Prepaid simkaarten

Op deze pagina worden binnenkort alle aanbiedingen voor een prepaid simkaart uiteengezet. Hoewel prepaid flink in populariteit is afgenomen, heeft het nog altijd enkele voordelen boven een sim only abonnement. Daarnaast kiezen consumenten soms ‘tijdelijk’ voor een extra prepaid kaart.

Wie kiest er nou nog voor een prepaid simkaart?

Sim only prepaidAls je al een telefoon hebt, waar je tevreden over bent en die goed werkt, kun je het beste een sim only abonnement afsluiten. Hierbij krijg je alleen een simkaart van je provider. Daarbij komt dat dit aanzienlijk goedkoper is dan wanneer je een abonnement afsluit, waarbij je een mobiele telefoon krijgt van je provider. Je moet dan in je abonnement ook de kosten van het mobiele toestel betalen. Sinds 2012 zijn dit soort abonnementen enorm toegenomen, omdat steeds meer mensen over een goed werkende mobiele telefoon beschikken. Er zijn tal van sim only abonnementen op de markt verkrijgbaar.

Geschiedenis

De ontwikkeling van de simkaart is begonnen in de jaren 80. Een simkaart is nodig om een telefoon in werking te stellen. Het is een chip waar op de achterkant een uniek nummer te vinden is. Zo kan een provider de simkaart activeren, wanneer je een abonnement afsluit. Op de simkaart staat ook een ISMI nummer (International Mobile Subscriber Identify) geprogrammeerd, welke gekoppeld wordt aan een mobiel nummer. Voor de veiligheid staan er ook zogenaamde algoritmes op. Je hebt reguliere simkaarten, maar ook de micro of nano simkaart. De micro-sim is een kleinere versie van de reguliere simkaart. Bij de nano-sim is de kleine plastic omranding weggevallen en is dit nu de kleinste simkaart die er is.

Prepaid vs sim only

Bij prepaid koop je een simkaart en kun je zonder abonnement gebruik maken van je telefoon. Je betaalt dan alleen als je je telefoon daadwerkelijk gebruikt. Dit is vooral handig als je vaak wordt gebeld, maar zelf niet zo veel belt. Als je tegoed verbruikt is, kun je je simkaart opwaarderen. Er zijn vele aanbieders van prepaid sim only. Je kunt onder andere bij Simyo, KPN, Telfort, Vodafone, AH mobiel terecht. Let er wel op dat je bij sommige aanbieders per minuut betaalt en niet per seconde, dan kun je dus wat duurder uit zijn.

Welke providers bieden prepaid simkaarten aan?

  • Simyo
  • KPN
  • Telfort
  • T-Mobile
  • Ortel
  • AH Mobile

Simyo: de goedkoopste aanbieder!

Uit het bovenstaande overzicht blijkt dat Simyo momenteel de goedkoopste tarieven voorlegt voor een prepaid simkaart. Je ontvangt daar een simkaart voor slechts 5 euro met 7,50 beltegoed. Hierdoor krijg je de kaart dus eigenlijk gewoon gratis met 2,50 euro extra beltegoed. Tevens is de 3-in-1 kaart gratis én worden er geen verzendkosten verrekend. Binnen drie werkdagen heb je de kaart in huis. Alle voordelen van deze simkaart zetten wij nog eens op een rij:

Kosten voor Simyo Prepaid
Kosten voor aanschaf:€ 5,-
Beltegoed:€ 7,50
3-in-1 prepaid simkaart: gratis
Verzendkosten: gratis
Tarieven bij Simyo Prepaid
Bellen voor:€ 0,10 per minuut
Sms’en voor:€ 0,10 per bericht
Starttarief:Géén starttarief
Internetten:€ 0,15 per MB

Ben hollandsnieuwe kpn robin-mobile simpel simyo t-mobile tele2 telfort vodafone youfone