Als je kiest voor sim only, kan het zijn dat je graag je eigen nummer wil houden. Veel providers bieden je de mogelijkheid om een voordelig abonnement af te sluiten. Het is raadzaam om te bekijken wat de voordelen voor jou kunnen zijn met gratis nummerbehoud. Meestal kun je namelijk bij je provider je eigen nummer behouden en hoef je daar niets extra’s voor te betalen.

Je kunt dan aangeven dat je graag je nummer wil behouden, en zij zorgen er dan voor dat op de dag dat je nieuwe contract in gaat, je met de nieuwe simkaart gebruik kan blijven maken van je ‘oude’ nummer. Voor jou en jouw vrienden en kennissen is dat ook een voordeel, want je blijft gewoon bereikbaar op je huidige nummer. Ook hoef je dan niet gebruik te maken van een ander tijdelijk nummer, wat vroeger nog wel eens het geval was wanneer je overstapte naar een andere provider. Tegenwoordig is dat dus een stuk beter geregeld en verloopt de overstap een stuk soepeler. Vaak regelt je nieuwe provider ook het beëindigen van je huidige abonnement bij de provider die je wilt gaan verlaten.

Overstappen en minder betalen

Een voordeel overstappen (met nummbehoud) is dat je vaak minder gaat betalen wanneer je een goede vergelijking maakt van alle abonnementen en aanbieders. Op de homepage van onze website Simonlyvergelijken.nl vind je eenvoudig de goedkoopste abonnementen van dit moment. Het overstappen verloopt dus soepel, en je gaat direct vaak een stuk minder betalen. Wie wil dat nou niet? Steeds meer mensen maken de keuze voor sim only, de reden zal je vast en zeker bekend zijn inmiddels. Loopt je huidige telefoon abonnement met toestel ook bijna af? Bekijk dan welke aanbieder het meest geschikt is voor jou.

Prepaid of sim only?

Iedereen wil natuurlijk voordelig bellen, maar kies je dan voor prepaid of voor een sim only abonnement? De keuze zal afhankelijk zijn van je eigen wensen en behoeften. Om te beginnen is het goed om te kijken wat de voordelen zijn per aanbieder. Prepaid heeft bijvoorbeeld als voordeel dat je niet te maken krijgt met terugkomende kosten. Daarnaast kan het voordelig zijn wanneer je alleen zeer sporadisch belt en sms berichten verstuurt. Je gaat geen contract aan van 1 of 2 jaar en je gaat daarmee geen verplichting aan met welk bedrijf dan ook. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van de voordelen van direct betalen, waardoor je weet waar je qua kosten aan toe bent. Je krijgt hierbij dus geen factuur achteraf waarbij je verrast kunt worden door hogere kosten wanneer je over je bundel heen bent gegaan.

Het grote voordeel van een sim only is dat je onbezorgd kunt bellen, sms’en en/of internetten. Het kan zijn dat je onbeperkt kunt telefoneren voor een vast bedrag in de maand. Steeds meer providers bieden namelijk goedkope belbundels aan waarbij onbeperkt bellen mogelijk is, zoals met Simpel. Daar kun je dan volop gebruik van maken en meteen inzien wat jouw voordelen zijn. Of je nu voor prepaid of sim only gaat kiezen, hangt af van hoeveel je verbruikt en wat je per maand qua lasten aan kunt. Bekijk daarom nu voor jezelf of je voor sim only gaat kiezen of toch voor prepaid. Over het algemeen kiezen nog maar zeer weinig mensen voor prepaid, omdat de kosten voor sim only enorm laag zijn geworden. Vergelijk alle abonnementen maar eens op onze homepage; je bent vaak niet meer dan 10 euro kwijt per maand voor een abonnement met behoorlijk wat belminuten en internet MB’s.