Helaas zijn er nog weinig aanbieders waarbij je kunt kiezen voor onbeperkt internet MB’s in het sim only abonnement. Als je een internetbundel hebt met een sim only abonnement, dan kun je nu misschien wel veel MB’s besparen door gebruik te maken van Wi-Fi verbindingen.

Als je gaat besparen op de MB’s kun je misschien kiezen voor een lagere internetbundel. Hierdoor kunnen de kosten iedere maand fors naar beneden.

Het kan ook zijn dat het voorkomt dat je meer verbruikt dan het aantal ingekochte MB’s.

Hierdoor hoef je geen extra hoge kosten buiten de bundel te verwachten.

Wi-Fi verbindingen gebruiken

Het is altijd aan te raden, waar dat mogelijk is, om gebruik te maken van de beschikbare Wi-Fi verbindingen. Veel mensen hebben thuis een internetverbinding.

Als je dan je telefoon aan deze verbinding gaat koppelen, worden er geen MB’s uit de internetbundel verbruikt. Je betaalt voor je internet thuis vaste kosten per maand. Je kunt ook voor internet op je werk kiezen.

Ook daar kun je je mobiele telefoon aan het Wi-Fi netwerk koppelen en hierdoor veel MB’s besparen met je eigen abonnement.

Bespaar geld!

Als je gebruik gaat maken van de beschikbare Wi-Fi verbindingen kun je veel geld besparen. Je verbruikt dan niet de MB’s uit je eigen bundel.

Als je hier goed op blijft letten, kan dat voor een grote internetverbruiker behoorlijk veel MB’s besparen bij een sim only. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je internetbundel naar beneden kan.

De kosten kunnen dan ook per maand fors naar beneden gaan. Uiteraard is het ook van belang om de maandelijkse kosten van het huidige sim only abonnement eens goed onder de loep te nemen.

Op zoek naar het goedkoopste abonnement? Vergelijk dan de goedkoopste abonnementen of vergelijk alle abonnementen met sim only op onze homepage.

Hoe zit het met de kredietcheck?

Tot slot willen we ingaan op een veelgestelde vraag die wij van de redactie binnenkrijgen. Hoe zit het met de kredietcheck?

Steeds meer mensen willen een mobiel telefoonabonnement afsluiten. Als zij dat doen, krijgen ze vaak een gratis mobiele telefoon, iedere maand betaal je dan een vast bedrag. De hoogte van dat bedrag hangt af van het toestel en hoe vaak je het gebruikt.

Als je al een telefoon hebt, kun je een Sim Only abonnement afsluiten. Je krijgt hierbij geen nieuw toestel, maar je kunt wel gratis je nummer behouden. Let wel goed op want de laatste jaren is er erg veel veranderd.

Vroeger was het zo dat wanneer je een mobiel abonnement aan ging vragen, dat er een kredietcheck werd gedaan, door KPN bijvoorbeeld.

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) keek dan of je financieel wel in staat was om een abonnement af te sluiten. Sinds 2011 zijn de meeste mobiele providers niet meer aangesloten bij het BKR.

Preventel

Er is momenteel een alternatief voor het BKR. De nieuwe kredietbewakingsinstantie heeft de naam Preventel. Er werken nu verschillende telecombedrijven met elkaar samen om mensen met betalingsproblemen te registreren.

Op het moment dat iemand veel onbetaalde telefoonrekeningen heeft, kan diegene niet zomaar overstappen naar een andere aanbieder. Daarmee worden ze voor zichzelf beschermd.

Veel grote providers werken samen met BKR en/of Preventel. Er zijn een aantal kleine providers waar je wel terecht kunt zonder controle voor een bel- en databundel. Het gaat dan over Sim Only, een abonnement zonder toestel.

Als je geen behoefte hebt aan een abonnement, dan is prepaid altijd een oplossing. Je koopt dan tegoed in de winkel met een waarde van bijvoorbeeld tien of twintig euro.

Je bent nergens aan verbonden, maar je bent wel bereikbaar en kunt zelf ook bellen. Je hebt hierdoor ook zelf in de hand hoeveel je uit gaat geven.