In feite werkt een sim only hetzelfde als een abonnement waar je wel een toestel bij krijgt. Sluit je een abonnement met toestel af, dan wordt dit abonnement namelijk op de simkaart van het toestel gezet.

Deze simkaart wordt in het toestel gedaan dat je bij jouw telefoonabonnement met toestel krijgt, zodat je van het abonnement gebruik kunt maken op jouw nieuwe toestel. In feite werkt een sim only hetzelfde, want ook dit abonnement wordt op een simkaart gezet.

Het enige verschil is dat je bij het sim only geen toestel krijgt. Zo krijg je alleen de simkaart mee naar huis, waarna je deze simkaart zelf in een toestel dient te doen. Heb je dit gedaan, dan kun je van het afgesloten abonnement gebruik maken op dit toestel.

Het afsluiten van een sim only kan in een fysiek verkooppunt bij enkele aanbieders van het abonnement. Ook kan het eenvoudig online.

De meeste mensen kiezen voor het online afsluiten van een abonnement, waarna het abonnement op de simkaart eenvoudig bij hen thuis wordt bezorgd.

Heb je geen zin om naar de winkel te gaan, dan ga je dus simpelweg naar de website van een aanbieder om het abonnement online af te sluiten. Welke aanbieders er zijn lees je in onderstaande alinea.

Welke aanbieders bieden ‘sim only’ aan?

Door de steeds maar groter wordende vraag naar sim only abonnementen, zijn er de laatste jaren veel aanbieders van dit abonnement op de markt verschenen.

De populairste en meest betrouwbare aanbieders op de markt zijn de volgende.

providers1. Simyo

Simyo is een relatief nieuwe aanbieder op de markt die alleen sim only aanbiedt.

Waar andere aanbieders zoals T-Mobile en Telfort, ook abonnementen in het aanbod hebben waar je wel een toestel bij krijgt, is dit bij Simyo dus niet het geval.

En omdat Simyo gespecialiseerd is in deze bundels heeft deze relatief nieuwe aanbieder een groot aanbod.

2. Simpel

Net zoals Simyo biedt Simpel alleen sim only aan. Op de website van deze aanbieder vind je dus geen abonnementen met toestel.

Simpel is één van de merken die de laatste jaren veel aan populariteit heeft gewonnen op de markt.

3. Youfone

Een andere aanbieder is de aanbieder Youfone. Deze aanbieder was enkele jaren geleden nog niet zo bekend maar wordt tegenwoordig veel vaker als goede kandidaat gezien.

Dit komt niet alleen door het grote aanbod van de aanbieder, maar ook door de goede kwaliteit van de abonnementen en de aantrekkelijke prijs die de abonnementen hebben.

4. HollandsNieuwe

In tegenstelling tot merken als Simyo en Simpel, biedt het merk HollandsNieuwe wel zowel sim only als abonnementen met toestel aan.

Kies je voor een abonnement van HollandsNieuwe, dan kun je dus zelf kiezen wat voor abonnement je af wil sluiten.

Hollandsnieuwe

5. T-Mobile

T-Mobile is een van de grootste telecomaanbieders van Nederland, die zowel sim only als abonnementen met toestel aanbiedt.

Ben je op zoek naar een groot aanbod van diverse abonnementen dan kun je bij deze grote aanbieder terecht.

6. Vodafone

Naast T-Mobile, biedt ook de grote speler Vodafone deze abonnementen aan.

Voorheen was het bij deze aanbieder alleen nog mogelijk om abonnementen met toestel aan te schaffen. Maar sinds enkele jaren heeft deze aanbieder ook diverse abonnementen zonder toestel in het aanbod.

7. KPN

KPN is een populair merk op de Nederlandse markt, die diverse producten en diensten aanbiedt. Eén van deze producten is sim only, die je bij KPN in diverse soorten in het aanbod kan vinden.

Wil je goedkoop bellen, sms’en en internetten?

Kies dan voor een abonnement van KPN en bespaar iedere maand tientallen euro’s in vergelijking met een telefoonabonnement met toestel.

8. Tele2

Net zoals KPN, biedt ook Tele2 diverse producten aan op het gebied van telecom en televisie.

Wil je een uitgebreid abonnement van Tele2, zonder dat je hier te veel voor moet betalen?

Dan zijn de abonnementen van deze aanbieder interessant voor jou.

9. Ziggo Mobiel

Ziggo is een aanbieder van diverse producte en diensten, zoals onder andere telefonie (vaste lijn), televisie en abonnementen voor mobiele telefoons.

Zo kun je bij deze aanbieder ook terecht voor diverse abonnementen, die je voor een kleine prijs aan kunt schaffen op de website van Ziggo. Ben je klant van Ziggo en wil je geld besparen?

