Wanneer jouw telefoon nog prima werkt en je hebt geen behoefte aan een nieuw toestel dan is een sim only de ideale oplossing voor jou.

Je hebt alleen maar een simkaart nodig die je gebruikt in jouw eigen vertrouwde mobiel.

Bovendien kan je al een super goedkoop sim only abonnement afsluiten waardoor je maandelijkse kosten per maand aanzienlijk lager zijn dan bij een abonnement met een bijbehorend toestel.

Vergeet ook niet dat de providers van een abonnement met een gratis toestel, de kosten van het toestel wel op een andere manier verhalen.

Jij kiest wat bij je past

Je hebt zelf het beste inzicht in jouw telefoongedrag. Als jij maar weinig belt, af en toe een SMS verzend en misschien soms iets opzoekt op internet, zou het zonde zijn om de hoofdprijs te betalen.

Maar ook als jij een liefhebber bent van Facebook en graag de nieuwste filmpjes kijkt op Youtube en je mobiel als navigatiesysteem gebruikt, is het helemaal niet nodig om per maand veel te betalen.

Jij kiest een bundel die precies bij jou past en betaalt dus niet voor zaken die je niet gebruikt. Met sim only heb je de mogelijkheid om alles aan te passen aan jouw wensen.

Je wilt natuurlijk goed zicht houden op het telefoongebruik van je kind. Je vindt het prima dat je zoon of dochter naar huis belt om te zeggen dat hij of zij iets later thuiskomt. Maar je wilt niet dat ze van alles van het internet downloaden of een telefoontje plegen naar die leuke tante die in Australië woont.

Abonnement voor kind

Dan is het een goed idee om een sim only af te sluiten voor je kind. Zo houd jij alle kosten goed in de gaten en kom je niet voor nare verrassingen te staan. De voordelen op een rij:

  • Je hebt geen nieuw toestel nodig
  • Jij bepaalt welke bundel het beste bij jouw past
  • Je maandkosten zijn veel lager dan bij een abonnement met gratis toestel
  • Je houdt makkelijk toezicht op het belgedrag van je kind

Ben je overtuigd? Sim only vergelijken kan direct op onze homepage! De laatste aanbiedingen van dit moment kun je daar ook vinden.

Enkele tips bij het vergelijken

  1. Wanneer je erg gehecht bent aan je mobiele telefoon maar wel toe bent aan een ander abonnement dan zou een sim only een prima oplossing voor je kunnen zijn. Dit abonnement is sowieso al veel goedkoper dan wanneer je een contract afsluit en er een toestel bijkrijgt. Het is gebleken dat de providers de kosten van een gratis toestel op een andere manier verhalen op de consument.
  2. Je wilt ook niet betalen voor zaken die je niet gebruikt. Wanneer jij bijna niet belt, is het natuurlijk niet nodig dat je per maand 300 belminuten tot je beschikking hebt. Maak je daarentegen vaak gebruik van je mailbox of navigatie is het handig daar rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk niet met het stratenboek op schoot een adres opzoeken. Kies daarom een bundel alleen voor de zaken waarvan je echt gebruik maakt en pas die aan jouw wensen aan.
  3. Het is niet moeilijk om bij de aanbieders van sim only goed na te gaan wat ze precies aanbieden. Daarom is een vergelijkend warenonderzoek belangrijk. Bepaal eerst het aantal belminuten en internet MB’s dat je per maand nodig denkt te hebben. Ook kan je bekijken wat voor jou van belang is; gebruik jij vaak het Facebook, kijk je veel filmpjes op Youtube of stuur je veel mails. Wanneer je de bundels van de providers vergelijkt, zie je al snel welke bundel voor jou van toepassing is en ook nog eens het meest voordelig.
  4. Voordat je een abonnement aanschaft is het zaak om van tevoren te bepalen hoe lang jij aan een abonnement wilt vastzitten.
    Uit onderzoek blijkt in ieder geval wel dat het afsluiten van een tweejarig abonnement bij de meeste providers het goedkoopst is. Een maandelijks opzegbare bundel is ook populair, maar hier betaal je meestal 1 euro per maand meer voor dan een tweejarig abonnement.

Succes!