Uit onderzoek van Simonlyvergelijken.nl is gebleken dat de meeste gebruikers van een prepaid simkaart 60-plussers zijn. Tevens blijkt dat senioren tegenwoordig steeds vaker kiezen voor een sim only. Eén van de belangrijkste redenen daarvoor is van financiële aard. De tarieven van een sim only liggen historisch laag en je bent maandelijks vaak zelfs goedkoper uit met een goedkope sim-only dan met prepaid. Steeds meer senioren kiezen dan ook voor de aanschaf van een smartphone, of een tweedehands smartphone van een familielid. De smartphonemarkt groeit dan ook het hardst onder de doelgroep senioren in vergelijking met jongere leeftijden. Steeds vaker kiezen providers er zelfs voor om een seniorentelefoon te combineren met een mobiel abonnement. Wat zijn de redenen van deze ontwikkeling?

1. Ouderen houden hun telefoon liever vast

Wat ook meespeelt is het feit dat veel 60-plussers helemaal niet zitten te wachten op het ‘nieuwste van het nieuwste’ toestel. Zij houden graag vast aan het vertrouwde mobiele toestel waaraan zij gewend zijn en zullen daarom minder snel kiezen voor een langdurig abonnement met een volledig nieuwe smartphone. Ook weten zij de provider dit toestel vaak zullen verhalen op andere kosten van het abonnement en dat ze er dus eigenlijk gewoon aan meebetalen. Bovendien krijgen senioren vaak een telefoon gratis of voor een zachte prijs van familieleden of kinderen.

2. Senioren zijn prijsbewust

Een andere belangrijke reden waarom senioren steeds vaker kiezen voor een sim only ligt in het feit dat ze meestal zeer prijsbewust zijn en veel aan prijs vergelijken doen. Ook laten senioren zich goed en uitgebreid voorlichten door bekenden en experts alvorens over te gaan tot het afsluiten van een abonnement. Het is voor veel senioren ideaal dat ze alleen een simkaart nodig hebben en de bundel precies naar hun wensen kunnen samenstellen.

3. Goed inzicht

De meeste 60-plussers hebben echter ook een zeer goed inzicht in het gebruik van de mobiele telefoon. Ze besteden daarom veel tijd aan het kiezen van de bundel die het meest bij ze past. Sommigen besteden veel tijd aan Facebook en houden op die manier contact met de kleinkinderen of familie in het buitenland. Anderen houden van uitgebreid bellen of maken veel gebruik van het internet en zullen dus daar hun bundel op afstemmen.

Tip: Ben jij ook een 60-plusser? Sim only vergelijken kan op onze homepagina.