Uit een onafhankelijk onderzoek van Telecompaper blijkt dat klanten van Simyo, KPN en T-Mobile de meeste tevredenheid rapporteren over hun telecomprovider. De drie providers worden daarom door de ondervraagden het meest vaak aanbevolen aan anderen. Uit een recent onderzoek van de Consumentenbond bleek ook al dat de klanten het meest tevreden waren over deze providers.

Simyo op nummer 1

Simyo spant in het onderzoek de kroon met de hoogste klanttevredenheid. Net als bij de Consumentenbond waar de provider zelfs zeven keer op rij werd uitgeroepen tot de beste mobiele provider in Nederland. Maar liefst 69 procent van alle abonnees van Simyo geeft aan dermate tevreden te zijn over Simyo dat zij de provider aan anderen zouden aanbevelen. In vergelijking met de andere elf providers in Nederland hebben zij daarmee de hoogste WoM-score (‘Word of Mouth’). Deze WoM-score is een betrouwbare maatstaf om de klanttevredenheid te weerspiegelen. Om tot een betrouwbaar resultaat te komen zijn zo’n 8.000 klanten ondervraagd van alle Nederlanders telecomproviders.

Telecompaper

Volgens Telecompaper scoort Simyo zo hoog vanwege het specifieke aanbod aan scherp geprijsde sim only-abonnementen. De provider biedt niet de goedkoopste abonnementen aan op de Nederlandse markt, maar de prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend. Uit voorgaande WoM-scores blijkt dat Simyo structureel de nummer 1-positie bezet bij de onderzoeken van Telecompaper. Hoewel de scores in de afgelopen jaren wel dichter bij elkaar zijn gaan liggen. Zo volgt KPN op slechts 3 procent.

KPN op de hielen, T-Mobile komt er aan

Waar T-Mobile bij de Consumentenbond voorheen niet in de top 3 voor kwam, hebben zij bij het meest recente onderzoek de derde positie ingenomen ten koste van Youfone. T-Mobile timmert het laatste jaar goed aan de weg, want ook de WoM score is stijgende ten opzichte van voorgaande jaren. T-Mobile ligt met een percentage van 63 procent slechts 3 procent achter KPN (66 procent). Vorig jaar kwam T-Mobile nog niet in de top 5 van het WoM-onderzoek voor, KPN scoort daarentegen al jaren constant met een vaste tweede plaats.