerdere malen met een grote netwerkstoring te maken. Hierdoor konden klanten niet of nauwelijks gebruik maken van de diensten van de telecomaanbieder, wat voor het vertrek van veel klanten zorgde. Toch wist T-Mobile zich uit de situatie te redden, door de capaciteit van haar netwerk flink uit te breiden. Hoewel men ook later dat jaar nog klaagde over een trage of niet goed werkende netwerkverbinding, heeft T-Mobile momenteel een zeer stabiel 4G-netwerk op weten te zetten.

Waar richt T-Mobile zich op?
In tegenstelling tot een aantal andere telecomaanbieders in Nederland, richt T-Mobile zich enkel op het aanbieden van mobiele telefonie en mobiel internet. Dit doet men in de vorm van sim only, abonnementen in combinatie met een mobiele telefoon en prepaid simkaarten. Het is bij T-Mobile nog niet mogelijk om een alles-in-1 pakket af te sluiten, waarbij je bijvoorbeeld ook televisie en internet bij de provider afsluit.

Onderscheidend vermogen

De provider onderscheidt zich echter van andere telecomaanbieder in Nederland, door een breed aanbod aan voordeelbundels aan haar klanten aan te bieden, een uniek spaarprogramma te introduceren voor kortingen op activiteiten en de maandelijkse factuur en een grote mate van flexibiliteit te bieden bij het samenstellen van sim only bundels en abonnementen van de provider.