Dan zijn de abonnementen van Ziggo een aanrader.

10. Telfort

Een andere grote speler op de markt op het gebied van abonnementen met toestel en abonnementen zonder toestel, is Telfort.

Telfort is naast grote merken als Tele2, KPN, Vodafone en T-Mobile een van de grootste spelers op de markt met een groot aanbod. Dus iedereen kan wel slagen bij deze aanbieder bij het zoeken naar een goedkoop abonnement.

11. Ben

Tot slot is er nog het merk Ben. Ben is een tijdje een beetje onzichtbaar geweest op de markt, maar sinds de opkomst van sim only is Ben weer helemaal terug.

Door het imago van Ben (goede kwaliteit voor een lage prijs) past Ben perfect bij het idee van een flexibel abonnement.

Waarom moet ik altijd zorgvuldig vergelijken?

Zoals je ziet in bovenstaande alinea’s zijn er erg veel aanbieders. Dit is natuurlijk prettig omdat je hierdoor bij het afsluiten van een abonnement veel keuze hebt uit diverse aanbieders, maar het grote aantal aanbieders kan het ook lastig maken om een goede keuze te maken bij het afsluiten.

Wil je zeker weten dat je de beste aanbieder vindt voor het afsluiten van een abonnement? Kies dan niet direct voor de eerste aanbieder die je tegenkomt, maar kies altijd eerst voor een zorgvuldige vergelijking.

Besteed je voor het afsluiten van een abonnement wat tijd en aandacht aan een goede vergelijking, dan profiteer je van twee belangrijke voordelen:

  • Ten eerste weet je op deze manier zeker dat je een abonnement vindt dat bij jouw wensen en behoeften past. Aangezien je diverse abonnementen op de markt hebt bekeken en het beste abonnement hebt gevonden door middel van sim only vergelijken. De abonnementen verschillen onderling namelijk allemaal van elkaar, dus het vergelijken van diverse abonnementen is zeker noodzakelijk om het beste abonnement op de markt te kunnen vinden.
  • Een ander voordeel van een goede vergelijking is het feit dat je op deze manier de beste prijs kunt vinden voor jouw abonnement. Kies je voor een abonnement zonder toestel dan bespaar je sowieso al veel geld omdat je niet voor het toestel hoeft te betalen. De verschillende aanbieders op de markt hanteren namelijk allemaal andere prijzen, die soms moeilijk zijn om met elkaar te vergelijken als je niet kiest voor een uitgebreide vergelijking. Wil je geld besparen? Kies dan altijd voor onze vergelijkingstool om de beste deals te vinden.

sim only providers

Welke stappen moet ik volgen?

Wil je de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken, zodat je de beste deals kunt vinden? Volg dan onderstaande stappen en je vindt niet alleen de beste aanbieding maar ook het beste abonnement voor de beste prijs.

  1. Stap 1: bepaal wat voor abonnement jij nodig hebt. Hierbij noteer je bijvoorbeeld het aantal belminuten dat je nodig denkt te hebben, maar ook het aantal MB’s om te internetten.
  2. Stap 2: zet de diverse aanbieders op een rijtje en noteer de abonnementen in hun aanbod die bij jouw wensen en behoeften passen (zie stap 1). Het belangrijkst is dat je niet alleen het abonnement noteert, maar ook de prijs en specificaties van het abonnement.
  3. Stap 3: vergelijk de diverse abonnementen op je lijstje met elkaar. Dit doe je door eerst te kijken naar de specificaties van het abonnement, waarbij je kijkt welke abonnementen minder goed aan jouw eisen voldoen en welke abonnementen wel goed aan jouw eisen voldoen. Abonnementen die niet goed aan jouw eisen voldoen, worden van het lijstje weggestreept. Abonnementen die wel aan jouw eisen voldoen, blijven staan.
  4. Stap 4: de abonnementen die nog op jouw lijstje staan na het vergelijken van de specificaties van de abonnementen, vergelijk je met elkaar op het gebied van prijs. Te dure abonnementen worden weggestreept en abonnementen die in verhouding duurder zijn dan andere abonnementen met dezelfde specificaties ook.

Maak tot slot een top drie van de overgebleven abonnementen op jouw lijst.

Deze abonnementen vergelijk je nogmaals met elkaar door te kijken naar de specificaties, de prijs en eventueel naar de voorwaarden van het afsluiten van het abonnement (bijvoorbeeld op het gebied van nummerbehoud).

Heb je dit gedaan, dan kies je aan de hand van de vergelijkingsresultaten de beste aanbieder en het beste abonnement.

Dit abonnement sluit je vervolgens eenvoudig online af.