Veel studenten hebben niet zoveel geld te besteden. Maar je wil toch kunnen bellen, dus wat doe je dan met een mobiele telefoon en welk abonnement kies je? Een goedkoop sim only abonnement is voor veel studenten een goede keuze. Er kan dan geprofiteerd worden van de laagste maandelijkse kosten. Het is daarbij wel aan te raden om meerdere providers met elkaar te vergelijken zodat je kunt zien waar je als student het goedkoopste uit kunt zijn. Wij van Simonlyvergelijken.nl helpen je daarbij.

Zelf samenstellen

Een voordeel van sim only voor studenten, is dat zij zelf een abonnement kunnen kiezen. Het gaat er om dat je je verbruik in kan schatten en daarbij kun je denken aan het aantal belminuten. Bel je veel? Dan neem je een hogere belbundel, of misschien juist een grotere internetbundel. De duur van het contract is ook van belang om vast te stellen. Als je een langer contract neemt, kan de prijs lager zijn. Maar weet je dan ook zeker dat dit is wat je wil en kun je het financieel ook aan? Neem de tijd om alle abonnementen met elkaar te vergelijken en dan zie je snel in wat de voordelen zijn van sim only als je student bent. Zorg daarom dat je nu de providers gaat bekijken en gaat bekijken wat de kosten zijn voor jou. Ook de voorwaarden van de provider kun je maar beter goed doornemen, alvorens je zomaar een abonnement afsluit.

Als student wil je natuurlijk gewoon de goedkoopste bundel. Wij van Simonlyvergelijken.nl willen het ook voor studenten gemakkelijk maken om in één oogslag het goedkoopste abonnement te vinden. Ook is het nuttig om alle aanbiedingen van dit moment in de gaten te houden. Veel providers stunten regelmatig meer zeer interessante aanbiedingen, wat voor jou als student zeker op jaarbasis enorm veel geld kan schelen.

Prijzen zijn flink gedaald

De stijgende populariteit onder studenten komt mogelijk voornamelijk door de prijsdalingen. De prijzen voor mobiele telefonie en sim only zijn sinds 2013 flink gedaald. Dat blijkt uit uitvoering onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In dit onderzoek zijn alle typen mobiele telefoon-abonnementen meegenomen die Nederlanders kunnen hebben.

CBS meldt niets over de oorzaak van deze daling, maar mogelijk heeft de daling veel te maken met de toenemende populariteit van sim only. In 2013 namen aanzienlijk minder consumenten een sim only dan in 2015. Gemiddeld gezien is een sim only veel goedkoper dan een telefoon abonnement met toestel, wat mogelijk tot deze daling heeft geleid. Consumenten betaalden gemiddeld gezien ruim 25 procent minder voor mobiele telefonie dan drie jaar geleden.

Belminuten afronden

In 2010 waren de prijzen voor mobiele telefonie hoger doordat er niet per seconde werd afgerekend. De beltijd werd toen afgerond naar boven, op hele minuten. Dit leidde er toe dat de uiteindelijke factuur vaak hoger uit viel dan verwacht. De afgelopen jaren is deze afronding terug gedraaid vanwege de toenemende kritiek op afronding naar hele minuten. Mensen die 1 minuut en 1 seconde belden, waren namelijk direct 2 minuten van hun belbundel kwijt. Ook wanneer je slechts 2 seconden de voicemail van iemand afluisterde, werd dit afgerond naar 1 minuut. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer het geval en betaal je per seconde, wat leidt tot een goedkopere telefoonrekening.

Hoe de prijzen van mobiele telefonie zich de komende jaren gaan ontwikkelen, is moeilijk te voorspellen. Door het toenemende dataverbruik wordt wel verwacht dat een gemiddeld abonnement  dat wordt afgesloten duurder zal zijn dan nu het geval is. De hevige concurrentiestrijd op de telecommarkt blijft naar alle waarschijnlijk wel de historisch lage prijzen in stand houden. Een goedkoop abonnement kost je tegenwoordig vaak niet meer dan 10 á 15 euro per maand bij aanbieders zoals Ben, Youfone en Simyo. Sim only vergelijken op onze homepage kan uitkomst bieden. Hierdoor betaal je nooit teveel.