T-Mobile Nederland is een populaire aanbieder van telefoon- en sim only abonnementen in Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende partijen interesse hebben in T-Mobile Nederland. De investeringsmaatschappijen Apax en CVC hebben recentelijk hun interesse getoond in een overname van T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom.

Puntjes op de ‘i’

Volgens de bronnen zijn de investeerders druk bezig om de laatste ‘puntjes op de i’ te zetten van hun biedingen op het bedrijf. De waarde van T-Mobile Nederland als dochterbedrijf van Deutsche Telekom, zou ongeveer rond de 3 miljard euro liggen. Credit Suisse is ingehuurd om de verkoop te begeleiden, aldus de bron. De eerste biedingen zouden de komende dagen uitgebracht worden, waarbij ook investeringsmaatschappijen als Bain Capital en Providence azen op T-Mobile Nederland en mogelijk een bod zouden kunnen uitbrengen.

De jacht op T-Mobile Nederland lijkt hiermee volledig te zijn geopend. Enkele uren na het bovenstaande nieuws werd ook bekend dat investeringsmaatschappij Warburg Pincus interesse heeft getoond in de Nederlandse divisie van T-Mobile. De investeerders Apax en CVC zouden de belangrijkste gegadigden zijn om T-Mobile Nederland over te nemen. Opvallend is dat Rene Obermann, voormalig topman van Deutsche Telecom, momenteel in dienst is bij Warburg Pincus. De topman wilde niet reageren op de geruchten.

Update over overname

Een eventuele verkoop van T-Mobile Nederland is vertraagd, en lijkt zelfs in een impasse te zijn geraakt. Dat hebben anonieme bronnen gemeld aan De Telegraaf. Daardoor is een pauze ingelast en zijn de voorwaarden voor de verkoop, aangepast. Volgens de bronnen zou Deutsche Telekom in de toekomst KPN willen kopen, om zo van Nederland een “tweede thuismarkt” te maken. Daarvoor zou eerst T-Mobile Nederland van de hand moeten worden gedaan. De belangrijkste reden voor de impasse zouden de lage biedingen van de geïnteresseerde partijen zijn. Moederbedrijf van T-Mobile Nederland, Deutsche Telekom, zou minstens 3 miljard euro willen ontvangen voor de telecomtak van het bedrijf.

Wie zijn er geïnteresseerd?

Drie miljard, dat zouden partijen die geïnteresseerd zijn, waaronder Liberty Global, eigenaar van kabelaar Ziggo. Ook zou er interesse zijn geweest van private-equity bedrijven, waar het Amerikaanse Warburg Pincus een voorbeeld van is. T-Mobile Nederland is met ongeveer 3,7 miljoen klanten de derde grootste telecomaanbieder in ons land. Deutsche Telekom wil met de verkoop van T-Mobile Nederland de schulden waarmee het bedrijf kampt verlichten.