Prepaid simkaart

Hoewel een prepaid simkaart flink in populariteit is afgenomen, heeft het nog altijd enkele voordelen boven een sim only abonnement. Sommige consumenten prefereren daarom nog altijd een prepaid kaart boven een sim only abonnement.

Prepaid sim only

Natuurlijk hangt dit af van verschillende situaties. We noemen drie redenen:

3 redenen om voor prepaid te kiezen

  1. Wanneer je écht weinig belt met een telefoon. In dat geval kan prepaid goedkoper zijn dan sim only. Dit geldt bijvoorbeeld voor een telefoon waar je alleen bereikbaar op dient te zijn. Een tweede nummer dus. Hiermee bel je vrijwel nooit. Een prepaid simkaart volstaat.
  2. Wanneer je absoluut niet wil vastzitten aan een provider. Veel providers binden je voor een periode van twee jaar. Wanneer je weet dat je binnenkort naar het buitenland vertrekt voor een langere periode, wil je niet lang vastzitten aan een provider. Prepaid kan een goede oplossing zijn.
  3. Ouders schaffen wel eens een prepaid kaart aan voor hun kinderen. Hiermee heb je grip op de kosten. Als het tegoed op is, is het op. Helaas pindakaas.

Waarom kiezen voor sim only i.p.v. prepaid?

Sim only prepaidAls je al een telefoon hebt waar je tevreden over bent en die goed werkt, kun je het beste een sim only abonnement afsluiten. Hierbij krijg je alleen een simkaart van je provider.

Dit is aanzienlijk goedkoper dan een telefoon abonnement + toestel. Je moet dan in je abonnement namelijk ook de kosten van het mobiele toestel betalen.

Sinds 2012 zijn sim only abonnementen fors toegenomen omdat mensen langer over een goed werkende telefoon beschikken. Er zijn tal van sim only abonnementen op de markt verkrijgbaar.

Toch zijn er mensen die nog altijd de voorkeur geven aan een ouderwetse prepaid simkaart…

Geschiedenis van de simkaart

De ontwikkeling van de simkaart is begonnen in de jaren 80. Een simkaart is nodig om een telefoon in werking te stellen. Het is een chip waar op de achterkant een uniek nummer te vinden is. Zo kan een provider de simkaart activeren, wanneer je een abonnement afsluit. Op de simkaart staat ook een ISMI nummer (International Mobile Subscriber Identify) geprogrammeerd welke gekoppeld wordt aan een mobiel nummer. Voor de veiligheid staan er ook zogenaamde algoritmes op.

Er bestaan reguliere simkaarten, maar ook de micro of nano simkaart. De micro-sim is een kleinere versie van de reguliere simkaart. Bij de nano-sim is de kleine plastic omranding weggevallen. Dit is momenteel de kleinste simkaart die er is. Grote kans dat deze simkaart geplaatst moet worden in je nieuwe smartphone.

Prepaid Sim Only

Bij prepaid koop je een simkaart en kun je zonder abonnement gebruik maken van je telefoon. Je betaalt dan alleen als je je telefoon daadwerkelijk gebruikt. Dit is vooral handig als je vaak wordt gebeld, maar zelf niet zo veel belt. Als je tegoed verbruikt is kun je je simkaart opwaarderen.

Er zijn nog steeds aanbieders van prepaid sim only Je kunt onder andere bij Simyo, KPN, Telfort, Vodafone, AH mobiel terecht. Let er wel op dat je bij sommige aanbieders per minuut betaalt en niet per seconde. Dan kun je dus duurder uit zijn.

Welke providers bieden prepaid simkaarten aan? Dat zijn momenteel:

  • Simyo
  • KPN
  • Telfort
  • T-Mobile
  • Ortel
  • AH Mobile

Simyo: de goedkoopste aanbieder!

Uit het bovenstaande overzicht blijkt dat Simyo momenteel de goedkoopste tarieven voorlegt. Je ontvangt daar: Een prepaid simkaart voor slechts 5 euro. Met 7,50 beltegoed. Hierdoor krijg je de kaart dus eigenlijk gewoon gratis met 2,50 euro extra beltegoed. Tevens is de 3-in-1 kaart gratis én worden er geen verzendkosten verrekend. Binnen drie werkdagen heb je de kaart in huis.

Alle voordelen van de simkaart zetten wij nog eens op een rij in onderstaande tabel:

Kosten voor Simyo Prepaid
Kosten voor aanschaf: € 5,-
Beltegoed: € 7,50
3-in-1 prepaid simkaart:  gratis
Verzendkosten:  gratis
Tarieven bij Simyo Prepaid
Bellen voor: € 0,10 per minuut
Sms’en voor: € 0,10 per bericht
Starttarief: Géén starttarief
Internetten: € 0,15 per MB

Ben Sim Only Hollandsnieuwe Sim Only KPN Sim Only Robin Mobile Sim Only Simpel Sim OnlySimyo Sim Only T-Mobile Sim Only Tele2 Sim Only Vodafone Sim Only Youfone Sim Only